Rebarborové muffiny

Deserty

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

  Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru ( vanilkový, třtinový, krystal )
  • 200 ml mléka ( či jiné tekutiny )
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 85 g rozpuštěného másla ( vychladlého)



Oloupejte rebarboru ( pokud je mladá tak ani nemusíme ) omyjeme, nakrájíme - do muffinu jsem dala 4 stonky rebarbory. Příprava je strašně jednoduchá. Vždy si smícháme suchou a mokrou část těsta a pak teprve promícháme dohromady.

Smícháme tekuté ingredience - mléko,vejce a máslo. Důležité je, aby máslo bylo rozpuštěné a nebylo horké, jelikož by se vajíčka mohla uvařit a to nechceme.


V další misce smíchejte sypké ingredience - cukr ( cukru do těchto muffinů dávám víc jelikož je rebarbora kyselá ) prosáte obě mouky, vanilkový cukr,prdopeč,lžičku skořice a sůl.

Vsypeme do sypké části rebarboru.


Rebarboru promícháme sypkou směsí, jelikož se obalí moukou a ta neklesne tolik ke dnu, bude po celých muffinech.

Teď už jen vše spojíme dohromady. Stačí smíchat jen tak halabala.


Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Naplňtě formičky - říká se, že do 3/4, ale já plním doplna - protože už vím, že tolik nevyběhnou a chci na nich mít čepici.


pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů na 20 minut.

Z této dávky je přesně 12 muffinů. Jsou výborné, vláčné, sladké a zároveň kyselé. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Spaghetti al pomodoro

Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.