Teplý čočkový salát s filety lososa

Hlavní jídla

Taky se Vám občas stane, že nemáte chuť na maso a nechcete cpát tělo pořád mastným a nezdravým jídlem? Nejsem zrovna příznivcem ryb a tak jsem dlouho hledala recepty a kombinace, které by mi mohli chutnat. Zkuste tuto kombinaci čočky a lososa, která mě uchvátila.

  Ingredience

  • Čerstvé filety lososa
  • Klasickou či červenou čočku
  • Česnek
  • Cibule
  • Jarní cibulku
  • Řapíkatý celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Balsamico
  • Koření na lososa
  • Vývar



Lososa určitě kupte čerstvého. Rozhodně ne mraženého!

Čočku namočíme mimálně 1,5-2 hod. do vody.


Filety z lososa omyjeme a očistíme šupiny z kůže.

Cibulky a česnek nadrobno nakrájíme.


Kořenovou zeleninku taktéž nakrájíme na malé kostičky.

Na kousíčku máslíčka opečeme dozlatova cibulky, přidáme česnek a potom zeleninku.


Restujeme do zezlátnutí.

Přidáme čočku. Nejlépe podlít kuřecím vývarem, ale stačí i vodou. Čočku uvaříme doměkka a pokud možno nechat vývar celý nasáknout do čočky či vypařit. Pokud je tam hodně tekutiny zahustíme jíškou. Je i varianta čočku uvařit zvlášť a na závěř přidat opečenou zelinu a dochutit.


Mezitím si lososa osolíme,opepříme a posypeme kořením. Lososa potřeme olivovým olejem, abychom tuk už nemuseli dávat na pánev. Pánev rozpálíme, vložíme lososa nejprve kůží dolů a opékáme 3-5 minut z každé strany podle tloušťky filetu.

Na závěr dochutíme balsamikem,solí a pepřem a přidáme nasekanou čerstvou petržel.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Tatarák z uzeného lososa s kapary

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

Kokosové bounty tyčinky

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun