Třešnový kompot

Inspirace

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.

  Ingredience

  • Třešně
  • Voda
  • Cukr



Třešně přebereme a propereme aspoň dvakrát

Do omytých a čistých zavařovacích sklenic nasypeme třešně.


Do každé sklenice přidáme 2 lžíce cukru

Zalijeme vlažnou vodou


Případně třešně přidáme či ubereme a pořádně zavíčkujeme.

Vložíme do zavařivacího hrnce a zalijeme vodou asi do 3/4 sklenic - sterilizujeme při 75 stupních 20 minut


Po-té vyndáme a necháme vychladnout položené víčkem dolů. Cca z 3 kg uděláme 6-8 sklenic

Uchováváme ve špajzu do podzima až zimy v chladu.


Výběr z fotoreceptů

Tortilla s kuřecím masem

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.