Tyrolské Gröstle

Hlavní jídla

Tyrolské Gröstle, zní to strašně vznešeně, cizokrajně a hrozně složitě. Přitom je to výborné a rychlé jídlo z jedné pánve, které se dá kombinovat na tisíc způsobů, fantazii se meze nekladou. Můžete využít i zbytky pečeného maso z předchozího dne. Vaši strávníci si určiti pochutnají.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Cibule
  • Špek, slanina nebo uzené
  • Vejce
  • Čerstvá petržel a pažitka



V tomto receptu neexistuje gramáž. Všeho tolik podle Vaší chuti. Brambory doporučuji uvařit den předem.Cibulku ( hromadu cibule) nakrájíme na proužky. Uzené či špek nebo co jste si vybrali nakrájíme, taktéž na pruhy.

Uvařené brambory nemusíte ani loupat, nechávám se slupkou a stačí pouze nakrájet na plátky.


Na oleji necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme pokrájené uzené a pořádně ho opečeme.


Čím více všechno osmažíte, tím lépe. Nejlepší je opéct do křupava.

Pak už přidáme do pánve brambory. Osolíme a opepříme. Všechno promícháme a chvilku opekáme.


Na závěr přidáme hromadu petržele a pažitky.

Teď už jen zbývá udělat volské oko tak, aby byl žloutek tekutý.


Opečené brambory přendáme na talíř a navrch položíme vajíčko.

Tato dobrota se v rakousku podává snad úplně všude. Je to výborné, syté a rychlé jídlo. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Pečená kachní stehna a gnocchi s červeným zelím

Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.