Sendvič s kuřecím masem

Hlavní jídla

Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.

  Ingredience

  • 100 g majonézy
  • 1 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžička chilly omáčky
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 150 g ledového salátu
  • 6 lístků máty
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru
  • 15 g nasekaných nesolených buráků
  • 10 g najemno nakrájené šaltoky
  • 10 g najemno nakrájené červené cibule
  • 2 vykoštěné kuřecí stehna
  • Kaiserky



I když na sendvič potřebujeme spoustu ingrediencí, není to vůbec nic složitého.

Majonézu, sojovku ,chilli omáčku a citronovou šťávu smícháme pečlivě dohromady a necháme vychladit .


Ledový salát a mátu očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, přidáme nasekané buráky, koriandr, šalotku, cibulku. Vše promícháme a než připravíme zbytek dáme vychladit.

Hotový salátek.


Vykostíme kuřecí stehna ( kůži můžeme i nemusíme nechávat ) osušíme, okořeníme a opečeme.

Já masíčko udělala na pánvičce a po-té než jsem opekla kaiserky dala dopéct trouby.


Kaiserky podélně rozřízneme,potřeme máslem a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova

Asi takhle aby byli křupavé


Na každé straně kaiserek potřeme ochucenou majonézou.

Na to opečené kuřecí masíčko a dokončíme salátkem a přiklopíme.


Sendvič je krásně křupavý a svěží

Kapinku pálivý, ale kdo nemá rád chilli může vynechat.


Výběr z fotoreceptů

Znojemská omáčka

Často od Vás dostávám zprávy a vzkazy, že se chcete naučit správně připravit tradiční české omáčky. Proto jsem se rozhodla Vás teď plně zásobovat recepty. Začneme pomaloučku a polehoučku výbornou znojemskou omáčkou s pořádným kusem masa. Nevím jak Vy, ale já omáčky miluji.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.