Nepečený dort s ovocem

Deserty

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

  Ingredience

  • zakysaná smetana min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků )
  • moučkový cukr či vanilkový cukr
  • ovoce
  • piškoty



Do dortu dejte ovoce podle toho, které máte rádi - jak čerstvé tak i zavařované.

Dále potřebujeme zakysanou smetanu min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků ) a na dochucení moučkový cukr či vanilkový cukr.


Poslední věc co chybí jsou piškoty -můžete zvolit klasické dětské piškoty nebo italské polodlouhé.

Připravíme si dortovou formu a spodek vyložíme piiškoty, Na piškoty naneseme vrstvičku smícháné zakysané smetany s cukrem.


Na vrstvičku smetany poklademe ovoce a na to opět vrstvičku smetany.

Na smetanu naneseme poslední vrstvu a to piškoty a trochu ovoce. A po-té začneme nanášet a vrstvit znova od začátku - dokud máme suroviny.


Hotový dezert necháme v lednici vychladnout cca na 4 hodiny.

Dort z formy vyndavejte opatrně. Je rychlý a opravdu vynikající. K narozeninám ideální dárek.


Na oslavě chutnal malým i velkým návštěvníkům.

Nejvíc z něho měl radost oslavenec.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Orzotto s šafránem

Šafrán patří k nejdražším kořením na světě, má zvláštní vůni a ještě zvláštnější chuť. Jedna z jeho vlastností je, že obarví jídlo na žlutou barvu. Oblíbený je například šafrán v rýži, jak znáte určitě z dovolené v Itálii, kde se šafránové rizoto připravuje ve velkém. Šafrán mám doma již delší dobu, ale nechtěla jsem z něj dělat jen tak obyčejné jídlo. Rozhodla jsem se tedy připravit Orzotto, což je vlastně rizoto z ječných krup. Sice to zní obyčejně, ale je to opravdová delikatesa..

Bramboračka s houbami

Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici