Tagliatelle s lososem a špenátem

Hlavní jídla

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

  Ingredience

  • 500g těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • 200 ml smetany
  • 500g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • hromadu parmezánu



Do těstovin stačí jeden větší filet lososa a pokud neseženete čerstvý špenát, můžete koupit i mražený listový špenát.

Nejprve filet lososa opláchneme a osušíme. Ostrým nožem opatrně sundáme z lososa kůži.


Očištěného lososa nakrájíme na menší kostičky.

Česnek rozkrojíme napůl a vyndáme z něj zelený klíček a po-té nadrobno nakrájíme.


Špenát opláchneme a spaříme buď na páře a nebo horkou vodou.

Špenát hodně zmenší objem. Necháme ho pořádně odkapat, aby s něj odešla veškerá voda.


A teď už ho jen pokrájíme na menší kousky.

Do rozehřáté pánve dáme kousíček másla a česnek. Tím bude mát máslíčko česnekovou chuť


Po kraťoučké chviličce přidáme kousky lososa.

A opečeme ho dozlatova. Trvá to asi minutky.


Do pánve přihodíme spařený a pokrájený špenát. Vše promícháme a osolíme, opepříme.

Teď už se skoro blížíme do finále. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat.


Mezitím si nastrouháme parmezán, která přidáme jak do omáčky tak i na ozdobu hotové dobroty.

Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán.


Promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

Těstoviny ( tagliatelle ) uvaříme dle návodu, nejlépe na skus.


Hotovou omáčku promícháme s tagliatelle a máme hotovo.

Těstoviny jsou výborně krémové a kombinace špenátu a lososa je dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Mac and cheese

Jaký je úplně nejoblíbenější jídlo v USA?? Žádný hamburger, ale Mac and cheese aneb makarony se sýrem. Kdo by čekal něco složitého tak Vás příprava překvapí. Nečekala jsem, že to bude až taková dobrota.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.