Kroupová polévka

Polévky

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

  Ingredience

  • uzená žebra
  • kroupy
  • eleninu do polévky ( cibule,česnek,mrkev,celer,petržel )
  • polévkové bylinky ( celerová nať,petžel, libeček )
  • zabijačkové koření ( majoránka, sušený česnek, mleté nové koření,pepř )
  • česnek



Kroupy jak jsem zjistila u většina lidí nejsou oblíbení a nevím proč. V této polévce jsou dokonalé.

Kroupy je nelepší nechat přes noc namočené ve vodě.


Připravíme si vývar z uzených žeber . Do hrnce dáme žebra, zeleninu, osolíme a přidáme lžičku zabijačkového koření.

Zalijeme vodou a dáme vařit.


Vaříme cca 30-45 minut a po-té vývar přecedíme

Maso necháme trochu vychladnout, aby se dalo obrat na kousíčky, které přidáme do polévky.


Mrkvev z vývaru pokrájíme. Čerstvé bylinky libeček,petržel nakrájíme. čerstvý česnek cca 2-3 stroužky prolisujeme a vše přidáme do vývaru. Nakonec přidáme i odmočené kroupy,.Polévku přivedeme k varu a vaříme dokud nebudou kroupy měkké. Dochutíme ještě trochou zabijačkového koření a solí.

Kroupy si můžeme uvařit i zvlášť než se nám udělá vývar. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Pečená plec obalená v bylinkách a česneková bramborová kaše

Máte rádi bramborovou kaši? Zkuste svoje chuťové buňky potěšit a trochu zaexperimentovat, budete překvapeni zajímavou kombinací. Dlouho pečené masíčko, které nádherně voní je už pouze třešničkou na dortu.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.