Kuřecí vývar

Polévky

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

  Ingredience

  • Skelet nebo odřezky z kuřete
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Cibule
  • Polévkové byliny - petržel, libeček
  • Koření - celý pepř,bobkový list,nové koření
  • Sůl a pepř



Kuřecí maso se musí před vařením opláchnout a zeleninu nakrájet na stejné kusy.

Zeleninu spolu s masem, kořením, bylinkami vložíme do hrnce zalijeme vodou a osolíme.


Vývar vařte bez pokličky do té doby dokud maso nebude měkké. Celkem asi 75- 90 minut

Vývar nemíchejte jinak by se zakalil. Po celou dobu vaření naběračkou sbírejte pěnu, která se vytvoří.


Hotový vývar přeceďte přes jemné síto do předem připraveného čistého hrnce - zeleninu co se vařila v polévce můžeme vyhodit. Do polévky nastrouháme čerstvou. Masíčko z vývaru nakrájíme a vložíme zpátky ( nám kuřecí v polévce nechutná ). Pak už můžeme do vývaru dát vařit nudle či kapání, drobení.

Čistý přecezený vývar si můžeme zamrazit a použít do omáček či jiných polévek jako základ. Tento kuřecí vývar je z drobením.


Výběr z fotoreceptů

Znojemská omáčka

Často od Vás dostávám zprávy a vzkazy, že se chcete naučit správně připravit tradiční české omáčky. Proto jsem se rozhodla Vás teď plně zásobovat recepty. Začneme pomaloučku a polehoučku výbornou znojemskou omáčkou s pořádným kusem masa. Nevím jak Vy, ale já omáčky miluji.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.