Deserty
Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,
Do dortu dejte ovoce podle toho, které máte rádi - jak čerstvé tak i zavařované.
Dále potřebujeme zakysanou smetanu min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků ) a na dochucení moučkový cukr či vanilkový cukr.
Poslední věc co chybí jsou piškoty -můžete zvolit klasické dětské piškoty nebo italské polodlouhé.
Připravíme si dortovou formu a spodek vyložíme piiškoty, Na piškoty naneseme vrstvičku smícháné zakysané smetany s cukrem.
Na vrstvičku smetany poklademe ovoce a na to opět vrstvičku smetany.
Na smetanu naneseme poslední vrstvu a to piškoty a trochu ovoce. A po-té začneme nanášet a vrstvit znova od začátku - dokud máme suroviny.
Hotový dezert necháme v lednici vychladnout cca na 4 hodiny.
Dort z formy vyndavejte opatrně. Je rychlý a opravdu vynikající. K narozeninám ideální dárek.
Na oslavě chutnal malým i velkým návštěvníkům.
Nejvíc z něho měl radost oslavenec.
Přeji dobrou chuť
I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.
Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??
Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.