Deserty
Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,
Do dortu dejte ovoce podle toho, které máte rádi - jak čerstvé tak i zavařované.
Dále potřebujeme zakysanou smetanu min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků ) a na dochucení moučkový cukr či vanilkový cukr.
Poslední věc co chybí jsou piškoty -můžete zvolit klasické dětské piškoty nebo italské polodlouhé.
Připravíme si dortovou formu a spodek vyložíme piiškoty, Na piškoty naneseme vrstvičku smícháné zakysané smetany s cukrem.
Na vrstvičku smetany poklademe ovoce a na to opět vrstvičku smetany.
Na smetanu naneseme poslední vrstvu a to piškoty a trochu ovoce. A po-té začneme nanášet a vrstvit znova od začátku - dokud máme suroviny.
Hotový dezert necháme v lednici vychladnout cca na 4 hodiny.
Dort z formy vyndavejte opatrně. Je rychlý a opravdu vynikající. K narozeninám ideální dárek.
Na oslavě chutnal malým i velkým návštěvníkům.
Nejvíc z něho měl radost oslavenec.
Přeji dobrou chuť
Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.
Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?
Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.
Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici