Králík na smetaně

Hlavní jídla

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

  Ingredience

  • 1 králíčka ( naporcovaného)
  • 130 g másla
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 2-3 lžičky oblíbeného grilovacího koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice či dijonské



Králíčka si naporcujeme a dáme do pekáčku, v kterém se bude nejdříve marinovat a poté také péct.

Marinádu připravíme tak, že rozpustíme máslíčko v hrnci, přidáme grilovací koření a papriku. Necháme chvilinku povařit a po-té přidáme hořčice.


Hotovou marinádou potřeme celého králíčka ze všech stran, tak aby nic nezbylo.- tzn, že zbylou marinádou králíka zalijeme.

Pekáč zabalíme potravinářskou folií a necháme v lednici odpočívat do druhého dne.


Po vytažení z lednice přikryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby na 200 stupňů. Pečeme 1 hodinku

Po hodině sundáme folii a králíka výpekem potřeme. Přilijeme smetanu na šlehání a pečeme dalších 45-60 minut. Občas králíka potíráme.


Můžeme podávat s gnocchi, knedlíkem či bramborem. Králík je krásně křehoučký a voňavý

Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Česnečka

Jelikož cítím, že se o mě pokouší nějaká nemoc, tak sváteční den trávím v posteli a koukám na pohádky. Proto jsem dnes připravila vynikající česnečku, která mě nemoci určitě zbaví.

Piškotové řezy s ovocem

Piškotové těsto je výborné na dorty, řezy a rolády a jiné dobroty. Proto Vám chci představit výborné piškotové těsto, které nemůžete pokazit. Zkuste a už nikdy nebudete dělat jiné.

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.