Řízky naruby

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

  Ingredience

  • Vepřové řízky
  • Žampiony čerstvé a v konzervě
  • Vajíčka
  • Strouhanka



Nejlepší je řízek z vepřového masa. Záleží na vás jestli vyberete kýtu,plec, kotletu či krkovici.

Maso si naklepeme osolíme,opepříme. Do jedné misky si připravíme strouhanku a do druhé rozšlehané vajíčko.Maso nejprve obalíme ve strouhance a rukou zatlučeme do masa, aby strouhanka držela. Hned po-té namočíme do rozšlehaných vajíček.


Po těchto krocích dáme opéct v rozpáleném oleji a z obou stran opečeme.

Opečené maso přesuneme do pekáčku.


Když máme maso připravené vložíme na plátky nakrájené žampiony a konzervované žampiony ( i s lákem v kterém jsou naloženy)

Vložíme do rozpálené trouby zápect cca 30-45 minut na 170 stupňů.


Podáváme s brambory nebo s kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Čokoládový fondant

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.