Ovocná bublanina s drobenkou

Deserty

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prdopeč
  • 2 vanilkové cukry



Na přípravu tohoto dezertu toho opravdu nepotřebujeme mnoho.

Uvedené suroviny smícháme v hladké těsto.


Vlijeme na pekáč, který je vyložený pečícím papírem

Na bublaninku jsem zvolila naši nejoblíbenější kombinaci a to jahody a rebarboru.


Ovoce vyskládáme na těsto dle fantazie.

Základní recept na drobenku je 2:1:1 - tzn 2 díly hrubé mouky, 1 díl másla, 1 díl cukru - rukou vypracuje a pokud dodržíte 2:1:1 drobenka bude krásně hrudkatá.


Drobenkou posypeme koláč a pečeme v rozpálené troubě na 170-180 stupňů.

Hotový koláč zkusíme špejlí - pokud se na špejli nic nelepí, je hotovo.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Rozcuchaný řízek

Všeobecně nemusím zeleninu a to už od malička. Tak moje maminka hledala jídla, kde bych zeleninu snědla a dala ji ještě jednu šanci. Rozcuchaný řízek je s porkem. Recept jsem ukradla z naši rodinné kuchařky.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.