Řízky naruby

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

  Ingredience

  • Vepřové řízky
  • Žampiony čerstvé a v konzervě
  • Vajíčka
  • Strouhanka



Nejlepší je řízek z vepřového masa. Záleží na vás jestli vyberete kýtu,plec, kotletu či krkovici.

Maso si naklepeme osolíme,opepříme. Do jedné misky si připravíme strouhanku a do druhé rozšlehané vajíčko.Maso nejprve obalíme ve strouhance a rukou zatlučeme do masa, aby strouhanka držela. Hned po-té namočíme do rozšlehaných vajíček.


Po těchto krocích dáme opéct v rozpáleném oleji a z obou stran opečeme.

Opečené maso přesuneme do pekáčku.


Když máme maso připravené vložíme na plátky nakrájené žampiony a konzervované žampiony ( i s lákem v kterém jsou naloženy)

Vložíme do rozpálené trouby zápect cca 30-45 minut na 170 stupňů.


Podáváme s brambory nebo s kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Ceasar salát

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.