Rebarborové muffiny

Deserty

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

  Ingredience

  • 210 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru ( vanilkový, třtinový, krystal )
  • 200 ml mléka ( či jiné tekutiny )
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 85 g rozpuštěného másla ( vychladlého)



Oloupejte rebarboru ( pokud je mladá tak ani nemusíme ) omyjeme, nakrájíme - do muffinu jsem dala 4 stonky rebarbory. Příprava je strašně jednoduchá. Vždy si smícháme suchou a mokrou část těsta a pak teprve promícháme dohromady.

Smícháme tekuté ingredience - mléko,vejce a máslo. Důležité je, aby máslo bylo rozpuštěné a nebylo horké, jelikož by se vajíčka mohla uvařit a to nechceme.


V další misce smíchejte sypké ingredience - cukr ( cukru do těchto muffinů dávám víc jelikož je rebarbora kyselá ) prosáte obě mouky, vanilkový cukr,prdopeč,lžičku skořice a sůl.

Vsypeme do sypké části rebarboru.


Rebarboru promícháme sypkou směsí, jelikož se obalí moukou a ta neklesne tolik ke dnu, bude po celých muffinech.

Teď už jen vše spojíme dohromady. Stačí smíchat jen tak halabala.


Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Naplňtě formičky - říká se, že do 3/4, ale já plním doplna - protože už vím, že tolik nevyběhnou a chci na nich mít čepici.


pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů na 20 minut.

Z této dávky je přesně 12 muffinů. Jsou výborné, vláčné, sladké a zároveň kyselé. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.