Sendvič s kuřecím masem

Hlavní jídla

Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.

  Ingredience

  • 100 g majonézy
  • 1 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžička chilly omáčky
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 150 g ledového salátu
  • 6 lístků máty
  • 2 lžíce najemno nasekaného čerstvého koriandru
  • 15 g nasekaných nesolených buráků
  • 10 g najemno nakrájené šaltoky
  • 10 g najemno nakrájené červené cibule
  • 2 vykoštěné kuřecí stehna
  • Kaiserky



I když na sendvič potřebujeme spoustu ingrediencí, není to vůbec nic složitého.

Majonézu, sojovku ,chilli omáčku a citronovou šťávu smícháme pečlivě dohromady a necháme vychladit .


Ledový salát a mátu očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, přidáme nasekané buráky, koriandr, šalotku, cibulku. Vše promícháme a než připravíme zbytek dáme vychladit.

Hotový salátek.


Vykostíme kuřecí stehna ( kůži můžeme i nemusíme nechávat ) osušíme, okořeníme a opečeme.

Já masíčko udělala na pánvičce a po-té než jsem opekla kaiserky dala dopéct trouby.


Kaiserky podélně rozřízneme,potřeme máslem a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova

Asi takhle aby byli křupavé


Na každé straně kaiserek potřeme ochucenou majonézou.

Na to opečené kuřecí masíčko a dokončíme salátkem a přiklopíme.


Sendvič je krásně křupavý a svěží

Kapinku pálivý, ale kdo nemá rád chilli může vynechat.


Výběr z fotoreceptů

Kapustové karbanátky s mletým masem

Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.