Tatarák z uzeného lososa s kapary

Hlavní jídla

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

  Ingredience

  • 400 g uzeného lososa
  • 1 jarní cibulku
  • šťávu z půlky citronu
  • hrst kopru a pažitky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžičku hrubozrné horčiče



Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.

Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.


Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.

Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.


Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s opečenou bagetkou.


Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.