Šlehačkové cukroví

Inspirace

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.

  Ingredience

  • 5 sklenic hladké mouky
  • 1 sklenice šlehačky 33%
  • 35 dkg másla
  • 2 žloutky



Pokud chcete tento recept nejprve zkusit jestli Vám bude chutnat, určitě ho udělejte z poloviční dávky.

Máslo si nakrájíme na větší kostky a necháme chvilku odpočinout v pokojové teplotě . Po-té všechny ingredience promícháme dohromady .


Těsto vyválíme na cca 3 mm.

Hned můžeme začít vykrajovat libovolné tvary. Doporučuji spíše menší vykrajovátka.


Vykrojené tvary přendáme na plech vyloženém pečícím papírem a pečeme do růžova

Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém či skořicovém cukru.


Toto cukroví nemusí odpočívat dá se hned baštit.

Je možné, že se Vám na cukroví objeví takové bublinky či puchýře- to vůbec nevadí - krása se nejí. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Boloňské ragú

V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.