Řízky naruby

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

  Ingredience

  • Vepřové řízky
  • Žampiony čerstvé a v konzervě
  • Vajíčka
  • Strouhanka



Nejlepší je řízek z vepřového masa. Záleží na vás jestli vyberete kýtu,plec, kotletu či krkovici.

Maso si naklepeme osolíme,opepříme. Do jedné misky si připravíme strouhanku a do druhé rozšlehané vajíčko.Maso nejprve obalíme ve strouhance a rukou zatlučeme do masa, aby strouhanka držela. Hned po-té namočíme do rozšlehaných vajíček.


Po těchto krocích dáme opéct v rozpáleném oleji a z obou stran opečeme.

Opečené maso přesuneme do pekáčku.


Když máme maso připravené vložíme na plátky nakrájené žampiony a konzervované žampiony ( i s lákem v kterém jsou naloženy)

Vložíme do rozpálené trouby zápect cca 30-45 minut na 170 stupňů.


Podáváme s brambory nebo s kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Vepřové medajlonky a americké brambory

Která je Vaše nejoblíbenější kombinace ingrediencí??Já nejvíce miluji kombinaci masa s žampiony či jinými houbami a cibule.Mohla bych se toho ujíst. Podívejte se a uvařte si to moje nej.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.