Okurková limonáda

Inspirace

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.

  Ingredience

  • 1 okurku
  • Třtinový cukr
  • Šťávu z 1-2 limetek či citronu
  • Mátu
  • Perlivá voda



Do limonády je potřeba led. Proto si ho udělejte hromadu.

Okurku oloupeme a nakrájíme.


V mixeru rozmixujeme na pyré.

Pyré zalijeme 0,5 -1 litru perlivé vody a necháme chvilku louhovat 15-20 minut.


Po-té pyré s vodou přelijeme přes sítko do džbánu.

Přidáme vymačkanou šťávu ze dvou limetek, 2-3 lžíce třtinového cukru a dolijeme ještě tak 0,5 -1 litru perlivé vody a řádně promícháme.


Do limonády můžeme přidat ještě mátu nebo meduňku a necháme vychladnout. Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Buřtguláš

Včera se u nás na zahradě celý den hrabalo listí a uklízelo. Proto když jsme přišli domů, bylo potřeba udělat něco rychlého, sytého a dobrého. Náš oblíbený buřtguláš. Nechte se inspirovat.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.