Tortilla s kuřecím masem

Hlavní jídla

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

  Ingredience

  • tortilla placky
  • česnekový dip ( zakysaná smetana, česnek )
  • kuřecí maso
  • salátová okurka
  • rajčata
  • kukuřice
  • salát
  • paprika
  • cibule



Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.

Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.


Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.

Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.


Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.

Tortillu namažeme česnekovým dipem.


Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.

A vše zabalíme.


Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.

Výběr z fotoreceptů

Křenová omáčka s hovězím masem

Z předchozího receptu si umíme udělat báječný knedlík a tak si taky musíme uvařit pořádnou omáčku. Křenovou omáčku jsem už dlouho nejedla a ani neviděla ve výběru v restauraci, nevím proč když je to taková bašta.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.