Panenka plněná špenátem a slaninou

Hlavní jídla

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

  Ingredience

  • Vepřová panenka
  • Slaninu
  • Čerstvý špenát
  • Česnek



Slaninu musíme mít nakrájenou na plátky. Nahradit ji můžeme i pancettou

Čerstvý špenát propláchneme, aby byl čistý a nakrájíme nebo propasírujeme tak 3 stroužky česneku


Na rozpuštěném másle necháme špenát prohřát a on zmenší svojí velikost a "povadne" Přidáme česnek osolíme a opepříme. Odstavíme z plotny a necháme trochu vystydnout ať se nám s ním dobře manipuluje

Panenku si odblaníme a podélně nařízneme ale nedořezáváme do konce.


Panenku rozevřeme, osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny, špenát.

Zavřeme a stáhneme provázkem. Panenku potřeme olejem.


Zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhla.

Ještě než dáme péct do trouby obalíme ji ve slanině, aby natáhla slaninovou chuť, vůni a zůstala šťavnatá.


Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut

Upečenou panenku vyndáme a necháme 5 minut odpočinout, aby nevytekla veškerá šťávička. Sundáme provázek a nakrájíme.


U nás se panenka podávala s bramborovou kaší. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Ceasar salát

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.