Deserty
Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.
Na roládu toho opravdu mnoho nepotřebujeme, veškeré ingredience máme všichni doma.
Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky.
Žloutky s cukrem umixujeme dohromady.
Po-té do hmoty přidáme mouku a opět mixérem spojíme.
Ušleháme si z bílků tuhý sníh.
Do hmoty z mouky,cukru a žloutků přidáme půlku ušlehaného sněhu a smícháme pomalu dohromady. Poté přidáme druhou polovinu a vmícháme. Přidáváme to po půlkách, aby nám těsto pak vyběhlo.
Hotové těsto pokud možno rovnoměrně rozetřeme na vyložený pekáč pečícím papírem.
Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova . Je to opravdu chvilka.
Upečený ještě vlažný piškot vyklopíme na vlhkou utěrku.
Strhneme opatrně pečící papír - upozorňuji, že na krásu se tu nehraje, nejdůležitější je chuť.
Potřeme marmeládou - v mém případě borůvkovou.
Stočíme do rolády - piškot musí být vlažný. Kdyby byl studený nešlo by hezky stočit.
Roládu můžeme ještě na závěr pocukrovat.
Podávat můžeme i se šlehačkou.
Přeji dobrou chuť.
Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.
Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.
Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.