Zelňačka

Polévky

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

  Ingredience

  • Brambory
  • Kysané zelí
  • Cibule
  • Zakysaná smetana
  • Klobása
  • Slanina
  • koření - paprika, černý pepř, nové koření a bobkový list



Podle mě jedna z nejdůležitějších ingrediencí ( mimo zelí ) je výrazná a kvalitní klobása.

Nejprve si vše připravíme. Nakrájíme cibulku a slaninku na malé kousky.


Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

Brambory osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Brambory vždy vaříme zvlášť, jelikož se v polévce se zelím nikdy neuvaří doměkka.


Cibulku a slaninu na sádlíčku necháme zesklovatět. Přidáme papriku, promícháme a zasypeme hladkou mouku.

K paprikové jíšce přidáme bobk.list,nové koření, pepř a hlavně propláchnuté kysané zelí. Zalijeme vodou a vše povaříme 30 minut.


Uvařené brambory procedíme a těsně před dokončením přidáme k polévce společně i s opečenou klobásou. Vše chviličku prohřejeme a na závěr přidáme ještě trochu zakysané smetany. Osolíme, opepříme a vyndáme koření.

Nejlepší je zelňačka až tak druhý den. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Dip na nachos

Vždy když pořádáme grilovačku nebo koukáme na film nesmí u nás chybět oblíbený dip k nachos. Je strašně jednoduché si ho v krámě koupit, ale ještě jednodušší je si ho doma udělat. Potřebujeme pouze 3 ingredience.