Letní bramborový salát a řízky v jogurtu

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Jarní cibulka
  • Ředkvičky
  • Kopr
  • Majolka (jogurt či tatarka )
  • 1-2 lžíce horčice
  • sůl, pepř
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 vajíčka
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 velký či 2 malé bílé smetanové jogurty
  • Strouhanku



Brambory uvaříme ve slupce a necháme je úplně vystydnout.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , které nemám úplně tenké, aby se při míchání nerozpadly.


Do brambor přidáme pokrájenou jarní cibulku, ředkvičky také na plátky- kolik záleží jen na Vás. Dále nadrobno nakrájený kopr. Osolíme,opepříme, přidáme horčici, majolku. Zlehounka nejlépe rukou promícháme aby se vše spojilo.

Necháme nachvilku odležet do lednice a vrheneme se na řízky.


Kuřecí prsa si opláchneme, vysušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

Smícháme marinádu - jogurty,česnek, vajíčka a koření.


Připravíme si misku s víčkem a marinádu do ní přelijeme.

Kuřecí prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme odležet v lednici- čím déle tím lépe. Já je měla v lednici 48 hodin.


Odleželá kuřecí prsa v jogurtu obalíme pečlivě,opatrně strouhankou, jelikož jsou velice křehká a klasicky osmažíme.

Salát je osvěžující a řízky křehoučké.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Ceasar salát

Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.