Deserty
Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.
Dort lze udělat i ze smetany ke šlehání a zakysané smetany - dort taktéž ztuhne. Jedna vrstva tohoto dortu je ze šlehačky a mascarpone a druhá vsrtva je ze šlehačky a zakysané smetany. Záleží na vás jaký krém zvolíte.
Dortovou formu klasický rozměr vyložíme sušenkami tak aby tam bylo co nejméně mezer.
Smetanu vyšleháme do šlehačky a po-té přidáme mascarpone - můžeme osladit
Pekanové ořechy nasekáme či nakrájíme na menší kousky.
Ořechy dáme do kastrolu s tlustším dnem a necháme je chvilku rozvonět.
K ořechům přidáme tak 4 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Doporučuji nesehat -popálenina opravdu bolí. Zkaramelizované ořechy dáme vychladnout na pečící papír. Mezitím si uděláme karamelové ozdoby -stačí když si opět vezmeme tlustší hrnec a necháme rozpustit cca 8 lžic třtinového cukru Potom vařečkou začneme tekutým karamelem tvořit libovolné tvary na pečíčí papír a necháme ztvrdnout
Asi takhle to vypadá.
Na lotus sušenky dáme první vrstvu krému po-té rozdrobíme či poskládáme vrstvu sušenek a ořechů. Pak další vrstvu krému a na to už jen ořechy a karamelové ozdoby
Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne
Výborné je krém,sušenky a ořechy naskládat i do skleniček pokud se Vám nechce dělat dort:)
Dobrou chuť
Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.
Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?
O víkendu jsem zajela na nedaleký farmářský trh a přivezla si nádherné, slaďoučké jahody. Ihned jsem měla jasno co z nich ukuchtím. Pokud máte rádi stejně jako já pusinky či rakvičky a navrch hromadu ovoce, tak musíte tento nejlahodnější dezert zkusit taky. Dort Pavlova je neuvěřitelně jednoduchý a absolutně dokonalý. Pokud ho jednou zkusíte už nebudete chtít nic jiného. U nás doma se po této dobrotě vždy okamžitě zapráší a já ho ráda a z lásky upeču znovu a znovu.
Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.