Panna cotta s lesním ovocem

Deserty

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

  Ingredience

  • 1l smetany ( min.31%)
  • 5 plátků želatiny
  • 1 vanilkový cukr



Zvolte opravdu vysokoprocentní smetanu, jinak se dezert nemusí povést.

Ovoce - nejlepší je ovoce kyselejší - lesní směs, maliny nebo jahody. Výborná je i s čokoládou či karamelem. Z ovoce se udělá obyčejná "omáčka"" tzn. ovoce lehce povaříme a dochutíme cukrem. Na panna cottu musí být omáčka vždy studená.


Plátky želatiny namočíme do studené vody a počkáme než změknou.

Dáme vařit smetanu s cukrem a přivedeme k varu. Po-té vypneme a necháme trochu zchladnout. Plátky želatiny vyndáme z vody, vymačkáme a vložíme do hrnce se smetanou a pořádně zamícháme.


Hotovou směs vlijeme do připravených mističek a necháme vychladnout v lednici na 6-8 hodin.- Udělala jsem vícero variant - v plastových kelímkách - nejlepší když s dezertem někam cestujete. Naplnit můžeme i do klasických kokotek, které se plní tak 3/4 a pak se vyklápí na talíř . Aby se dobře vyklápěly- stačí je na chvilku vložit do horké vody. Panna cotta lehce povolí a nechá se pak krásné vyklopit.

Z 1 l smetany je cca 6-8 mističek


Nejlepší panna cotta je politá lesním ovocem.

Miluju chuť sladké smetany a kyselého ovoce.


Výběr z fotoreceptů

Buřtguláš

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.