Podzimní voňavý hruškový koláč

Deserty

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

  Ingredience

  • 8 hrušek
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 2 vajíčka
  • 180 g másla + na vymazání formy
  • 80 ml plnotučného mléka
  • 220 g máslových sušenek Club
  • 1 lžíce skořice
  • 90 g skořicového cukru



Hrušky jsou hlavním hrdinou tohoto receptu.

Ze všeho nejdříve se pustíme do toho nejpracnějšího z celého koláče. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince.


Hrušky nakrájíme na tenké plátky.

Vždy když něco peču, tak si ze všeho nejdřív připravím formu. Na tento koláč je ideální kulatá forma o průměru 30 cm. Formu vymažeme máslem.


Formu vyložíme pečícím papírem.

Těsto na koláč se skládá ze sušenek. Nejlepší jsou máslové sušenky a můžete tak použít svoje oblíbené.


Nejednoduší a nejrychlejší je sušenky rozdrtit v kutru.

Do rozdrcených sušenek přisypeme lžičku skořice.


Potom přidáme změklé máslo.

Všechno rukou pořádně prohněteme a tím vytvoříme sušenkou drobenku.


Hotovou drobenku přendáme do koláčové formy.

Drobenku prsty napěchujeme do formy po celé ploše.


Na náplň budeme potřebovat vajíčka, tvaroh, mléko a 40 g skořicového cukru.

Do misky dáme veškeré potřebné suroviny.


Všechno pořádně promícháme, aby nám nevznikly žádné hrudky.

Hotovou náplň nalijeme na koláč.


Teď už jen na koláč dáme pokrájené hrušky a nasypeme zbytek skořicového cukru.

Pečeme hodinu v rozehřáté troubě na 180 °C.


Po upečení necháme koláč vystydnout.

Hruškový koláč je naprosto luxusní s vanilkou zmrzlinou a hromadou šlehačky.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Domácí dušené zelí a pečená krkovice vcelku

Proč kupujeme zelí v obchodě když je příprava tak jednoduchá a navíc je to tak chutné. Nejlepší je zelí stejně s knedlíkem a pořádným kusem masa jako je pečená krkovice vcelku. Vyloženě dietní jídlo.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.