Tvarohové knedlíky s jablky

Hlavní jídla

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 80 g změklého másla
  • 40 g cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • Jablka



Máslo by mělo být v pokojové teplotě.

Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou solí


Můžeme použít i mixer na minumum.

Po částech přimícháváme tvaroh.


Postupně i polohrubou mouku.

Nakrájíme si ovoce na větší kousky.


Těsto zpracujeme do hladka.

Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme na kousky. Z každého kousku vytvarujeme placičku a na tu dáme kousek jablíčka nebo meruňky. Zabalíme a vytvarujeme knedlíky


Vaříme v mírně osolené vodě 5-7 minut dokud nevyplavou.

Knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem,cukrem, skořicí a polité rozpuštěným máslem


Výběr z fotoreceptů

Kuřecí roládky

Nejlepší je dle mého názoru jídlo, které se dá baštit teplé i studené. Roládky mají tu výhodu, že se dají plnit čímkoliv. Ideální na párty jako pohoštění.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.