Ovocná bublanina s drobenkou

Deserty

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prdopeč
  • 2 vanilkové cukry



Na přípravu tohoto dezertu toho opravdu nepotřebujeme mnoho.

Uvedené suroviny smícháme v hladké těsto.


Vlijeme na pekáč, který je vyložený pečícím papírem

Na bublaninku jsem zvolila naši nejoblíbenější kombinaci a to jahody a rebarboru.


Ovoce vyskládáme na těsto dle fantazie.

Základní recept na drobenku je 2:1:1 - tzn 2 díly hrubé mouky, 1 díl másla, 1 díl cukru - rukou vypracuje a pokud dodržíte 2:1:1 drobenka bude krásně hrudkatá.


Drobenkou posypeme koláč a pečeme v rozpálené troubě na 170-180 stupňů.

Hotový koláč zkusíme špejlí - pokud se na špejli nic nelepí, je hotovo.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??