Palačinka

Deserty

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

  Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • Špetka soli a cukr



Palačinku můžeme udělat buď na slano či sladko.

Všechny ingredience pořádne promícháme, aby se vše spojilo dohromady -pozor na hrudky.


Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme naběračku těsta a smažíme z obou stran do zlatova. Hotovou palačinku namažeme vaším oblíbeným džemem či něčím jiným. Já zvolila naší nejoblíbenější borůvkovou marmeládu a navrchu pocukrovala.

Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.