Tagliatelle s lososem a špenátem

Hlavní jídla

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

  Ingredience

  • 500g těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • 200 ml smetany
  • 500g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • hromadu parmezánu



Do těstovin stačí jeden větší filet lososa a pokud neseženete čerstvý špenát, můžete koupit i mražený listový špenát.

Nejprve filet lososa opláchneme a osušíme. Ostrým nožem opatrně sundáme z lososa kůži.


Očištěného lososa nakrájíme na menší kostičky.

Česnek rozkrojíme napůl a vyndáme z něj zelený klíček a po-té nadrobno nakrájíme.


Špenát opláchneme a spaříme buď na páře a nebo horkou vodou.

Špenát hodně zmenší objem. Necháme ho pořádně odkapat, aby s něj odešla veškerá voda.


A teď už ho jen pokrájíme na menší kousky.

Do rozehřáté pánve dáme kousíček másla a česnek. Tím bude mát máslíčko česnekovou chuť


Po kraťoučké chviličce přidáme kousky lososa.

A opečeme ho dozlatova. Trvá to asi minutky.


Do pánve přihodíme spařený a pokrájený špenát. Vše promícháme a osolíme, opepříme.

Teď už se skoro blížíme do finále. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat.


Mezitím si nastrouháme parmezán, která přidáme jak do omáčky tak i na ozdobu hotové dobroty.

Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán.


Promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

Těstoviny ( tagliatelle ) uvaříme dle návodu, nejlépe na skus.


Hotovou omáčku promícháme s tagliatelle a máme hotovo.

Těstoviny jsou výborně krémové a kombinace špenátu a lososa je dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Buřtguláš

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.