Palačinka

Deserty

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

  Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 400 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • Špetka soli a cukr



Palačinku můžeme udělat buď na slano či sladko.

Všechny ingredience pořádne promícháme, aby se vše spojilo dohromady -pozor na hrudky.


Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme naběračku těsta a smažíme z obou stran do zlatova. Hotovou palačinku namažeme vaším oblíbeným džemem či něčím jiným. Já zvolila naší nejoblíbenější borůvkovou marmeládu a navrchu pocukrovala.

Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.