Zázvorovo meduňkový sirup

Inspirace

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici

  Ingredience

  • 150 g zázvoru ( 8 lžic )
  • hrst meduňky
  • 250 g medu
  • 1 litr vody



Med můžeme použít lipový, pampeliškový je to jedno.

Zázvor oloupeme a nakrájíme.


Meduňku jen opláchneme

Do hrnce vlijeme 1 litry vody,nasekaný zázvor, meduňku a cca 45 minut vaříme.


Po uvaření sundáme z plotny a přidáme med.

Promícháme a po-té ještě vařící přecedíme. Nalijeme do sterilizované lahve a uchováváme v lednici max. měsíc


Sirup přidáváme do čaje nebo do vody s ledem,citronem a mátou - je osvěžující. Sirup je nejen na nachlazení,snižuje krevní tlak,posiluje imunitu a uklidní nervy.

Ředíme dle uvážení


Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.