Řízky naruby

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

  Ingredience

  • Vepřové řízky
  • Žampiony čerstvé a v konzervě
  • Vajíčka
  • Strouhanka



Nejlepší je řízek z vepřového masa. Záleží na vás jestli vyberete kýtu,plec, kotletu či krkovici.

Maso si naklepeme osolíme,opepříme. Do jedné misky si připravíme strouhanku a do druhé rozšlehané vajíčko.Maso nejprve obalíme ve strouhance a rukou zatlučeme do masa, aby strouhanka držela. Hned po-té namočíme do rozšlehaných vajíček.


Po těchto krocích dáme opéct v rozpáleném oleji a z obou stran opečeme.

Opečené maso přesuneme do pekáčku.


Když máme maso připravené vložíme na plátky nakrájené žampiony a konzervované žampiony ( i s lákem v kterém jsou naloženy)

Vložíme do rozpálené trouby zápect cca 30-45 minut na 170 stupňů.


Podáváme s brambory nebo s kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.