Piškotová roláda

Deserty

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

  Ingredience

  • 6 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 100 polohrubé mouky
  • marmeládu



Na roládu toho opravdu mnoho nepotřebujeme, veškeré ingredience máme všichni doma.

Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky.


Žloutky s cukrem umixujeme dohromady.

Po-té do hmoty přidáme mouku a opět mixérem spojíme.


Ušleháme si z bílků tuhý sníh.

Do hmoty z mouky,cukru a žloutků přidáme půlku ušlehaného sněhu a smícháme pomalu dohromady. Poté přidáme druhou polovinu a vmícháme. Přidáváme to po půlkách, aby nám těsto pak vyběhlo.


Hotové těsto pokud možno rovnoměrně rozetřeme na vyložený pekáč pečícím papírem.

Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova . Je to opravdu chvilka.


Upečený ještě vlažný piškot vyklopíme na vlhkou utěrku.

Strhneme opatrně pečící papír - upozorňuji, že na krásu se tu nehraje, nejdůležitější je chuť.


Potřeme marmeládou - v mém případě borůvkovou.

Stočíme do rolády - piškot musí být vlažný. Kdyby byl studený nešlo by hezky stočit.


Roládu můžeme ještě na závěr pocukrovat.

Podávat můžeme i se šlehačkou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Křenová omáčka s hovězím masem

Z předchozího receptu si umíme udělat báječný knedlík a tak si taky musíme uvařit pořádnou omáčku. Křenovou omáčku jsem už dlouho nejedla a ani neviděla ve výběru v restauraci, nevím proč když je to taková bašta.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Cornflakes bomba

I když nám o víkendu počasí moc nepřálo, udělali jsme spousty práce na zahrádce od nových obrubníků až po vyplevelení záhonu. Všechno začíná krásně růst a celá zahrádka nádherně voní. A i když jsem celý víkend trávila venku, zvládla jsem udělat ten nejskvělejší, nejkřupavější a nejrychlejší dezert pod sluncem. Zkuste si udělat tuto sladkou bombu ze sušenek Mars a věřte, že se po této dobrotě jen zapráší. Je to ideální a originální sladká tečka na jarní piknik či párty.