Tagliatelle s lososem a špenátem

Hlavní jídla

Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.

  Ingredience

  • 500g těstovin tagliatelle
  • 300 g lososa
  • 200 ml smetany
  • 500g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • hromadu parmezánu



Do těstovin stačí jeden větší filet lososa a pokud neseženete čerstvý špenát, můžete koupit i mražený listový špenát.

Nejprve filet lososa opláchneme a osušíme. Ostrým nožem opatrně sundáme z lososa kůži.


Očištěného lososa nakrájíme na menší kostičky.

Česnek rozkrojíme napůl a vyndáme z něj zelený klíček a po-té nadrobno nakrájíme.


Špenát opláchneme a spaříme buď na páře a nebo horkou vodou.

Špenát hodně zmenší objem. Necháme ho pořádně odkapat, aby s něj odešla veškerá voda.


A teď už ho jen pokrájíme na menší kousky.

Do rozehřáté pánve dáme kousíček másla a česnek. Tím bude mát máslíčko česnekovou chuť


Po kraťoučké chviličce přidáme kousky lososa.

A opečeme ho dozlatova. Trvá to asi minutky.


Do pánve přihodíme spařený a pokrájený špenát. Vše promícháme a osolíme, opepříme.

Teď už se skoro blížíme do finále. Přilijeme smetanu a necháme chvilku probublávat.


Mezitím si nastrouháme parmezán, která přidáme jak do omáčky tak i na ozdobu hotové dobroty.

Na závěr přidáme nastrouhaný parmezán.


Promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí.

Těstoviny ( tagliatelle ) uvaříme dle návodu, nejlépe na skus.


Hotovou omáčku promícháme s tagliatelle a máme hotovo.

Těstoviny jsou výborně krémové a kombinace špenátu a lososa je dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Kuřecí roládky

Nejlepší je dle mého názoru jídlo, které se dá baštit teplé i studené. Roládky mají tu výhodu, že se dají plnit čímkoliv. Ideální na párty jako pohoštění.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Dip na nachos

Vždy když pořádáme grilovačku nebo koukáme na film nesmí u nás chybět oblíbený dip k nachos. Je strašně jednoduché si ho v krámě koupit, ale ještě jednodušší je si ho doma udělat. Potřebujeme pouze 3 ingredience.