Kroupová polévka

Polévky

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

  Ingredience

  • uzená žebra
  • kroupy
  • eleninu do polévky ( cibule,česnek,mrkev,celer,petržel )
  • polévkové bylinky ( celerová nať,petžel, libeček )
  • zabijačkové koření ( majoránka, sušený česnek, mleté nové koření,pepř )
  • česnek



Kroupy jak jsem zjistila u většina lidí nejsou oblíbení a nevím proč. V této polévce jsou dokonalé.

Kroupy je nelepší nechat přes noc namočené ve vodě.


Připravíme si vývar z uzených žeber . Do hrnce dáme žebra, zeleninu, osolíme a přidáme lžičku zabijačkového koření.

Zalijeme vodou a dáme vařit.


Vaříme cca 30-45 minut a po-té vývar přecedíme

Maso necháme trochu vychladnout, aby se dalo obrat na kousíčky, které přidáme do polévky.


Mrkvev z vývaru pokrájíme. Čerstvé bylinky libeček,petržel nakrájíme. čerstvý česnek cca 2-3 stroužky prolisujeme a vše přidáme do vývaru. Nakonec přidáme i odmočené kroupy,.Polévku přivedeme k varu a vaříme dokud nebudou kroupy měkké. Dochutíme ještě trochou zabijačkového koření a solí.

Kroupy si můžeme uvařit i zvlášť než se nám udělá vývar. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Znojemská omáčka

Často od Vás dostávám zprávy a vzkazy, že se chcete naučit správně připravit tradiční české omáčky. Proto jsem se rozhodla Vás teď plně zásobovat recepty. Začneme pomaloučku a polehoučku výbornou znojemskou omáčkou s pořádným kusem masa. Nevím jak Vy, ale já omáčky miluji.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.