Panenka plněná špenátem a slaninou

Hlavní jídla

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

  Ingredience

  • Vepřová panenka
  • Slaninu
  • Čerstvý špenát
  • Česnek



Slaninu musíme mít nakrájenou na plátky. Nahradit ji můžeme i pancettou

Čerstvý špenát propláchneme, aby byl čistý a nakrájíme nebo propasírujeme tak 3 stroužky česneku


Na rozpuštěném másle necháme špenát prohřát a on zmenší svojí velikost a "povadne" Přidáme česnek osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a necháme trochu vystydnout ať se nám s ním dobře manipuluje

Panenku si odblaníme a podélně nařízneme ale nedořezáváme do konce.


Panenku rozevřeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny, špenát.

Zavřeme a stáhneme provázkem. Panenku potřeme olejem.


Zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhla.

Ještě než dáme péct do trouby obalíme ji ve slanině, aby natáhla slaninovou chuť, vůni a zůstala šťavnatá.


Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut

Upečenou panenku vyndáme a necháme 5 minut odpočinout, aby nevytekla veškerá šťávička. Sundáme provázek a nakrájíme.


U nás se panenka podávala s bramborovou kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Čokoládový fondant

♥♥ Pokud patříte mezi ty zamilované, kteří slaví Den svatého Valentýna a chcete svoji milovanou polovičku potěšit a překvapit božským dezertem. Mám pro Vás tip na tu nejlepší tečku večera, po které určitě zabodujete. ♥♥

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.