Piškotová roláda

Deserty

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

  Ingredience

  • 6 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 100 polohrubé mouky
  • marmeládu



Na roládu toho opravdu mnoho nepotřebujeme, veškeré ingredience máme všichni doma.

Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky.


Žloutky s cukrem umixujeme dohromady.

Po-té do hmoty přidáme mouku a opět mixérem spojíme.


Ušleháme si z bílků tuhý sníh.

Do hmoty z mouky,cukru a žloutků přidáme půlku ušlehaného sněhu a smícháme pomalu dohromady. Poté přidáme druhou polovinu a vmícháme. Přidáváme to po půlkách, aby nám těsto pak vyběhlo.


Hotové těsto pokud možno rovnoměrně rozetřeme na vyložený pekáč pečícím papírem.

Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova . Je to opravdu chvilka.


Upečený ještě vlažný piškot vyklopíme na vlhkou utěrku.

Strhneme opatrně pečící papír - upozorňuji, že na krásu se tu nehraje, nejdůležitější je chuť.


Potřeme marmeládou - v mém případě borůvkovou.

Stočíme do rolády - piškot musí být vlažný. Kdyby byl studený nešlo by hezky stočit.


Roládu můžeme ještě na závěr pocukrovat.

Podávat můžeme i se šlehačkou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Tatarák z uzeného lososa s kapary

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.