Tortilla s kuřecím masem

Hlavní jídla

Čím dál tím víc jsem si oblíbila jídla, která jsou na přípravu rychlá a dají se jíst jak teplé tak i studené. Tady je jeden super tip.

  Ingredience

  • tortilla placky
  • česnekový dip ( zakysaná smetana, česnek )
  • kuřecí maso
  • salátová okurka
  • rajčata
  • kukuřice
  • salát
  • paprika
  • cibule



Zeleninku si musíme nakrájet na co nejtenčí kousky, aby šla tortilla zatočit.

Na česnekový dip potřebujeme zakysanou smetanu, majolku a hodně česneku.


Česnek prolisujeme a vše řádně promícháme a dochutíme.

Kuřecí maso jsem přes noc naložila do oleje a koření gyros. Potom si na pánvičce orestujeme.


Placky připravíme dle návodu. Buď rozehřát v troubě či mikrovlnce.

Tortillu namažeme česnekovým dipem.


Po-té do prostředka položíme zeleninu,masíčko.

A vše zabalíme.


Dobrou chuť. Tortilla se dá jíst studená i teplá.

Výběr z fotoreceptů

Francouzské brambory

Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.