Deserty
Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??
Kdo má rád tak může přidat ještě čokoládu a marmeládu .
Cukr s vajíčkem vyšleháme do pěny.
Přidáme mléko, mouky, kakako,olej,prášek na pečení, perníkové koření ,kakao - tudíž všechno
Vše řádně promícháme aby neznikly hrudky
Těsto vlijeme do pekáčku buď vymazaném máslem a vysypanou moukou či vyložený pečícím papírem.
Vložíme do předehřáté trouby na 170-180 stupňů cca 20 - 25 minut. Jako u každé buchty zkusíme špejlí jestli je vše ok. Perník necháme vychladnout U nás doma jsou dva tábory - já miluju perník s marmeládou a čokoládou a moje milovaná polovička bez všeho.
Ten kdo má rád mojí variantu stačí perník opatrně rozříznout a namazat marmeládou po-té přiklopit.
Na závěř polít čokoládou a nechat vychladnout.
Je to opravdová dobrota.
Tento perník je opravdu super měkkoučký a nadýchaný.
Strašně ráda dostávám dárečky a ještě radši když to jsou jedlé dárečky. Tchán s tchýní se nedávno vrátili z dovolená z Itálie a dovezli mi spoustu těstovin, parmezánu a jiných italských dobrot. A tak když už jsem měla doma tolik kvalitních a výborných surovin, uvařila jsem výborné tagliatelle s nesmrtelnou kombinací v podobě špenátu a lososa. Recept je navíc rychlý a snadný k přípravě.
Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.
Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.