Třešnový kompot

Inspirace

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.

  Ingredience

  • Třešně
  • Voda
  • Cukr



Třešně přebereme a propereme aspoň dvakrát

Do omytých a čistých zavařovacích sklenic nasypeme třešně.


Do každé sklenice přidáme 2 lžíce cukru

Zalijeme vlažnou vodou


Případně třešně přidáme či ubereme a pořádně zavíčkujeme.

Vložíme do zavařivacího hrnce a zalijeme vodou asi do 3/4 sklenic - sterilizujeme při 75 stupních 20 minut


Po-té vyndáme a necháme vychladnout položené víčkem dolů. Cca z 3 kg uděláme 6-8 sklenic

Uchováváme ve špajzu do podzima až zimy v chladu.


Výběr z fotoreceptů

Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.