Tortilla s kuřecím masem

Hlavní jídla

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

  Ingredience

  • tortilla placky
  • česnekový dip ( zakysaná smetana, česnek )
  • kuřecí maso
  • salátová okurka
  • rajčata
  • kukuřice
  • salát
  • paprika
  • cibule



Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.

Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.


Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.

Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.


Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.

Tortillu namažeme česnekovým dipem.


Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.

A vše zabalíme.


Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.

Výběr z fotoreceptů

Vepřové medajlonky a americké brambory

Která je Vaše nejoblíbenější kombinace ingrediencí??Já nejvíce miluji kombinaci masa s žampiony či jinými houbami a cibule.Mohla bych se toho ujíst. Podívejte se a uvařte si to moje nej.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.