Okurková limonáda

Inspirace

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.

  Ingredience

  • 1 okurku
  • Třtinový cukr
  • Šťávu z 1-2 limetek či citronu
  • Mátu
  • Perlivá voda



Do limonády je potřeba led. Proto si ho udělejte hromadu.

Okurku oloupeme a nakrájíme.


V mixeru rozmixujeme na pyré.

Pyré zalijeme 0,5 -1 litru perlivé vody a necháme chvilku louhovat 15-20 minut.


Po-té pyré s vodou přelijeme přes sítko do džbánu.

Přidáme vymačkanou šťávu ze dvou limetek, 2-3 lžíce třtinového cukru a dolijeme ještě tak 0,5 -1 litru perlivé vody a řádně promícháme.


Do limonády můžeme přidat ještě mátu nebo meduňku a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.