Vanilkové rohlíčky

Inspirace

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.

  Ingredience

  • 21 dkg másla
  • 30 dkg hladké mouky
  • 7 dkg oříšků
  • 7 dkg cukr moučka
  • na obalení cukr moučka a vanilkový cukr



Základ jsou oříšky. Nejhorší práce je vyloupávání.

Máslo je nejlepší když je nakrájené na kostky a při pokojové teplotě. Oříšky nameleme.


Cukr, namleté oříšky a mouku smícháme dohromady.

Přidáme nakrájené máslo na kostky.


Vypracujeme těsto a necháme ho chvilku odpočinout v lednici cca 1 hod. ( zabalíme ho do potravinářské folie )

Z uleženého těsta vytvarujeme dlouhé nudličky, které nakrájíme na kousky a z toho vytvarujeme rohlíčky.


Hotové rohlíčky přendáme na plech vyloženém pečícím papírem.

Pečeme při 170 °C dorůžova cca 10 minut.


Horké upečené rohlíčky obalujeme ve směsi vanilkového a moučkové cukru.

U ukládáme do krabice, skladujeme v teple. Tato dávka je na 3 plechy.


Vánoce bez rohlíčků to snad ani nejde. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Smažené čínské nudle tří chutí

Taky rádi chodíte do čínského bistra na nudle??Dají se jednoduše za krátkou dobu připravit i doma. Suroviny seženete v každém obchodě a navíc budete vědět co jíte.A proč zrovna nudle tří chutí?? Kuřecí maso,krevetky a vaječná omeleta dává nudlím ten správný šmrnc .

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.