Zázvorovo meduňkový sirup

Inspirace

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici

  Ingredience

  • 150 g zázvoru ( 8 lžic )
  • hrst meduňky
  • 250 g medu
  • 1 litr vody



Med můžeme použít lipový, pampeliškový je to jedno.

Zázvor oloupeme a nakrájíme.


Meduňku jen opláchneme

Do hrnce vlijeme 1 litry vody,nasekaný zázvor, meduňku a cca 45 minut vaříme.


Po uvaření sundáme z plotny a přidáme med.

Promícháme a po-té ještě vařící přecedíme. Nalijeme do sterilizované lahve a uchováváme v lednici max. měsíc


Sirup přidáváme do čaje nebo do vody s ledem,citronem a mátou - je osvěžující. Sirup je nejen na nachlazení,snižuje krevní tlak,posiluje imunitu a uklidní nervy.

Ředíme dle uvážení


Výběr z fotoreceptů

Parmezánové řízečky a šťouchané brambory

Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.