Tyrolské Gröstle

Hlavní jídla

Tyrolské Gröstle, zní to strašně vznešeně, cizokrajně a hrozně složitě. Přitom je to výborné a rychlé jídlo z jedné pánve, které se dá kombinovat na tisíc způsobů, fantazii se meze nekladou. Můžete využít i zbytky pečeného maso z předchozího dne. Vaši strávníci si určiti pochutnají.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Cibule
  • Špek, slanina nebo uzené
  • Vejce
  • Čerstvá petržel a pažitka



V tomto receptu neexistuje gramáž. Všeho tolik podle Vaší chuti. Brambory doporučuji uvařit den předem.Cibulku ( hromadu cibule) nakrájíme na proužky. Uzené či špek nebo co jste si vybrali nakrájíme, taktéž na pruhy.

Uvařené brambory nemusíte ani loupat, nechávám se slupkou a stačí pouze nakrájet na plátky.


Na oleji necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme pokrájené uzené a pořádně ho opečeme.


Čím více všechno osmažíte, tím lépe. Nejlepší je opéct do křupava.

Pak už přidáme do pánve brambory. Osolíme a opepříme. Všechno promícháme a chvilku opekáme.


Na závěr přidáme hromadu petržele a pažitky.

Teď už jen zbývá udělat volské oko tak, aby byl žloutek tekutý.


Opečené brambory přendáme na talíř a navrch položíme vajíčko.

Tato dobrota se v rakousku podává snad úplně všude. Je to výborné, syté a rychlé jídlo. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Spaghetti al pomodoro

Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.