Piškotové řezy s ovocem

Deserty

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

  Ingredience

  • 25 dkg cukr krystal
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 žloutků+bílky na sníh
  • 5 polévkových lžic horké vody



Jediné na co si dejte pozor je dodržet a dát do těsta opravdu horkou vodu.

Ušleháme si z bílků sníh.


Cukr,žloutky a horká voda se ušlehá do pěny. Opatrně po troškách přisypáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s půlkou kypřícím práškem.

Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků


Těsto nalijeme na plechy vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 8-10 minut-.

Do těsta zkusíme píchhnout špejlí , když se nic nelepí je hotovo. Piškot necháme vychladnout


Nejlepší je s krémem kdy se smíchají 2 kelímky zakysané smetany a buď vanička tvarohu nebo se vyšlehá jedna šlehačka, vanilkový cukr. Krém namažeme na piškot,poklademe ovocem a zalijeme želatinou. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Hovězí burger

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.