Nádivka

Inspirace

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.

  Ingredience

  • 6 housek či rohlíků
  • 6 vajíček
  • 200 ml mléka
  • čerstvé bylinky - pažitka, petržel, libeček
  • jarní cibulka
  • slaninka
  • kousek maslíčka



Ideální je si veškeré suroviny nejprve připravit.

Pečivo může být jak den staré tak i úplně čerstvé. Výborná nádivka je i z veky či toustového chleba.


Veškeré pečivo pokrájíme na kostky.

Bylinky si nastříháme či pokrájíme na libovolně velké kusy . Slaninku a jarní cibulku pokrájíme,ale na menší kousky.


Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky.

Veškeré žloutky promícháme s 200 ml mléka.


Pokrájené kousky pečiva přendáme do větší mísy, v které se nám bude dobře míchat a zalijeme směsí mléka s žloutky. Necháme vsáknout.

Pokrájené bylinky a slaninku přidáme do namočeného pečiva.


Promícháme a osolíme.

Bílky vyšleháme do pevného sněhu.


Ušlehaný sníh přidáme ke skoro hotové nádivce. Přidáváme po částech.

Sníh vmícháváme opatrně a pomalu.


Vhodnou zapékací mísu vymažeme máslem a rozprostřeme nádivku.

Pečeme ve vyhřáté troubě dokud nádivka nebude zlaťoučká a napovrchu křupavá.


Podáváme s kuřetem a brambůrky. Výborná je i samotná

Na Velikonoce můžeme bylinky nahradit jarní zelení jako jsou kopřivy, sedmikrásky atd. a místo slaninu nahradit vařeným uzeným masíčkem


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Křenová omáčka s hovězím masem

Z předchozího receptu si umíme udělat báječný knedlík a tak si taky musíme uvařit pořádnou omáčku. Křenovou omáčku jsem už dlouho nejedla a ani neviděla ve výběru v restauraci, nevím proč když je to taková bašta.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Horké jablko s kořením

Nemám ráda tohle deštivé, depresivní počasí. Pro zlepšení nálady a zahřátí je nejlepší si udělat horké jablko. Nejenže drink výborně chutná, ale snad ještě lépe provoní celý byt.