Tagliatelle s lososem a špenátem

Hlavní jídla

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

  Ingredience

  • 500g těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • 200 ml smetany
  • 500g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • hromadu parmezánu



Do těstovin stačí jeden větší filet lososa a pokud neseženete čerstvý špenát, můžete koupit i mražený listový špenát.

Nejprve filet lososa opláchneme a osušíme. Ostrým nožem opatrně sundáme z lososa kůži.


Očištěného lososa nakrájíme na menší kostičky.

Česnek rozkrojíme napůl a vyndáme z něj zelený klíček a po-té nadrobno nakrájíme.


Špenát opláchneme a spaříme buď na páře a nebo horkou vodou.

Špenát hodně zmenší objem. Necháme ho pořádně odkapat, aby s něj odešla veškerá voda.


A teď už ho jen pokrájíme na menší kousky.

Do rozehřáté pánve dáme kousíček másla a česnek. Tím bude mát máslíčko česnekovou chuť


Po kraťoučké chviličce přidáme kousky lososa.

A opečeme ho dozlatova. Trvá to asi minutky.


Do pánve přihodíme spařený a pokrájený špenát. Vše promícháme a osolíme, opepříme.

Teď už se skoro blížíme do finále. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat.


Mezitím si nastrouháme parmezán, která přidáme jak do omáčky tak i na ozdobu hotové dobroty.

Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán.


Promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

Těstoviny ( tagliatelle ) uvaříme dle návodu, nejlépe na skus.


Hotovou omáčku promícháme s tagliatelle a máme hotovo.

Těstoviny jsou výborně krémové a kombinace špenátu a lososa je dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Masové kuličky

Každý, kdo někdy navštívil Ikeu, určitě ochutnal jejich Švédské masové kuličky. Proto i já Vás dnes zavezu do Švédska a kuličky si spolu připravíme.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Čokoládový fondant

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.