Inspirace
♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.
Třešně přebereme a propereme aspoň dvakrát
Do omytých a čistých zavařovacích sklenic nasypeme třešně.
Do každé sklenice přidáme 2 lžíce cukru
Zalijeme vlažnou vodou
Případně třešně přidáme či ubereme a pořádně zavíčkujeme.
Vložíme do zavařivacího hrnce a zalijeme vodou asi do 3/4 sklenic - sterilizujeme při 75 stupních 20 minut
Po-té vyndáme a necháme vychladnout položené víčkem dolů. Cca z 3 kg uděláme 6-8 sklenic
Uchováváme ve špajzu do podzima až zimy v chladu.
Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)
♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.