Tatarák z uzeného lososa s kapary

Hlavní jídla

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

  Ingredience

  • 400 g uzeného lososa
  • 1 jarní cibulku
  • šťávu z půlky citronu
  • hrst kopru a pažitky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžičku hrubozrné horčiče



Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.

Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.


Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.

Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.


Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s opečenou bagetkou.


Výběr z fotoreceptů

Club sandwich

Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.