Tvarohové knedlíky s jablky

Hlavní jídla

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 80 g změklého másla
  • 40 g cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • Jablka



Máslo by mělo být v pokojové teplotě.

Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou solí


Můžeme použít i mixer na minumum.

Po částech přimícháváme tvaroh.


Postupně i polohrubou mouku.

Nakrájíme si ovoce na větší kousky.


Těsto zpracujeme do hladka.

Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme na kousky. Z každého kousku vytvarujeme placičku a na tu dáme kousek jablíčka nebo meruňky. Zabalíme a vytvarujeme knedlíky


Vaříme v mírně osolené vodě 5-7 minut dokud nevyplavou.

Knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem,cukrem, skořicí a polité rozpuštěným máslem


Výběr z fotoreceptů

Francouzské brambory

Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Jahodový shake

Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.