Inspirace
Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.
Už cítíte tu osvěžující chuť?
Teplá varianta: Zalijeme čaj horkou vodou tak do 2/3, vymačkáme celý citron,meduňku,mátu a osladíme aby se cukr rozpustil ( čaj vylouhujeme podle návodu a vyndáme) Necháme vychladnout v lednici či venku. Po skoro vychladnutí vyndáme mátu a meduňku - přidáme hodně ledu,citron nakrájený na plátky a čerstvou mátu.
Studená varianta: Čaj, citron a mátu zalijeme studenou vodou a necháme přes noc louhovat. Osladíme dle chuti a mícháme do-té doby, dokud se cukr nerozpustí.
Můžeme kombinovat libovolné čaje, dochucovat zázvorem nebo bezinkovým sirupem.
Super osvěžení.
Tyrolské Gröstle, zní to strašně vznešeně, cizokrajně a hrozně složitě. Přitom je to výborné a rychlé jídlo z jedné pánve, které se dá kombinovat na tisíc způsobů, fantazii se meze nekladou. Můžete využít i zbytky pečeného maso z předchozího dne. Vaši strávníci si určiti pochutnají.
Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.
Velikonoce se kvapem blíží a jak je již zvykem, hospodyňky pečou beránky či mazance, malují vajíčka a hoši pletou pomlázky. Letos jsem se rozhodla pro velikonoční koledníky připravit kromě tradičních dobrot ještě bonus a to barevné mini dortíky. Cupcakes můžete zdobit s dětmi, pro které je to super zábava a zároveň můžete pustit uzdu svojí fantazii.
Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.