Okurková limonáda

Inspirace

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.

  Ingredience

  • 1 okurku
  • Třtinový cukr
  • Šťávu z 1-2 limetek či citronu
  • Mátu
  • Perlivá voda



Do limonády je potřeba led. Proto si ho udělejte hromadu.

Okurku oloupeme a nakrájíme.


V mixeru rozmixujeme na pyré.

Pyré zalijeme 0,5 -1 litru perlivé vody a necháme chvilku louhovat 15-20 minut.


Po-té pyré s vodou přelijeme přes sítko do džbánu.

Přidáme vymačkanou šťávu ze dvou limetek, 2-3 lžíce třtinového cukru a dolijeme ještě tak 0,5 -1 litru perlivé vody a řádně promícháme.


Do limonády můžeme přidat ještě mátu nebo meduňku a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Bramboráčky s masovou směsí

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.