Spaghetti al pomodoro

Hlavní jídla

Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.

  Ingredience

  • 500 g rajčat
  • balíček špaget
  • 5 stroužků česneku
  • hrst bazalky a petržele
  • olivový olej
  • parmezán



Všechny suroviny jsou krásně čerstvé a voňavé.

Rajčátka zvolte spíše větší, aby se Vám dobře loupala a musíme je pořádně opláchnout.


Připravte si ostrý nůž a na jedné straně rajčátka vykrojte křížek.

Když toto uděláte na rajčátkách, budou se Vám lépe loupat.


V hrnci ohřejeme vodu.

Naříznutá rajčátka vložíme do vroucí vody asi na 1 minutu.


Po 1 minutě za začnou rajčátka kroutit a to je ideální chvilka je vyndat.

Spařená rajčátka vyndáme z vroucí vody a vložíme do misky s vodu a ledem.


A teď z rajčátek sloupneme slupka, která jde sundat úplně lehce.

Oloupaná rajčátka pokrájíme na kostky.


Nakrájíme si česnek na drobné kousíčky. Doporučují nejdříve česnek rozpůlit a vyndat zelený a klíček a pak teprve nakrájet.


Do rozpáleného hrnce dáme pár kapiček olivového oleje a opečeme krátce česnek.

Přidáme rajčátka, osolíme, opepříme a necháme pomalu vařit 15 minut.


Po 15 minutách přidáme pokrájenou bazalku.

Vše promícháme a popřípadě dochutíme solí a pepřem. A máme hotovo.


Podle návodu si uvaříme špagety či jiné těstoviny, scedíme je a pak už jen s omáčkou smícháme a posypeme strouhaným parmezánem. Pokud máte rádi jako já petržel, můžeme do omáčky přidat pořádnou hrst pokrájené petržele.

Čerstvá a voňavá rajčátka dodají omáčka vynikající chuť.


Je to ideální letní a lehké jídlo :) Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Knedlík s vajíčkem

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Jahodový shake

Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.