Piškotové řezy s ovocem

Deserty

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

  Ingredience

  • 25 dkg cukr krystal
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 žloutků+bílky na sníh
  • 5 polévkových lžic horké vody



Jediné na co si dejte pozor je dodržet a dát do těsta opravdu horkou vodu.

Ušleháme si z bílků sníh.


Cukr,žloutky a horká voda se ušlehá do pěny. Opatrně po troškách přisypáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s půlkou kypřícím práškem.

Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků


Těsto nalijeme na plechy vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 8-10 minut-.

Do těsta zkusíme píchhnout špejlí , když se nic nelepí je hotovo. Piškot necháme vychladnout


Nejlepší je s krémem kdy se smíchají 2 kelímky zakysané smetany a buď vanička tvarohu nebo se vyšlehá jedna šlehačka, vanilkový cukr. Krém namažeme na piškot,poklademe ovocem a zalijeme želatinou. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.