Měkkoučký a nadýchaný perník

Deserty

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

  Ingredience

  • 1 hrnek hladné mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 a půl hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek na pečení do perníku
  • 2 lžíce perníkového koření



Kdo má rád tak může přidat ještě čokoládu a marmeládu .

Cukr s vajíčkem vyšleháme do pěny.


Přidáme mléko, mouky, kakako,olej,prášek na pečení, perníkové koření ,kakao - tudíž všechno

Vše řádně promícháme aby neznikly hrudky


Těsto vlijeme do pekáčku buď vymazaném máslem a vysypanou moukou či vyložený pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby na 170-180 stupňů cca 20 - 25 minut. Jako u každé buchty zkusíme špejlí jestli je vše ok. Perník necháme vychladnout U nás doma jsou dva tábory - já miluju perník s marmeládou a čokoládou a moje milovaná polovička bez všeho.


Ten kdo má rád mojí variantu stačí perník opatrně rozříznout a namazat marmeládou po-té přiklopit.

Na závěř polít čokoládou a nechat vychladnout.


Je to opravdová dobrota.

Tento perník je opravdu super měkkoučký a nadýchaný.


Výběr z fotoreceptů

Boloňské ragú

V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.