Měkkoučký a nadýchaný perník

Deserty

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

  Ingredience

  • 1 hrnek hladné mouky
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 a půl hrnku cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 prášek na pečení do perníku
  • 2 lžíce perníkového koření



Kdo má rád tak může přidat ještě čokoládu a marmeládu .

Cukr s vajíčkem vyšleháme do pěny.


Přidáme mléko, mouky, kakako,olej,prášek na pečení, perníkové koření ,kakao - tudíž všechno

Vše řádně promícháme aby neznikly hrudky


Těsto vlijeme do pekáčku buď vymazaném máslem a vysypanou moukou či vyložený pečícím papírem.

Vložíme do předehřáté trouby na 170-180 stupňů cca 20 - 25 minut. Jako u každé buchty zkusíme špejlí jestli je vše ok. Perník necháme vychladnout U nás doma jsou dva tábory - já miluju perník s marmeládou a čokoládou a moje milovaná polovička bez všeho.


Ten kdo má rád mojí variantu stačí perník opatrně rozříznout a namazat marmeládou po-té přiklopit.

Na závěř polít čokoládou a nechat vychladnout.


Je to opravdová dobrota.

Tento perník je opravdu super měkkoučký a nadýchaný.


Výběr z fotoreceptů

Znojemská omáčka

Často od Vás dostávám zprávy a vzkazy, že se chcete naučit správně připravit tradiční české omáčky. Proto jsem se rozhodla Vás teď plně zásobovat recepty. Začneme pomaloučku a polehoučku výbornou znojemskou omáčkou s pořádným kusem masa. Nevím jak Vy, ale já omáčky miluji.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Pavlova s jahodami

O víkendu jsem zajela na nedaleký farmářský trh a přivezla si nádherné, slaďoučké jahody. Ihned jsem měla jasno co z nich ukuchtím. Pokud máte rádi stejně jako já pusinky či rakvičky a navrch hromadu ovoce, tak musíte tento nejlahodnější dezert zkusit taky. Dort Pavlova je neuvěřitelně jednoduchý a absolutně dokonalý. Pokud ho jednou zkusíte už nebudete chtít nic jiného. U nás doma se po této dobrotě vždy okamžitě zapráší a já ho ráda a z lásky upeču znovu a znovu.

Vanilkové rohlíčky

Na věnci se zapálila již druhá svíčka a vánoce se kvapem blíží. A tak přišel čas na pečení, tento víkend jsem pomalu začala. Takové tradiční vanilkové rohlíčky provoní celou kuchyň a nedovedu si bez nich představit vánoce.