Zázvorovo meduňkový sirup

Inspirace

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici

  Ingredience

  • 150 g zázvoru ( 8 lžic )
  • hrst meduňky
  • 250 g medu
  • 1 litr vody



Med můžeme použít lipový, pampeliškový je to jedno.

Zázvor oloupeme a nakrájíme.


Meduňku jen opláchneme

Do hrnce vlijeme 1 litry vody,nasekaný zázvor, meduňku a cca 45 minut vaříme.


Po uvaření sundáme z plotny a přidáme med.

Promícháme a po-té ještě vařící přecedíme. Nalijeme do sterilizované lahve a uchováváme v lednici max. měsíc


Sirup přidáváme do čaje nebo do vody s ledem,citronem a mátou - je osvěžující. Sirup je nejen na nachlazení,snižuje krevní tlak,posiluje imunitu a uklidní nervy.

Ředíme dle uvážení


Výběr z fotoreceptů

Rozcuchaný řízek

Všeobecně nemusím zeleninu a to už od malička. Tak moje maminka hledala jídla, kde bych zeleninu snědla a dala ji ještě jednu šanci. Rozcuchaný řízek je s porkem. Recept jsem ukradla z naši rodinné kuchařky.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.