Okurková limonáda

Inspirace

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.

  Ingredience

  • 1 okurku
  • Třtinový cukr
  • Šťávu z 1-2 limetek či citronu
  • Mátu
  • Perlivá voda



Do limonády je potřeba led. Proto si ho udělejte hromadu.

Okurku oloupeme a nakrájíme.


V mixeru rozmixujeme na pyré.

Pyré zalijeme 0,5 -1 litru perlivé vody a necháme chvilku louhovat 15-20 minut.


Po-té pyré s vodou přelijeme přes sítko do džbánu.

Přidáme vymačkanou šťávu ze dvou limetek, 2-3 lžíce třtinového cukru a dolijeme ještě tak 0,5 -1 litru perlivé vody a řádně promícháme.


Do limonády můžeme přidat ještě mátu nebo meduňku a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem

Každý rok v létě vyrážíme s přáteli na hon na borůvky. I letos jsme byli úspěšní a tak Vám mohu nabídnout borůvkový koláč s jogurtem a tvarohem, který v těchto parných dnech příjemně osvěží.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.