Podzimní voňavý hruškový koláč

Deserty

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

  Ingredience

  • 8 hrušek
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 2 vajíčka
  • 180 g másla + na vymazání formy
  • 80 ml plnotučného mléka
  • 220 g máslových sušenek Club
  • 1 lžíce skořice
  • 90 g skořicového cukru



Hrušky jsou hlavním hrdinou tohoto receptu.

Ze všeho nejdříve se pustíme do toho nejpracnějšího z celého koláče. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince.


Hrušky nakrájíme na tenké plátky.

Vždy když něco peču, tak si ze všeho nejdřív připravím formu. Na tento koláč je ideální kulatá forma o průměru 30 cm. Formu vymažeme máslem.


Formu vyložíme pečícím papírem.

Těsto na koláč se skládá ze sušenek. Nejlepší jsou máslové sušenky a můžete tak použít svoje oblíbené.


Nejednoduší a nejrychlejší je sušenky rozdrtit v kutru.

Do rozdrcených sušenek přisypeme lžičku skořice.


Potom přidáme změklé máslo.

Všechno rukou pořádně prohněteme a tím vytvoříme sušenkou drobenku.


Hotovou drobenku přendáme do koláčové formy.

Drobenku prsty napěchujeme do formy po celé ploše.


Na náplň budeme potřebovat vajíčka, tvaroh, mléko a 40 g skořicového cukru.

Do misky dáme veškeré potřebné suroviny.


Všechno pořádně promícháme, aby nám nevznikly žádné hrudky.

Hotovou náplň nalijeme na koláč.


Teď už jen na koláč dáme pokrájené hrušky a nasypeme zbytek skořicového cukru.

Pečeme hodinu v rozehřáté troubě na 180 °C.


Po upečení necháme koláč vystydnout.

Hruškový koláč je naprosto luxusní s vanilkou zmrzlinou a hromadou šlehačky.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Banánové jednohubky

Letos jsem ochutnala spoustu cukroví, ale kupodivu nejlepší letošní cukroví je od našeho Lukyna. Ano i mě to překvapilo, že se s tím chlap patlal. Rozhodla jsem se po něm tak trošku opičit. Silvestr je za dveřmi a na párty očekávám i malém návštěvníky, které tato dobrota jistě potěší.