Tatarák z uzeného lososa s kapary

Hlavní jídla

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

  Ingredience

  • 400 g uzeného lososa
  • 1 jarní cibulku
  • šťávu z půlky citronu
  • hrst kopru a pažitky
  • 2 lžičky kapary
  • 1 lžičku hrubozrné horčiče



Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.

Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.


Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.

Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.


Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.

Podáváme s opečenou bagetkou.


Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.