Tatarák z uzeného lososa s kapary

Hlavní jídla

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

  Ingredience

  • 400 g uzeného lososa
  • 1 jarní cibulku
  • šťávu z půlky citronu
  • hrst kopru a pažitky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžičku hrubozrné horčiče



Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.

Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.


Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.

Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.


Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s opečenou bagetkou.


Výběr z fotoreceptů

Pečená kachní stehna a gnocchi s červeným zelím

Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.