Polévka z hlívy ústřičné

Polévky

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

  Ingredience

  • 250g hlívy ústřičné
  • máslo
  • cibulka
  • česnek
  • hladká mouka
  • vývar
  • majoránka
  • sladká paprika
  • kmín



Hlíva ústřičná se dá běžne sehnat v obchodě.

Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky.


Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a po-té přidáme pokrájenou hlívu a chvilku povaříme.

Zalijeme vývarem, osolíme, okmínujeme a přidáme majoránku+ cca utřeme 3 stroužky česneku. Dusíme 25 minut.


Mezitím na pánvi uděláme paprikovou jíšku - 2 lžice másla,hladká mouka a připravíme zlatavou jíšku.

Přisypeme papriku (pozor ať se nespálí, jinak zhořkne).


Přidáme do polévky, pořádně rozmíchané a ještě krátce povaříme. Polévku dochutíme dle chuti.

Podáváme s pečivem. Dobrou chuť.


Výběr z fotoreceptů

Teplý čočkový salát s filety lososa

Taky se Vám občas stane, že nemáte chuť na maso a nechcete cpát tělo pořád mastným a nezdravým jídlem? Nejsem zrovna příznivcem ryb a tak jsem dlouho hledala recepty a kombinace, které by mi mohli chutnat. Zkuste tuto kombinaci čočky a lososa, která mě uchvátila.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.