Rozcuchaný řízek

Hlavní jídla

Všeobecně nemusím zeleninu a to už od malička. Tak moje maminka hledala jídla, kde bych zeleninu snědla a dala ji ještě jednu šanci. Rozcuchaný řízek je s porkem. Recept jsem ukradla z naši rodinné kuchařky.

  Ingredience

  • 500g kuřecích prsou
  • porek
  • 3 vajíčka
  • 4 lžíce solamylu
  • 2 lžíce oleje
  • sojovou omáčku



Recept je vlastně rychlovka pokud nepočítáme odležení v lednici.

Kuřecí prsíčka očistíme a nakrájíme na kousíčky.


Porek nakrájíme na kolečka či půl kolečka.

Z vajíčka, sojovky,oleje,koření a solamylu vytvoříme těstíčko na nakládání,


Vypadá nevábně ale ve finále je to bašta

Masíčko,porek a těstíčko smícháme dohromady a necháme odležet minimálně přes noc či 24 hodin do lednice.


Ze směsi vytváříme placičky které pečeme na oleji jako řízek.

U nás podávalo se šťouchanými brambory.


Výběr z fotoreceptů

Smažené čínské nudle tří chutí

Taky rádi chodíte do čínského bistra na nudle??Dají se jednoduše za krátkou dobu připravit i doma. Suroviny seženete v každém obchodě a navíc budete vědět co jíte.A proč zrovna nudle tří chutí?? Kuřecí maso,krevetky a vaječná omeleta dává nudlím ten správný šmrnc .

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Ledový čaj s mátou a citronem

Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.