Polévka z hlívy ústřičné

Polévky

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

  Ingredience

  • 250g hlívy ústřičné
  • máslo
  • cibulka
  • česnek
  • hladká mouka
  • vývar
  • majoránka
  • sladká paprika
  • kmín



Hlíva ústřičná se dá běžne sehnat v obchodě.

Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.


Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po-té přidáme pokrájenou hlívu a chvilku povaříme.

Zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a přidáme majoránku+ cca utřeme 3 stroužky česneku. Dusíme 25 minut.


Mezitím na pánvi uděláme paprikovou jíšku - 2 lžice másla,hladká mouka a připravíme zlatavou jíšku.

Přisypeme papriku (pozor ať se nespálí, jinak zhořkne).


Přidáme do polévky, pořádně rozmíchané a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme dle chuti.

Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Bramborový salát

Každý má svůj oblíbený rodinný recept na bramorový salát a každý tvrdí, že ten jeho je nejlepší. I já mám svůj oblíbený a jedinečný.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.