Tagliatelle s lososem a špenátem

Hlavní jídla

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

  Ingredience

  • 500g těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • 200 ml smetany
  • 500g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • hromadu parmezánu



Do těstovin stačí jeden větší filet lososa a pokud neseženete čerstvý špenát, můžete koupit i mražený listový špenát.

Nejprve filet lososa opláchneme a osušíme. Ostrým nožem opatrně sundáme z lososa kůži.


Očištěného lososa nakrájíme na menší kostičky.

Česnek rozkrojíme napůl a vyndáme z něj zelený klíček a po-té nadrobno nakrájíme.


Špenát opláchneme a spaříme buď na páře a nebo horkou vodou.

Špenát hodně zmenší objem. Necháme ho pořádně odkapat, aby s něj odešla veškerá voda.


A teď už ho jen pokrájíme na menší kousky.

Do rozehřáté pánve dáme kousíček másla a česnek. Tím bude mát máslíčko česnekovou chuť


Po kraťoučké chviličce přidáme kousky lososa.

A opečeme ho dozlatova. Trvá to asi minutky.


Do pánve přihodíme spařený a pokrájený špenát. Vše promícháme a osolíme, opepříme.

Teď už se skoro blížíme do finále. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat.


Mezitím si nastrouháme parmezán, která přidáme jak do omáčky tak i na ozdobu hotové dobroty.

Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán.


Promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

Těstoviny ( tagliatelle ) uvaříme dle návodu, nejlépe na skus.


Hotovou omáčku promícháme s tagliatelle a máme hotovo.

Těstoviny jsou výborně krémové a kombinace špenátu a lososa je dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Cornflakes bomba

I když nám o víkendu počasí moc nepřálo, udělali jsme spousty práce na zahrádce od nových obrubníků až po vyplevelení záhonu. Všechno začíná krásně růst a celá zahrádka nádherně voní. A i když jsem celý víkend trávila venku, zvládla jsem udělat ten nejskvělejší, nejkřupavější a nejrychlejší dezert pod sluncem. Zkuste si udělat tuto sladkou bombu ze sušenek Mars a věřte, že se po této dobrotě jen zapráší. Je to ideální a originální sladká tečka na jarní piknik či párty.