Třešnový kompot

Inspirace

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.

  Ingredience

  • Třešně
  • Voda
  • Cukr



Třešně přebereme a propereme aspoň dvakrát

Do omytých a čistých zavařovacích sklenic nasypeme třešně.


Do každé sklenice přidáme 2 lžíce cukru

Zalijeme vlažnou vodou


Případně třešně přidáme či ubereme a pořádně zavíčkujeme.

Vložíme do zavařivacího hrnce a zalijeme vodou asi do 3/4 sklenic - sterilizujeme při 75 stupních 20 minut


Po-té vyndáme a necháme vychladnout položené víčkem dolů. Cca z 3 kg uděláme 6-8 sklenic

Uchováváme ve špajzu do podzima až zimy v chladu.


Výběr z fotoreceptů

Kapustové karbanátky s mletým masem

Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Ledový čaj s mátou a citronem

Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.