Tvarohové knedlíky s jablky

Hlavní jídla

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

  Ingredience

  • 2 žloutky
  • 80 g změklého másla
  • 40 g cukru
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • Jablka



Máslo by mělo být v pokojové teplotě.

Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou solí


Můžeme použít i mixer na minumum.

Po částech přimícháváme tvaroh.


Postupně i polohrubou mouku.

Nakrájíme si ovoce na větší kousky.


Těsto zpracujeme do hladka.

Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme na kousky. Z každého kousku vytvarujeme placičku a na tu dáme kousek jablíčka nebo meruňky. Zabalíme a vytvarujeme knedlíky


Vaříme v mírně osolené vodě 5-7 minut dokud nevyplavou.

Knedlíky podáváme s nastrouhaným tvarohem,cukrem, skořicí a polité rozpuštěným máslem


Výběr z fotoreceptů

Houbová smaženice

Dnes bylo krásné počasí a tak jsem konečně vyrazila na houby. Všichni mi tvrdili, že nic neroste a je ještě brzo, tudíž jsem si vzala pouze menší košík než obvykle a řekla si, že aspoň obhlédnu terén, les a okolí. Ejhle,v lese bylo neuvěřitelně mnoho hub. Naplnila jsem košík a pak musela sbírat i do trička, bylo mi líto, nechávat v lese tak krásné houbičky. Napadlo by Vás, z nich udělat něco jiného než smaženici s čerstvým chlebem? Mě tedy ne, už v lese jsem na nic jiného nemyslela.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.