Piškotové řezy s ovocem

Deserty

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

  Ingredience

  • 25 dkg cukr krystal
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 žloutků+bílky na sníh
  • 5 polévkových lžic horké vody



Jediné na co si dejte pozor je dodržet a dát do těsta opravdu horkou vodu.

Ušleháme si z bílků sníh.


Cukr,žloutky a horká voda se ušlehá do pěny. Opatrně po troškách přisypáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s půlkou kypřícím práškem.

Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků


Těsto nalijeme na plechy vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 8-10 minut-.

Do těsta zkusíme píchhnout špejlí , když se nic nelepí je hotovo. Piškot necháme vychladnout


Nejlepší je s krémem kdy se smíchají 2 kelímky zakysané smetany a buď vanička tvarohu nebo se vyšlehá jedna šlehačka, vanilkový cukr. Krém namažeme na piškot,poklademe ovocem a zalijeme želatinou. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Gnocchi s kuřecím masem a houbovou omáčkou

Gnocchi se dají dělat snad úplně s čímkoliv a hlavně kvalitní gnocchi můžeme koupit v každém obchodě jak chlazená tak i mražené. Jsou výborné i samotné jako příloha. Já dnes zvolila mojí nejoblíbenější verzi s kuřecím masem a žampiony. Jídlo je velice lahodné,rychlé a opravdu vydatné.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.