Letní bramborový salát a řízky v jogurtu

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Jarní cibulka
  • Ředkvičky
  • Kopr
  • Majolka (jogurt či tatarka )
  • 1-2 lžíce horčice
  • sůl, pepř
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 vajíčka
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 velký či 2 malé bílé smetanové jogurty
  • Strouhanku



Brambory uvaříme ve slupce a necháme je úplně vystydnout.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , které nemám úplně tenké, aby se při míchání nerozpadly.


Do brambor přidáme pokrájenou jarní cibulku, ředkvičky také na plátky- kolik záleží jen na Vás. Dále nadrobno nakrájený kopr. Osolíme,opepříme, přidáme horčici, majolku. Zlehounka nejlépe rukou promícháme aby se vše spojilo.

Necháme nachvilku odležet do lednice a vrheneme se na řízky.


Kuřecí prsa si opláchneme, vysušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

Smícháme marinádu - jogurty,česnek, vajíčka a koření.


Připravíme si misku s víčkem a marinádu do ní přelijeme.

Kuřecí prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme odležet v lednici- čím déle tím lépe. Já je měla v lednici 48 hodin.


Odleželá kuřecí prsa v jogurtu obalíme pečlivě,opatrně strouhankou, jelikož jsou velice křehká a klasicky osmažíme.

Salát je osvěžující a řízky křehoučké.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Cornflakes bomba

I když nám o víkendu počasí moc nepřálo, udělali jsme spousty práce na zahrádce od nových obrubníků až po vyplevelení záhonu. Všechno začíná krásně růst a celá zahrádka nádherně voní. A i když jsem celý víkend trávila venku, zvládla jsem udělat ten nejskvělejší, nejkřupavější a nejrychlejší dezert pod sluncem. Zkuste si udělat tuto sladkou bombu ze sušenek Mars a věřte, že se po této dobrotě jen zapráší. Je to ideální a originální sladká tečka na jarní piknik či párty.