Nádivka

Inspirace

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.

  Ingredience

  • 6 housek či rohlíků
  • 6 vajíček
  • 200 ml mléka
  • čerstvé bylinky - pažitka, petržel, libeček
  • jarní cibulka
  • slaninka
  • kousek maslíčka



Ideální je si veškeré suroviny nejprve připravit.

Pečivo může být jak den staré tak i úplně čerstvé. Výborná nádivka je i z veky či toustového chleba.


Veškeré pečivo pokrájíme na kostky.

Bylinky si nastříháme či pokrájíme na libovolně velké kusy . Slaninku a jarní cibulku pokrájíme,ale na menší kousky.


Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky.

Veškeré žloutky promícháme s 200 ml mléka.


Pokrájené kousky pečiva přendáme do větší mísy, v které se nám bude dobře míchat a zalijeme směsí mléka s žloutky. Necháme vsáknout.

Pokrájené bylinky a slaninku přidáme do namočeného pečiva.


Promícháme a osolíme.

Bílky vyšleháme do pevného sněhu.


Ušlehaný sníh přidáme ke skoro hotové nádivce. Přidáváme po částech.

Sníh vmícháváme opatrně a pomalu.


Vhodnou zapékací mísu vymažeme máslem a rozprostřeme nádivku.

Pečeme ve vyhřáté troubě dokud nádivka nebude zlaťoučká a napovrchu křupavá.


Podáváme s kuřetem a brambůrky. Výborná je i samotná

Na Velikonoce můžeme bylinky nahradit jarní zelení jako jsou kopřivy, sedmikrásky atd. a místo slaninu nahradit vařeným uzeným masíčkem


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Domácí dušené zelí a pečená krkovice vcelku

Proč kupujeme zelí v obchodě když je příprava tak jednoduchá a navíc je to tak chutné. Nejlepší je zelí stejně s knedlíkem a pořádným kusem masa jako je pečená krkovice vcelku. Vyloženě dietní jídlo.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici