Šlehačkové cukroví

Inspirace

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.

  Ingredience

  • 5 sklenic hladké mouky
  • 1 sklenice šlehačky 33%
  • 35 dkg másla
  • 2 žloutky



Pokud chcete tento recept nejprve zkusit jestli Vám bude chutnat, určitě ho udělejte z poloviční dávky.

Máslo si nakrájíme na větší kostky a necháme chvilku odpočinout v pokojové teplotě . Po-té všechny ingredience promícháme dohromady .


Těsto vyválíme na cca 3 mm.

Hned můžeme začít vykrajovat libovolné tvary. Doporučuji spíše menší vykrajovátka.


Vykrojené tvary přendáme na plech vyloženém pečícím papírem a pečeme do růžova

Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém či skořicovém cukru.


Toto cukroví nemusí odpočívat dá se hned baštit.

Je možné, že se Vám na cukroví objeví takové bublinky či puchýře- to vůbec nevadí - krása se nejí. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Hovězí na pivu

Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici