Kuřecí vývar

Polévky

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

  Ingredience

  • Skelet nebo odřezky z kuřete
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Cibule
  • Polévkové byliny - petržel, libeček
  • Koření - celý pepř,bobkový list,nové koření
  • Sůl a pepř



Kuřecí maso se musí před vařením opláchnout a zeleninu nakrájet na stejné kusy.

Zeleninu spolu s masem, kořením, bylinkami vložíme do hrnce zalijeme vodou a osolíme.


Vývar vařte bez pokličky do té doby dokud maso nebude měkké. Celkem asi 75- 90 minut

Vývar nemíchejte jinak by se zakalil. Po celou dobu vaření naběračkou sbírejte pěnu, která se vytvoří.


Hotový vývar přeceďte přes jemné síto do předem připraveného čistého hrnce - zeleninu co se vařila v polévce můžeme vyhodit. Do polévky nastrouháme čerstvou. Masíčko z vývaru nakrájíme a vložíme zpátky ( nám kuřecí v polévce nechutná ). Pak už můžeme do vývaru dát vařit nudle či kapání, drobení.

Čistý přecezený vývar si můžeme zamrazit a použít do omáček či jiných polévek jako základ. Tento kuřecí vývar je z drobením.


Výběr z fotoreceptů

Masové kuličky

Každý, kdo někdy navštívil Ikeu, určitě ochutnal jejich Švédské masové kuličky. Proto i já Vás dnes zavezu do Švédska a kuličky si spolu připravíme.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Jahodový shake

Miluji jahody a tak když začíná sezona jahod mi vždy můj milovaný přiveze bedýnku čerstvých jahůdek. První co z nich vždy udělám je jednoduchý jahodový koktejl.