Nepečený dort s ovocem

Deserty

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

  Ingredience

  • zakysaná smetana min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků )
  • moučkový cukr či vanilkový cukr
  • ovoce
  • piškoty



Do dortu dejte ovoce podle toho, které máte rádi - jak čerstvé tak i zavařované.

Dále potřebujeme zakysanou smetanu min 20 % ( na tento dort 4-5 kelímků ) a na dochucení moučkový cukr či vanilkový cukr.


Poslední věc co chybí jsou piškoty -můžete zvolit klasické dětské piškoty nebo italské polodlouhé.

Připravíme si dortovou formu a spodek vyložíme piiškoty, Na piškoty naneseme vrstvičku smícháné zakysané smetany s cukrem.


Na vrstvičku smetany poklademe ovoce a na to opět vrstvičku smetany.

Na smetanu naneseme poslední vrstvu a to piškoty a trochu ovoce. A po-té začneme nanášet a vrstvit znova od začátku - dokud máme suroviny.


Hotový dezert necháme v lednici vychladnout cca na 4 hodiny.

Dort z formy vyndavejte opatrně. Je rychlý a opravdu vynikající. K narozeninám ideální dárek.


Na oslavě chutnal malým i velkým návštěvníkům.

Nejvíc z něho měl radost oslavenec.


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Tvarohové knedlíky s jablky

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.