Polévka z hlívy ústřičné

Polévky

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

  Ingredience

  • 250g hlívy ústřičné
  • máslo
  • cibulka
  • česnek
  • hladká mouka
  • vývar
  • majoránka
  • sladká paprika
  • kmín



Hlíva ústřičná se dá běžne sehnat v obchodě.

Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.


Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po-té přidáme pokrájenou hlívu a chvilku povaříme.

Zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a přidáme majoránku+ cca utřeme 3 stroužky česneku. Dusíme 25 minut.


Mezitím na pánvi uděláme paprikovou jíšku - 2 lžice másla,hladká mouka a připravíme zlatavou jíšku.

Přisypeme papriku (pozor ať se nespálí, jinak zhořkne).


Přidáme do polévky, pořádně rozmíchané a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme dle chuti.

Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Club sandwich

Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.