Tyrolské Gröstle

Hlavní jídla

Tyrolské Gröstle, zní to strašně vznešeně, cizokrajně a hrozně složitě. Přitom je to výborné a rychlé jídlo z jedné pánve, které se dá kombinovat na tisíc způsobů, fantazii se meze nekladou. Můžete využít i zbytky pečeného maso z předchozího dne. Vaši strávníci si určiti pochutnají.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Cibule
  • Špek, slanina nebo uzené
  • Vejce
  • Čerstvá petržel a pažitka



V tomto receptu neexistuje gramáž. Všeho tolik podle Vaší chuti. Brambory doporučuji uvařit den předem.Cibulku ( hromadu cibule) nakrájíme na proužky. Uzené či špek nebo co jste si vybrali nakrájíme, taktéž na pruhy.

Uvařené brambory nemusíte ani loupat, nechávám se slupkou a stačí pouze nakrájet na plátky.


Na oleji necháme zesklovatět cibulku.

Přidáme pokrájené uzené a pořádně ho opečeme.


Čím více všechno osmažíte, tím lépe. Nejlepší je opéct do křupava.

Pak už přidáme do pánve brambory. Osolíme a opepříme. Všechno promícháme a chvilku opekáme.


Na závěr přidáme hromadu petržele a pažitky.

Teď už jen zbývá udělat volské oko tak, aby byl žloutek tekutý.


Opečené brambory přendáme na talíř a navrch položíme vajíčko.

Tato dobrota se v rakousku podává snad úplně všude. Je to výborné, syté a rychlé jídlo. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Salát z červené řepy

Červená řepa je velice zdravá a plná vitamínů. Aby moje tělo mělo čas od času něco zdravého, připravila jsem si tento salát. Samotná příprava nezabere mnoho času a navíc je to ideální svačina, kterou si určitě oblíbíte.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.