Šlehačkové cukroví

Inspirace

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.

  Ingredience

  • 5 sklenic hladké mouky
  • 1 sklenice šlehačky 33%
  • 35 dkg másla
  • 2 žloutky



Pokud chcete tento recept nejprve zkusit jestli Vám bude chutnat, určitě ho udělejte z poloviční dávky.

Máslo si nakrájíme na větší kostky a necháme chvilku odpočinout v pokojové teplotě . Po-té všechny ingredience promícháme dohromady .


Těsto vyválíme na cca 3 mm.

Hned můžeme začít vykrajovat libovolné tvary. Doporučuji spíše menší vykrajovátka.


Vykrojené tvary přendáme na plech vyloženém pečícím papírem a pečeme do růžova

Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém či skořicovém cukru.


Toto cukroví nemusí odpočívat dá se hned baštit.

Je možné, že se Vám na cukroví objeví takové bublinky či puchýře- to vůbec nevadí - krása se nejí. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Vepřové medajlonky a americké brambory

Která je Vaše nejoblíbenější kombinace ingrediencí??Já nejvíce miluji kombinaci masa s žampiony či jinými houbami a cibule.Mohla bych se toho ujíst. Podívejte se a uvařte si to moje nej.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Banánové jednohubky

Letos jsem ochutnala spoustu cukroví, ale kupodivu nejlepší letošní cukroví je od našeho Lukyna. Ano i mě to překvapilo, že se s tím chlap patlal. Rozhodla jsem se po něm tak trošku opičit. Silvestr je za dveřmi a na párty očekávám i malém návštěvníky, které tato dobrota jistě potěší.