Okurková limonáda

Inspirace

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.

  Ingredience

  • 1 okurku
  • Třtinový cukr
  • Šťávu z 1-2 limetek či citronu
  • Mátu
  • Perlivá voda



Do limonády je potřeba led. Proto si ho udělejte hromadu.

Okurku oloupeme a nakrájíme.


V mixeru rozmixujeme na pyré.

Pyré zalijeme 0,5 -1 litru perlivé vody a necháme chvilku louhovat 15-20 minut.


Po-té pyré s vodou přelijeme přes sítko do džbánu.

Přidáme vymačkanou šťávu ze dvou limetek, 2-3 lžíce třtinového cukru a dolijeme ještě tak 0,5 -1 litru perlivé vody a řádně promícháme.


Do limonády můžeme přidat ještě mátu nebo meduňku a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Bramborový salát

Každý má svůj oblíbený rodinný recept na bramorový salát a každý tvrdí, že ten jeho je nejlepší. I já mám svůj oblíbený a jedinečný.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.