Šlehačkové cukroví

Inspirace

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.

  Ingredience

  • 5 sklenic hladké mouky
  • 1 sklenice šlehačky 33%
  • 35 dkg másla
  • 2 žloutky



Pokud chcete tento recept nejprve zkusit jestli Vám bude chutnat, určitě ho udělejte z poloviční dávky.

Máslo si nakrájíme na větší kostky a necháme chvilku odpočinout v pokojové teplotě . Po-té všechny ingredience promícháme dohromady .


Těsto vyválíme na cca 3 mm.

Hned můžeme začít vykrajovat libovolné tvary. Doporučuji spíše menší vykrajovátka.


Vykrojené tvary přendáme na plech vyloženém pečícím papírem a pečeme do růžova

Po upečení ještě teplé obalujeme v moučkovém či skořicovém cukru.


Toto cukroví nemusí odpočívat dá se hned baštit.

Je možné, že se Vám na cukroví objeví takové bublinky či puchýře- to vůbec nevadí - krása se nejí. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Domácí dušené zelí a pečená krkovice vcelku

Proč kupujeme zelí v obchodě když je příprava tak jednoduchá a navíc je to tak chutné. Nejlepší je zelí stejně s knedlíkem a pořádným kusem masa jako je pečená krkovice vcelku. Vyloženě dietní jídlo.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.