Hlavní jídla
Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.
Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.
Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.
Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.
Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.
Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.
Tortillu namažeme česnekovým dipem.
Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.
A vše zabalíme.
Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.
Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.
Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.