Ovocná bublanina s drobenkou

Deserty

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 prdopeč
  • 2 vanilkové cukry



Na přípravu tohoto dezertu toho opravdu nepotřebujeme mnoho.

Uvedené suroviny smícháme v hladké těsto.


Vlijeme na pekáč, který je vyložený pečícím papírem

Na bublaninku jsem zvolila naši nejoblíbenější kombinaci a to jahody a rebarboru.


Ovoce vyskládáme na těsto dle fantazie.

Základní recept na drobenku je 2:1:1 - tzn 2 díly hrubé mouky, 1 díl másla, 1 díl cukru - rukou vypracuje a pokud dodržíte 2:1:1 drobenka bude krásně hrudkatá.


Drobenkou posypeme koláč a pečeme v rozpálené troubě na 170-180 stupňů.

Hotový koláč zkusíme špejlí - pokud se na špejli nic nelepí, je hotovo.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Orzotto s šafránem

Šafrán patří k nejdražším kořením na světě, má zvláštní vůni a ještě zvláštnější chuť. Jedna z jeho vlastností je, že obarví jídlo na žlutou barvu. Oblíbený je například šafrán v rýži, jak znáte určitě z dovolené v Itálii, kde se šafránové rizoto připravuje ve velkém. Šafrán mám doma již delší dobu, ale nechtěla jsem z něj dělat jen tak obyčejné jídlo. Rozhodla jsem se tedy připravit Orzotto, což je vlastně rizoto z ječných krup. Sice to zní obyčejně, ale je to opravdová delikatesa..

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.