Nepečený dort s ovocem

Deserty

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

  Ingredience

  • zakysaná smetana min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků )
  • moučkový cukr či vanilkový cukr
  • ovoce
  • piškoty



Do dortu dejte ovoce podle toho, které máte rádi - jak čerstvé tak i zavařované.

Dále potřebujeme zakysanou smetanu min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků ) a na dochucení moučkový cukr či vanilkový cukr.


Poslední věc co chybí jsou piškoty -můžete zvolit klasické dětské piškoty nebo italské polodlouhé.

Připravíme si dortovou formu a spodek vyložíme piiškoty, Na piškoty naneseme vrstvičku smícháné zakysané smetany s cukrem.


Na vrstvičku smetany poklademe ovoce a na to opět vrstvičku smetany.

Na smetanu naneseme poslední vrstvu a to piškoty a trochu ovoce. A po-té začneme nanášet a vrstvit znova od začátku - dokud máme suroviny.


Hotový dezert necháme v lednici vychladnout cca na 4 hodiny.

Dort z formy vyndavejte opatrně. Je rychlý a opravdu vynikající. K narozeninám ideální dárek.


Na oslavě chutnal malým i velkým návštěvníkům.

Nejvíc z něho měl radost oslavenec.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.