Pečená plec obalená v bylinkách a česneková bramborová kaše

Hlavní jídla

Máte rádi bramborovou kaši? Zkuste svoje chuťové buňky potěšit a trochu zaexperimentovat, budete překvapeni zajímavou kombinací. Dlouho pečené masíčko, které nádherně voní je už pouze třešničkou na dortu.

  Ingredience

  • 1 kg vepřové plece vcelku
  • bylinky - kmín, oregano, rozmarýn, tymián
  • Česnek
  • 1 kg brambory ( C )
  • kelímek zakysané smetany
  • máslo
  • česnek
  • Olej



Zvolené koření smícháme dohromady do větší misky.

Koření budeme potřebovat opravdu hodně, aby se celé maso v koření obalilo. Kombinovat můžete sušené i čerstvé koření podle chuti.


Plec omyjeme, osušíme. Jako vždy osolíme a opepříme. Necháme na rozpálené pánvi zatáhnout ze všech stran.

Masíčko po opečení přendáme do pekáče a ze všech stran ho potřeme olejem a obalíme v koření.


Pečeme v rozpálené troubě na 150 stupňů cca 4-5 hodin.

Masíčko i když se peče poměrně dlouho je krásně šťavnaté.


V průběhu kdy pečeme masíčko si dáme upéct česnek a uvaříme brambory. Brambory oloupeme, nakrájíme, zalijeme vodu, osolíme a uvaříme doměkka.

Česnek rozebereme na stroužky, dáme na alobal. Všechny paličky posolíme a potřeme olejem, zabalíme.


Pečeme v rozpálené troubě asi hodinku.Česnek je hotový až když půjde krásně vymačkat.

Uvařené brambory slijeme, rozmačkáme s máslem. Po-té přidáme zakysanou smetanu a vyšleháme dohromady s brambory. Do připravené hladké kaše přidáme postupně jeden vymačkaný stroužek česneku za druhým a dochutíme - solí.


Česneková kaše je s masíčkem vynikající. Tuto inspiraci jsem našla v jednom časopise, který dávají zadarmo v supermarketu a recept mne na první pohled zaujal.

Výběr z fotoreceptů

Holandský řízek

Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Cornflakes bomba

I když nám o víkendu počasí moc nepřálo, udělali jsme spousty práce na zahrádce od nových obrubníků až po vyplevelení záhonu. Všechno začíná krásně růst a celá zahrádka nádherně voní. A i když jsem celý víkend trávila venku, zvládla jsem udělat ten nejskvělejší, nejkřupavější a nejrychlejší dezert pod sluncem. Zkuste si udělat tuto sladkou bombu ze sušenek Mars a věřte, že se po této dobrotě jen zapráší. Je to ideální a originální sladká tečka na jarní piknik či párty.