Letní bramborový salát a řízky v jogurtu

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Jarní cibulka
  • Ředkvičky
  • Kopr
  • Majolka (jogurt či tatarka )
  • 1-2 lžíce horčice
  • sůl, pepř
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 vajíčka
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 velký či 2 malé bílé smetanové jogurty
  • Strouhanku



Brambory uvaříme ve slupce a necháme je úplně vystydnout.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , které nemám úplně tenké, aby se při míchání nerozpadly.


Do brambor přidáme pokrájenou jarní cibulku, ředkvičky také na plátky- kolik záleží jen na Vás. Dále nadrobno nakrájený kopr. Osolíme,opepříme, přidáme horčici, majolku. Zlehounka nejlépe rukou promícháme aby se vše spojilo.

Necháme nachvilku odležet do lednice a vrheneme se na řízky.


Kuřecí prsa si opláchneme, vysušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

Smícháme marinádu - jogurty,česnek, vajíčka a koření.


Připravíme si misku s víčkem a marinádu do ní přelijeme.

Kuřecí prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme odležet v lednici- čím déle tím lépe. Já je měla v lednici 48 hodin.


Odleželá kuřecí prsa v jogurtu obalíme pečlivě,opatrně strouhankou, jelikož jsou velice křehká a klasicky osmažíme.

Salát je osvěžující a řízky křehoučké.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuře na paprice

Jak jsem vám slíbila, tak také dodržím. Naučíme se uvařit a správně připravit další tradiční českou omáčku, kterou je kuře na paprice. Neznám nikoho, kdo by tuto omáčku neměl rád, každý z nás už ji povinně baštil ve školních jídelnách či u babičky. Navíc je to jedna z mála omáček, která není tak těžká na přípravu a zvládne ji opravdu každý začátečník.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Ledový čaj s mátou a citronem

Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.