Hlavní jídla
Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.
I když na sendvič potřebujeme spoustu ingrediencí, není to vůbec nic složitého.
Majonézu, sojovku ,chilli omáčku a citronovou šťávu smícháme pečlivě dohromady a necháme vychladit .
Ledový salát a mátu očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, přidáme nasekané buráky, koriandr, šalotku, cibulku. Vše promícháme a než připravíme zbytek dáme vychladit.
Hotový salátek.
Vykostíme kuřecí stehna ( kůži můžeme i nemusíme nechávat ) osušíme, okořeníme a opečeme.
Já masíčko udělala na pánvičce a po-té než jsem opekla kaiserky dala dopéct trouby.
Kaiserky podélně rozřízneme,potřeme máslem a na rozpálené pánvi opečeme dozlatova
Asi takhle aby byli křupavé
Na každé straně kaiserek potřeme ochucenou majonézou.
Na to opečené kuřecí masíčko a dokončíme salátkem a přiklopíme.
Sendvič je krásně křupavý a svěží
Kapinku pálivý, ale kdo nemá rád chilli může vynechat.
V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?
Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.
Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.
Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici