Palačinka

Deserty

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

  Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • Špetka soli a cukr



Palačinku můžeme udělat buď na slano či sladko.

Všechny ingredience pořádne promícháme, aby se vše spojilo dohromady -pozor na hrudky.


Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme naběračku těsta a smažíme z obou stran do zlatova. Hotovou palačinku namažeme vaším oblíbeným džemem či něčím jiným. Já zvolila naší nejoblíbenější borůvkovou marmeládu a navrchu pocukrovala.

Výběr z fotoreceptů

Hovězí líčka na červeném víně

Raduji se z maličkostí. Jedna z nich je, když si mohu doma dopřát a uvařit stejně výborné a chuťově dokonalé jídlo jako v luxusní restauraci. Hovězí líčka jsou teď neuvěřitelně v kurzu a není se čemu divit. Je to naprostá delikatesa. Na jazyku se jen rozplývají a potěší chuťové pohárky každého z nás.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.