Ovocná bublanina s drobenkou

Deserty

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prdopeč
  • 2 vanilkové cukry



Na přípravu tohoto dezertu toho opravdu nepotřebujeme mnoho.

Uvedené suroviny smícháme v hladké těsto.


Vlijeme na pekáč, který je vyložený pečícím papírem

Na bublaninku jsem zvolila naši nejoblíbenější kombinaci a to jahody a rebarboru.


Ovoce vyskládáme na těsto dle fantazie.

Základní recept na drobenku je 2:1:1 - tzn 2 díly hrubé mouky, 1 díl másla, 1 díl cukru - rukou vypracuje a pokud dodržíte 2:1:1 drobenka bude krásně hrudkatá.


Drobenkou posypeme koláč a pečeme v rozpálené troubě na 170-180 stupňů.

Hotový koláč zkusíme špejlí - pokud se na špejli nic nelepí, je hotovo.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.