Kuřecí vývar

Polévky

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

  Ingredience

  • Skelet nebo odřezky z kuřete
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Cibule
  • Polévkové byliny - petržel, libeček
  • Koření - celý pepř,bobkový list,nové koření
  • Sůl a pepř



Kuřecí maso se musí před vařením opláchnout a zeleninu nakrájet na stejné kusy.

Zeleninu spolu s masem, kořením, bylinkami vložíme do hrnce zalijeme vodou a osolíme.


Vývar vařte bez pokličky do té doby dokud maso nebude měkké. Celkem asi 75- 90 minut

Vývar nemíchejte jinak by se zakalil. Po celou dobu vaření naběračkou sbírejte pěnu, která se vytvoří.


Hotový vývar přeceďte přes jemné síto do předem připraveného čistého hrnce - zeleninu co se vařila v polévce můžeme vyhodit. Do polévky nastrouháme čerstvou. Masíčko z vývaru nakrájíme a vložíme zpátky ( nám kuřecí v polévce nechutná ). Pak už můžeme do vývaru dát vařit nudle či kapání, drobení.

Čistý přecezený vývar si můžeme zamrazit a použít do omáček či jiných polévek jako základ. Tento kuřecí vývar je z drobením.


Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.