Deserty
Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.
Dort lze udělat i ze smetany ke šlehání a zakysané smetany - dort taktéž ztuhne. Jedna vrstva tohoto dortu je ze šlehačky a mascarpone a druhá vsrtva je ze šlehačky a zakysané smetany. Záleží na vás jaký krém zvolíte.
Dortovou formu klasický rozměr vyložíme sušenkami tak aby tam bylo co nejméně mezer.
Smetanu vyšleháme do šlehačky a po-té přidáme mascarpone - můžeme osladit
Pekanové ořechy nasekáme či nakrájíme na menší kousky.
Ořechy dáme do kastrolu s tlustším dnem a necháme je chvilku rozvonět.
K ořechům přidáme tak 4 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Doporučuji nesehat -popálenina opravdu bolí. Zkaramelizované ořechy dáme vychladnout na pečící papír. Mezitím si uděláme karamelové ozdoby -stačí když si opět vezmeme tlustší hrnec a necháme rozpustit cca 8 lžic třtinového cukru Potom vařečkou začneme tekutým karamelem tvořit libovolné tvary na pečíčí papír a necháme ztvrdnout
Asi takhle to vypadá.
Na lotus sušenky dáme první vrstvu krému po-té rozdrobíme či poskládáme vrstvu sušenek a ořechů. Pak další vrstvu krému a na to už jen ořechy a karamelové ozdoby
Necháme v lednici ztuhnout do druhého dne
Výborné je krém,sušenky a ořechy naskládat i do skleniček pokud se Vám nechce dělat dort:)
Dobrou chuť
Už Vás nebaví vařit zdlouhavě knedlíky a vymýšlet co uvařit místo nich?? Zjistila jsem, že se úplně zapomnělo a vůbec nikdo nedělá bramborové placky, které se přitom dají jíst téměř s čímkoliv. Můžou se baštit na slano či na sladko a přitom jsou placky rychlé a navíc šíleně jednoduché.Kachní prsa s houbami jsou už pouze třešničkou. Stejně se vždycky přecpu samotnými plackami a už nic víc k tomu nepotřebuji.
Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.
Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.
Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.