Měkkoučký a nadýchaný perník

Deserty

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

  Ingredience

  • 1 hrnek hladné mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 a půl hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek na pečení do perníku
  • 2 lžíce perníkového koření



Kdo má rád tak může přidat ještě čokoládu a marmeládu .

Cukr s vajíčkem vyšleháme do pěny.


Přidáme mléko, mouky, kakako,olej,prášek na pečení, perníkové koření ,kakao - tudíž všechno

Vše řádně promícháme aby neznikly hrudky


Těsto vlijeme do pekáčku buď vymazaném máslem a vysypanou moukou či vyložený pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby na 170-180 stupňů cca 20 - 25 minut. Jako u každé buchty zkusíme špejlí jestli je vše ok. Perník necháme vychladnout U nás doma jsou dva tábory - já miluju perník s marmeládou a čokoládou a moje milovaná polovička bez všeho.


Ten kdo má rád mojí variantu stačí perník opatrně rozříznout a namazat marmeládou po-té přiklopit.

Na závěř polít čokoládou a nechat vychladnout.


Je to opravdová dobrota.

Tento perník je opravdu super měkkoučký a nadýchaný.


Výběr z fotoreceptů

Holandský řízek

Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.