Piškotové řezy s ovocem

Deserty

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

  Ingredience

  • 25 dkg cukr krystal
  • 15 dkg hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 žloutků+bílky na sníh
  • 5 polévkových lžic horké vody



Jediné na co si dejte pozor je dodržet a dát do těsta opravdu horkou vodu.

Ušleháme si z bílků sníh.


Cukr,žloutky a horká voda se ušlehá do pěny. Opatrně po troškách přisypáváme prosátou hladkou mouku smíchanou s půlkou kypřícím práškem.

Nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků


Těsto nalijeme na plechy vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 8-10 minut-.

Do těsta zkusíme píchhnout špejlí , když se nic nelepí je hotovo. Piškot necháme vychladnout


Nejlepší je s krémem kdy se smíchají 2 kelímky zakysané smetany a buď vanička tvarohu nebo se vyšlehá jedna šlehačka, vanilkový cukr. Krém namažeme na piškot,poklademe ovocem a zalijeme želatinou. Necháme vychladnout přes noc v lednici.

Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Knedlík s vajíčkem

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Čokoládový fondant

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.