Zázvorovo meduňkový sirup

Inspirace

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici

  Ingredience

  • 150 g zázvoru ( 8 lžic )
  • hrst meduňky
  • 250 g medu
  • 1 litr vody



Med můžeme použít lipový, pampeliškový je to jedno.

Zázvor oloupeme a nakrájíme.


Meduňku jen opláchneme

Do hrnce vlijeme 1 litry vody,nasekaný zázvor, meduňku a cca 45 minut vaříme.


Po uvaření sundáme z plotny a přidáme med.

Promícháme a po-té ještě vařící přecedíme. Nalijeme do sterilizované lahve a uchováváme v lednici max. měsíc


Sirup přidáváme do čaje nebo do vody s ledem,citronem a mátou - je osvěžující. Sirup je nejen na nachlazení,snižuje krevní tlak,posiluje imunitu a uklidní nervy.

Ředíme dle uvážení


Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.