Nádivka

Inspirace

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.

  Ingredience

  • 6 housek či rohlíků
  • 6 vajíček
  • 200 ml mléka
  • čerstvé bylinky - pažitka, petržel, libeček
  • jarní cibulka
  • slaninka
  • kousek maslíčka



Ideální je si veškeré suroviny nejprve připravit.

Pečivo může být jak den staré tak i úplně čerstvé. Výborná nádivka je i z veky či toustového chleba.


Veškeré pečivo pokrájíme na kostky.

Bylinky si nastříháme či pokrájíme na libovolně velké kusy . Slaninku a jarní cibulku pokrájíme,ale na menší kousky.


Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky.

Veškeré žloutky promícháme s 200 ml mléka.


Pokrájené kousky pečiva přendáme do větší mísy, v které se nám bude dobře míchat a zalijeme směsí mléka s žloutky. Necháme vsáknout.

Pokrájené bylinky a slaninku přidáme do namočeného pečiva.


Promícháme a osolíme.

Bílky vyšleháme do pevného sněhu.


Ušlehaný sníh přidáme ke skoro hotové nádivce. Přidáváme po částech.

Sníh vmícháváme opatrně a pomalu.


Vhodnou zapékací mísu vymažeme máslem a rozprostřeme nádivku.

Pečeme ve vyhřáté troubě dokud nádivka nebude zlaťoučká a napovrchu křupavá.


Podáváme s kuřetem a brambůrky. Výborná je i samotná

Na Velikonoce můžeme bylinky nahradit jarní zelení jako jsou kopřivy, sedmikrásky atd. a místo slaninu nahradit vařeným uzeným masíčkem


Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Hovězí líčka na červeném víně

Raduji se z maličkostí. Jedna z nich je, když si mohu doma dopřát a uvařit stejně výborné a chuťově dokonalé jídlo jako v luxusní restauraci. Hovězí líčka jsou teď neuvěřitelně v kurzu a není se čemu divit. Je to naprostá delikatesa. Na jazyku se jen rozplývají a potěší chuťové pohárky každého z nás.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Banánové jednohubky

Letos jsem ochutnala spoustu cukroví, ale kupodivu nejlepší letošní cukroví je od našeho Lukyna. Ano i mě to překvapilo, že se s tím chlap patlal. Rozhodla jsem se po něm tak trošku opičit. Silvestr je za dveřmi a na párty očekávám i malém návštěvníky, které tato dobrota jistě potěší.