Kuřecí vývar

Polévky

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

  Ingredience

  • Skelet nebo odřezky z kuřete
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Cibule
  • Polévkové byliny - petržel, libeček
  • Koření - celý pepř,bobkový list,nové koření
  • Sůl a pepř



Kuřecí maso se musí před vařením opláchnout a zeleninu nakrájet na stejné kusy.

Zeleninu spolu s masem, kořením, bylinkami vložíme do hrnce zalijeme vodou a osolíme.


Vývar vařte bez pokličky do té doby dokud maso nebude měkké. Celkem asi 75- 90 minut

Vývar nemíchejte jinak by se zakalil. Po celou dobu vaření naběračkou sbírejte pěnu, která se vytvoří.


Hotový vývar přeceďte přes jemné síto do předem připraveného čistého hrnce - zeleninu co se vařila v polévce můžeme vyhodit. Do polévky nastrouháme čerstvou. Masíčko z vývaru nakrájíme a vložíme zpátky ( nám kuřecí v polévce nechutná ). Pak už můžeme do vývaru dát vařit nudle či kapání, drobení.

Čistý přecezený vývar si můžeme zamrazit a použít do omáček či jiných polévek jako základ. Tento kuřecí vývar je z drobením.


Výběr z fotoreceptů

Masové kuličky

Každý, kdo někdy navštívil Ikeu, určitě ochutnal jejich Švédské masové kuličky. Proto i já Vás dnes zavezu do Švédska a kuličky si spolu připravíme.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Banánové jednohubky

Letos jsem ochutnala spoustu cukroví, ale kupodivu nejlepší letošní cukroví je od našeho Lukyna. Ano i mě to překvapilo, že se s tím chlap patlal. Rozhodla jsem se po něm tak trošku opičit. Silvestr je za dveřmi a na párty očekávám i malém návštěvníky, které tato dobrota jistě potěší.