Piškotové řezy s ovocem

Deserty

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

  Ingredience

  • 25 dkg cukr krystal
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 žloutků+bílky na sníh
  • 5 polévkových lžic horké vody



Jediné na co si dejte pozor je dodržet a dát do těsta opravdu horkou vodu.

Ušleháme si z bílků sníh.


Cukr,žloutky a horká voda se ušlehá do pěny. Opatrně po troškách přisypáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s půlkou kypřícím práškem.

Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků


Těsto nalijeme na plechy vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 8-10 minut-.

Do těsta zkusíme píchhnout špejlí , když se nic nelepí je hotovo. Piškot necháme vychladnout


Nejlepší je s krémem kdy se smíchají 2 kelímky zakysané smetany a buď vanička tvarohu nebo se vyšlehá jedna šlehačka, vanilkový cukr. Krém namažeme na piškot,poklademe ovocem a zalijeme želatinou. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Králík na smetaně

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Velikonoční cupcakes s vanilkou

Velikonoce se kvapem blíží a jak je již zvykem, hospodyňky pečou beránky či mazance, malují vajíčka a hoši pletou pomlázky. Letos jsem se rozhodla pro velikonoční koledníky připravit kromě tradičních dobrot ještě bonus a to barevné mini dortíky. Cupcakes můžete zdobit s dětmi, pro které je to super zábava a zároveň můžete pustit uzdu svojí fantazii.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.