Letní bramborový salát a řízky v jogurtu

Hlavní jídla

Zjistila jsem, že v létě nemám absolutně chuť na klasický bramborový salát, ale řízek bez salátu?? To není ono. Proto jsem vymyslela letní variantu bramborového salátu s využitím sezonní zeleniny. Řízky také nejsou jen ledajaké, ale naložené v jogurtu. Tak proč jíst pořád to samé, když to jde i tak hezky obměnit.

  Ingredience

  • Uvařené brambory ve slupce
  • Jarní cibulka
  • Ředkvičky
  • Kopr
  • Majolka (jogurt či tatarka )
  • 1-2 lžíce horčice
  • sůl, pepř
  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 vajíčka
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 velký či 2 malé bílé smetanové jogurty
  • Strouhanku



Brambory uvaříme ve slupce a necháme je úplně vystydnout.

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky , které nemám úplně tenké, aby se při míchání nerozpadly.


Do brambor přidáme pokrájenou jarní cibulku, ředkvičky také na plátky- kolik záleží jen na Vás. Dále nadrobno nakrájený kopr. Osolíme,opepříme, přidáme horčici, majolku. Zlehounka nejlépe rukou promícháme aby se vše spojilo.

Necháme nachvilku odležet do lednice a vrheneme se na řízky.


Kuřecí prsa si opláchneme, vysušíme, naklepeme, osolíme a opepříme.

Smícháme marinádu - jogurty,česnek, vajíčka a koření.


Připravíme si misku s víčkem a marinádu do ní přelijeme.

Kuřecí prsa v marinádě pořádně obalíme a necháme odležet v lednici- čím déle tím lépe. Já je měla v lednici 48 hodin.


Odleželá kuřecí prsa v jogurtu obalíme pečlivě,opatrně strouhankou, jelikož jsou velice křehká a klasicky osmažíme.

Salát je osvěžující a řízky křehoučké.


Dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Řízky naruby

Zjistila jsem, že je strašně moc variací na tak jednoduché jídlo jako je řízek. Tento recept se u nás dědí z generaci na generaci a není nikdo v celé rodině kdo by neznal jak se toto jídlo dělá.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.