Tortilla s kuřecím masem

Hlavní jídla

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

  Ingredience

  • tortilla placky
  • česnekový dip ( zakysaná smetana, česnek )
  • kuřecí maso
  • salátová okurka
  • rajčata
  • kukuřice
  • salát
  • paprika
  • cibule



Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.

Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.


Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.

Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.


Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.

Tortillu namažeme česnekovým dipem.


Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.

A vše zabalíme.


Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.

Výběr z fotoreceptů

Hovězí na pivu

Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.