Rozcuchaný řízek

Hlavní jídla

Všeobecně nemusím zeleninu a to už od malička. Tak moje maminka hledala jídla, kde bych zeleninu snědla a dala ji ještě jednu šanci. Rozcuchaný řízek je s porkem. Recept jsem ukradla z naši rodinné kuchařky.

  Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • porek
  • 3 vajíčka
  • 4 lžíce solamylu
  • 2 lžíce oleje
  • sojovou omáčku



Recept je vlastně rychlovka pokud nepočítáme odležení v lednici.

Kuřecí prsíčka očistíme a nakrájíme na kousíčky.


Porek nakrájíme na kolečka či půl kolečka.

Z vajíčka, sojovky,oleje,koření a solamylu vytvoříme těstíčko na nakládání,


Vypadá nevábně ale ve finále je to bašta

Masíčko,porek a těstíčko smícháme dohromady a necháme odležet minimálně přes noc či 24 hodin do lednice.


Ze směsi vytváříme placičky které pečeme na oleji jako řízek.

U nás podávalo se šťouchanými brambory.


Výběr z fotoreceptů

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.