Rebarborové muffiny

Deserty

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

  Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru ( vanilkový, třtinový, krystal )
  • 200 ml mléka ( či jiné tekutiny )
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 85 g rozpuštěného másla ( vychladlého)



Oloupejte rebarboru ( pokud je mladá tak ani nemusíme ) omyjeme, nakrájíme - do muffinu jsem dala 4 stonky rebarbory. Příprava je strašně jednoduchá. Vždy si smícháme suchou a mokrou část těsta a pak teprve promícháme dohromady.

Smícháme tekuté ingredience - mléko,vejce a máslo. Důležité je, aby máslo bylo rozpuštěné a nebylo horké, jelikož by se vajíčka mohla uvařit a to nechceme.


V další misce smíchejte sypké ingredience - cukr ( cukru do těchto muffinů dávám víc jelikož je rebarbora kyselá ) prosáte obě mouky, vanilkový cukr,prdopeč,lžičku skořice a sůl.

Vsypeme do sypké části rebarboru.


Rebarboru promícháme sypkou směsí, jelikož se obalí moukou a ta neklesne tolik ke dnu, bude po celých muffinech.

Teď už jen vše spojíme dohromady. Stačí smíchat jen tak halabala.


Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Naplňtě formičky - říká se, že do 3/4, ale já plním doplna - protože už vím, že tolik nevyběhnou a chci na nich mít čepici.


pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů na 20 minut.

Z této dávky je přesně 12 muffinů. Jsou výborné, vláčné, sladké a zároveň kyselé. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.