Sendvič s kuřecím masem

Hlavní jídla

Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.

  Ingredience

  • 100 g majonézy
  • 1 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžička chilly omáčky
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 150 g ledového salátu
  • 6 lístků máty
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru
  • 15 g nasekaných nesolených buráků
  • 10 g najemno nakrájené šaltoky
  • 10 g najemno nakrájené červené cibule
  • 2 vykoštěné kuřecí stehna
  • Kaiserky



I když na sendvič potřebujeme spoustu ingrediencí, není to vůbec nic složitého.

Majonézu, sojovku ,chilli omáčku a citronovou šťávu smícháme pečlivě dohromady a necháme vychladit .


Ledový salát a mátu očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, přidáme nasekané buráky, koriandr, šalotku, cibulku. Vše promícháme a než připravíme zbytek dáme vychladit.

Hotový salátek.


Vykostíme kuřecí stehna ( kůži můžeme i nemusíme nechávat ) osušíme, okořeníme a opečeme.

Já masíčko udělala na pánvičce a po-té než jsem opekla kaiserky dala dopéct trouby.


Kaiserky podélně rozřízneme,potřeme máslem a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova

Asi takhle aby byli křupavé


Na každé straně kaiserek potřeme ochucenou majonézou.

Na to opečené kuřecí masíčko a dokončíme salátkem a přiklopíme.


Sendvič je krásně křupavý a svěží

Kapinku pálivý, ale kdo nemá rád chilli může vynechat.


Výběr z fotoreceptů

Moje vepřová čína a pečená rýže

Každý z nás má svůj osvědčený recept a postup na dokonalou čínu i já mám svůj, který Vám chci odtajnit zároveň i s pečenou rýží, kterou mám odmalinka moc ráda. Rýže nádherně voní a je dokonale ''lepivá''.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.