Tatarák z uzeného lososa s kapary

Hlavní jídla

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

  Ingredience

  • 400 g uzeného lososa
  • 1 jarní cibulku
  • šťávu z půlky citronu
  • hrst kopru a pažitky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžičku hrubozrné horčiče



Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.

Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.


Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.

Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.


Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s opečenou bagetkou.


Výběr z fotoreceptů

Knedlík s vajíčkem

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.