Polévky
Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.
Hlíva ústřičná se dá běžne sehnat v obchodě.
Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po-té přidáme pokrájenou hlívu a chvilku povaříme.
Zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a přidáme majoránku+ cca utřeme 3 stroužky česneku. Dusíme 25 minut.
Mezitím na pánvi uděláme paprikovou jíšku - 2 lžice másla,hladká mouka a připravíme zlatavou jíšku.
Přisypeme papriku (pozor ať se nespálí, jinak zhořkne).
Přidáme do polévky, pořádně rozmíchané a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme dle chuti.
Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.
Nejlepší je dle mého názoru jídlo, které se dá baštit teplé i studené. Roládky mají tu výhodu, že se dají plnit čímkoliv. Ideální na párty jako pohoštění.
Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.
♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥
Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.