Hlavní jídla
Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.
I když na sendvič potřebujeme spoustu ingrediencí, není to vůbec nic složitého.
Majonézu, sojovku ,chilli omáčku a citronovou šťávu smícháme pečlivě dohromady a necháme vychladit .
Ledový salát a mátu očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, přidáme nasekané buráky, koriandr, šalotku, cibulku. Vše promícháme a než připravíme zbytek dáme vychladit.
Hotový salátek.
Vykostíme kuřecí stehna ( kůži můžeme i nemusíme nechávat ) osušíme, okořeníme a opečeme.
Já masíčko udělala na pánvičce a po-té než jsem opekla kaiserky dala dopéct trouby.
Kaiserky podélně rozřízneme,potřeme máslem a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova
Asi takhle aby byli křupavé
Na každé straně kaiserek potřeme ochucenou majonézou.
Na to opečené kuřecí masíčko a dokončíme salátkem a přiklopíme.
Sendvič je krásně křupavý a svěží
Kapinku pálivý, ale kdo nemá rád chilli může vynechat.
Každý z nás má svůj osvědčený recept a postup na dokonalou čínu i já mám svůj, který Vám chci odtajnit zároveň i s pečenou rýží, kterou mám odmalinka moc ráda. Rýže nádherně voní a je dokonale ''lepivá''.
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.
Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.