Zázvorovo meduňkový sirup

Inspirace

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici

  Ingredience

  • 150 g zázvoru ( 8 lžic )
  • hrst meduňky
  • 250 g medu
  • 1 litr vody



Med můžeme použít lipový, pampeliškový je to jedno.

Zázvor oloupeme a nakrájíme.


Meduňku jen opláchneme

Do hrnce vlijeme 1 litry vody,nasekaný zázvor, meduňku a cca 45 minut vaříme.


Po uvaření sundáme z plotny a přidáme med.

Promícháme a po-té ještě vařící přecedíme. Nalijeme do sterilizované lahve a uchováváme v lednici max. měsíc


Sirup přidáváme do čaje nebo do vody s ledem,citronem a mátou - je osvěžující. Sirup je nejen na nachlazení,snižuje krevní tlak,posiluje imunitu a uklidní nervy.

Ředíme dle uvážení


Výběr z fotoreceptů

Parmezánové řízečky a šťouchané brambory

Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.