Kuřecí křídla se zeleninou

Hlavní jídla

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

  Ingredience

  • Kuřecí křídla
  • Brokolice
  • Kukuřice
  • Máslo
  • Čerstvé bylinky,koření



V pánvi rozpustíme máslo, přidáme křídla ( které posypeme kořením ) a čerstvé bylinky. Přiklopíme pokličkou a dusíme z jedné strany 10-15 minut a po-té z druhé strany 10-15 minut ( jednoduše tak dlouho dokud nebude masíčko měkké )

Mezitím si připravíme zeleninu. Buď zvolíme čerstvou nebo mraženou zeleninu.


K měkkým křídlům přidáme zeleninku (osolíme) a ještě 5 minut povaříme.

Podáváme s bagetkou či chlebem. Dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Křenová omáčka s hovězím masem

Z předchozího receptu si umíme udělat báječný knedlík a tak si taky musíme uvařit pořádnou omáčku. Křenovou omáčku jsem už dlouho nejedla a ani neviděla ve výběru v restauraci, nevím proč když je to taková bašta.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Podzimní dort z lotus sušenek s karamelovými ozdobami

Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.