Hlavní jídla
Čas od času je potřeba si udělat pořádnou omáčku. Španělský ptáček patří ke klasice v české kuchyni, velice oblíbený a chutný. Máte rádi ptáčky?
Nejlepší ptáčci jsou z hovězí kýty tence nakrájené. I řezník Vám s nakrájením vyjde vstříc.
Plátky masa naklepeme na co největší plát masa, aby se nám ptáček dobře balil.
Každý kousek masa osolíme,opepříme a potřeme hořčicí.
Na každý kus masíčka položíme kousek slaniny, čtvrtku cibule,okurku, a vajíčko.
Zatočíme tak aby nic nevyukovalo a převážeme kuchyňským provázkem.
Na omáčku potřebujeme slaninu na kousky, nakrájenou cibulku, sádlo, hořčice a lák z okurek.
Na sádle opečeme dozlatova cibulku a slaninu.
Přidáme ptáčky , které opečeme ze všech stran. Zalijeme vývarem či vodou přidáme hořčici, lák z okurek a přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 1-2 hodiny
Po uvaření ptáčky vyndáme, odstraníme provázek a omáčku jíškou zahustíme, dochutíme.
Někdo do omáčky nedává lák z okurek, ale myslím si, že bez toho to nemá ten správný říz.
Nejlepší je ptáček s rýží.
Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.
Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.
Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.