Měkkoučký a nadýchaný perník

Deserty

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

  Ingredience

  • 1 hrnek hladné mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 a půl hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek na pečení do perníku
  • 2 lžíce perníkového koření



Kdo má rád tak může přidat ještě čokoládu a marmeládu .

Cukr s vajíčkem vyšleháme do pěny.


Přidáme mléko, mouky, kakako,olej,prášek na pečení, perníkové koření ,kakao - tudíž všechno

Vše řádně promícháme aby neznikly hrudky


Těsto vlijeme do pekáčku buď vymazaném máslem a vysypanou moukou či vyložený pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby na 170-180 stupňů cca 20 - 25 minut. Jako u každé buchty zkusíme špejlí jestli je vše ok. Perník necháme vychladnout U nás doma jsou dva tábory - já miluju perník s marmeládou a čokoládou a moje milovaná polovička bez všeho.


Ten kdo má rád mojí variantu stačí perník opatrně rozříznout a namazat marmeládou po-té přiklopit.

Na závěř polít čokoládou a nechat vychladnout.


Je to opravdová dobrota.

Tento perník je opravdu super měkkoučký a nadýchaný.


Výběr z fotoreceptů

Club sandwich

Mám pro Vás výborný tip na nejoblíbenější sandwich, který je i pro mě absolutní špičkou. Sandwich obsahuje moje velmi oblíbené suroviny a je příjemně křupavý.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.