Tyrolské Gröstle

Hlavní jídla

Tyrolské Gröstle, zní to strašně vznešeně, cizokrajně a hrozně složitě. Přitom je to výborné a rychlé jídlo z jedné pánve, které se dá kombinovat na tisíc způsobů, fantazii se meze nekladou. Můžete využít i zbytky pečeného maso z předchozího dne. Vaši strávníci si určiti pochutnají.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Cibule
  • Špek, slanina nebo uzené
  • Vejce
  • Čerstvá petržel a pažitka



V tomto receptu neexistuje gramáž. Všeho tolik podle Vaší chuti. Brambory doporučuji uvařit den předem.Cibulku ( hromadu cibule) nakrájíme na proužky. Uzené či špek nebo co jste si vybrali nakrájíme, taktéž na pruhy.

Uvařené brambory nemusíte ani loupat, nechávám se slupkou a stačí pouze nakrájet na plátky.


Na oleji necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme pokrájené uzené a pořádně ho opečeme.


Čím více všechno osmažíte, tím lépe. Nejlepší je opéct do křupava.

Pak už přidáme do pánve brambory. Osolíme a opepříme. Všechno promícháme a chvilku opekáme.


Na závěr přidáme hromadu petržele a pažitky.

Teď už jen zbývá udělat volské oko tak, aby byl žloutek tekutý.


Opečené brambory přendáme na talíř a navrch položíme vajíčko.

Tato dobrota se v rakousku podává snad úplně všude. Je to výborné, syté a rychlé jídlo. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Králík na smetaně

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.