Tortilla s kuřecím masem

Hlavní jídla

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

  Ingredience

  • tortilla placky
  • česnekový dip ( zakysaná smetana, česnek )
  • kuřecí maso
  • salátová okurka
  • rajčata
  • kukuřice
  • salát
  • paprika
  • cibule



Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.

Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.


Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.

Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.


Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.

Tortillu namažeme česnekovým dipem.


Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.

A vše zabalíme.


Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.

Výběr z fotoreceptů

Koprová omáčka s hovězím masem

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.