Polévky
Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.
Hlíva ústřičná se dá běžne sehnat v obchodě.
Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po-té přidáme pokrájenou hlívu a chvilku povaříme.
Zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a přidáme majoránku+ cca utřeme 3 stroužky česneku. Dusíme 25 minut.
Mezitím na pánvi uděláme paprikovou jíšku - 2 lžice másla,hladká mouka a připravíme zlatavou jíšku.
Přisypeme papriku (pozor ať se nespálí, jinak zhořkne).
Přidáme do polévky, pořádně rozmíchané a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme dle chuti.
Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.
Jedna z věcí, kterou mám ráda na létě, je ta všudypřítomná čerstvá zelenina. Samozřejmě, nejlepší je ta z vlastní zahrádky. Letos se našim rajčátkům skvěle daří, krásně voní a ještě navíc výborně chutnají. Zkuste rajčátka využít na luxusní omáčku do špaget, která je lehká a připomíná dovolenou v Itálii.
Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.
Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.
I když nám o víkendu počasí moc nepřálo, udělali jsme spousty práce na zahrádce od nových obrubníků až po vyplevelení záhonu. Všechno začíná krásně růst a celá zahrádka nádherně voní. A i když jsem celý víkend trávila venku, zvládla jsem udělat ten nejskvělejší, nejkřupavější a nejrychlejší dezert pod sluncem. Zkuste si udělat tuto sladkou bombu ze sušenek Mars a věřte, že se po této dobrotě jen zapráší. Je to ideální a originální sladká tečka na jarní piknik či párty.