Kuřecí vývar

Polévky

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

  Ingredience

  • Skelet nebo odřezky z kuřete
  • Celer
  • Mrkev
  • Petržel
  • Cibule
  • Polévkové byliny - petržel, libeček
  • Koření - celý pepř,bobkový list,nové koření
  • Sůl a pepř



Kuřecí maso se musí před vařením opláchnout a zeleninu nakrájet na stejné kusy.

Zeleninu spolu s masem, kořením, bylinkami vložíme do hrnce zalijeme vodou a osolíme.


Vývar vařte bez pokličky do té doby dokud maso nebude měkké. Celkem asi 75- 90 minut

Vývar nemíchejte jinak by se zakalil. Po celou dobu vaření naběračkou sbírejte pěnu, která se vytvoří.


Hotový vývar přeceďte přes jemné síto do předem připraveného čistého hrnce - zeleninu co se vařila v polévce můžeme vyhodit. Do polévky nastrouháme čerstvou. Masíčko z vývaru nakrájíme a vložíme zpátky ( nám kuřecí v polévce nechutná ). Pak už můžeme do vývaru dát vařit nudle či kapání, drobení.

Čistý přecezený vývar si můžeme zamrazit a použít do omáček či jiných polévek jako základ. Tento kuřecí vývar je z drobením.


Výběr z fotoreceptů

Rajčatový salát s vajíčkem

Vždycky když mi na zahrádce něco vyroste tak jsem na sebe strašně pyšná. Letos se mi urodilo strašně moc vynikajících rajčátek, které se skvěle hodí do tohoto salátku.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.