Piškotová roláda

Deserty

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

  Ingredience

  • 6 vajec
  • 140 g moučkového cukru
  • 100 polohrubé mouky
  • marmeládu



Na roládu toho opravdu mnoho nepotřebujeme, veškeré ingredience máme všichni doma.

Nejprve si rozdělíme žloutky a bílky.


Žloutky s cukrem umixujeme dohromady.

Po-té do hmoty přidáme mouku a opět mixérem spojíme.


Ušleháme si z bílků tuhý sníh.

Do hmoty z mouky,cukru a žloutků přidáme půlku ušlehaného sněhu a smícháme pomalu dohromady. Poté přidáme druhou polovinu a vmícháme. Přidáváme to po půlkách, aby nám těsto pak vyběhlo.


Hotové těsto pokud možno rovnoměrně rozetřeme na vyložený pekáč pečícím papírem.

Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova . Je to opravdu chvilka.


Upečený ještě vlažný piškot vyklopíme na vlhkou utěrku.

Strhneme opatrně pečící papír - upozorňuji, že na krásu se tu nehraje, nejdůležitější je chuť.


Potřeme marmeládou - v mém případě borůvkovou.

Stočíme do rolády - piškot musí být vlažný. Kdyby byl studený nešlo by hezky stočit.


Roládu můžeme ještě na závěr pocukrovat.

Podávat můžeme i se šlehačkou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Rajčatový salát s vajíčkem

Vždycky když mi na zahrádce něco vyroste tak jsem na sebe strašně pyšná. Letos se mi urodilo strašně moc vynikajících rajčátek, které se skvěle hodí do tohoto salátku.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.