Panna cotta s lesním ovocem

Deserty

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

  Ingredience

  • 1l smetany ( min.31%)
  • 5 plátků želatiny
  • 1 vanilkový cukr



Zvolte opravdu vysokoprocentní smetanu, jinak se dezert nemusí povést.

Ovoce - nejlepší je ovoce kyselejší - lesní směs, maliny nebo jahody. Výborná je i s čokoládou či karamelem. Z ovoce se udělá obyčejná "omáčka"" tzn. ovoce lehce povaříme a dochutíme cukrem. Na panna cottu musí být omáčka vždy studená.


Plátky želatiny namočíme do studené vody a počkáme než změknou.

Dáme vařit smetanu s cukrem a přivedeme k varu. Po-té vypneme a necháme trochu zchladnout. Plátky želatiny vyndáme z vody, vymačkáme a vložíme do hrnce se smetanou a pořádně zamícháme.


Hotovou směs vlijeme do připravených mističek a necháme vychladnout v lednici na 6-8 hodin.- Udělala jsem vícero variant - v plastových kelímkách - nejlepší když s dezertem někam cestujete. Naplnit můžeme i do klasických kokotek, které se plní tak 3/4 a pak se vyklápí na talíř . Aby se dobře vyklápěly- stačí je na chvilku vložit do horké vody. Panna cotta lehce povolí a nechá se pak krásné vyklopit.

Z 1 l smetany je cca 6-8 mističek


Nejlepší panna cotta je politá lesním ovocem.

Miluju chuť sladké smetany a kyselého ovoce.


Výběr z fotoreceptů

Sendvič s kuřecím masem

Máte rádi sendviče? U nás doma děláme sendviče na milion způsobů. Tento je podle mého oblíbence Romana Vaňka. Budete se divit kolik chutí tento sendvič obsahuj, nic mu nechybí. Je absolutně vynikající.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.