Hlavní jídla
Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.
Uzený losos se dá koupit v každém roční období a seženete ho běžně v obchodě.
Z lososa pinzetou vyndáme zbyteček kostí, a nakrájíme na drobnější kousíčky.
Přidáme pokrájený kopr,pažitku, nadrobno nakrájenou cibulku a kapary.
Opatrně promícháme. Přidáme horčici, šťávu z citronu a podle chuti dochutíme solí.
Tataráček necháme minimálně hodinku odležet v lednici, aby se spojily všechny chutě a popřípadě ještě dochutíme.
Podáváme s opečenou bagetkou.
Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.
Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.
Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.
Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.