Rebarborové muffiny

Deserty

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

  Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru ( vanilkový, třtinový, krystal )
  • 200 ml mléka ( či jiné tekutiny )
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 85 g rozpuštěného másla ( vychladlého)



Oloupejte rebarboru ( pokud je mladá tak ani nemusíme ) omyjeme, nakrájíme - do muffinu jsem dala 4 stonky rebarbory. Příprava je strašně jednoduchá. Vždy si smícháme suchou a mokrou část těsta a pak teprve promícháme dohromady.

Smícháme tekuté ingredience - mléko,vejce a máslo. Důležité je, aby máslo bylo rozpuštěné a nebylo horké, jelikož by se vajíčka mohla uvařit a to nechceme.


V další misce smíchejte sypké ingredience - cukr ( cukru do těchto muffinů dávám víc jelikož je rebarbora kyselá ) prosáte obě mouky, vanilkový cukr,prdopeč,lžičku skořice a sůl.

Vsypeme do sypké části rebarboru.


Rebarboru promícháme sypkou směsí, jelikož se obalí moukou a ta neklesne tolik ke dnu, bude po celých muffinech.

Teď už jen vše spojíme dohromady. Stačí smíchat jen tak halabala.


Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Naplňtě formičky - říká se, že do 3/4, ale já plním doplna - protože už vím, že tolik nevyběhnou a chci na nich mít čepici.


pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů na 20 minut.

Z této dávky je přesně 12 muffinů. Jsou výborné, vláčné, sladké a zároveň kyselé. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Pečená kachní stehna a gnocchi s červeným zelím

Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Dip na nachos

Vždy když pořádáme grilovačku nebo koukáme na film nesmí u nás chybět oblíbený dip k nachos. Je strašně jednoduché si ho v krámě koupit, ale ještě jednodušší je si ho doma udělat. Potřebujeme pouze 3 ingredience.