Králík na smetaně

Hlavní jídla

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

  Ingredience

  • 1 králíčka ( naporcovaného)
  • 130 g másla
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 2-3 lžičky oblíbeného grilovacího koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice či dijonské



Králíčka si naporcujeme a dáme do pekáčku, v kterém se bude nejdříve marinovat a poté také péct.

Marinádu připravíme tak, že rozpustíme máslíčko v hrnci, přidáme grilovací koření a papriku. Necháme chvilinku povařit a po-té přidáme hořčice.


Hotovou marinádou potřeme celého králíčka ze všech stran, tak aby nic nezbylo.- tzn, že zbylou marinádou králíka zalijeme.

Pekáč zabalíme potravinářskou folií a necháme v lednici odpočívat do druhého dne.


Po vytažení z lednice přikryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby na 200 stupňů. Pečeme 1 hodinku

Po hodině sundáme folii a králíka výpekem potřeme. Přilijeme smetanu na šlehání a pečeme dalších 45-60 minut. Občas králíka potíráme.


Můžeme podávat s gnocchi, knedlíkem či bramborem. Králík je krásně křehoučký a voňavý

Výběr z fotoreceptů

Hovězí burger

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Brownies s piniovými ořechy

Poslední dobou zažívám v práci nekončící stres a domu chodím unavená a absolutně bez nálady. Je vědecky potvrzeno, že čokoláda a jiné dobroty připraveny s láskou jsou tisíckrát účinnější než polykání prášků. Navíc čokoláda obsahuje ''hormon štěstí'' , který odstraňuje napětí, stres, navozuje pocity pohody a povzbuzuje mysl. Proto nebuďte líní, najděte si 30 minut ve svém nabitém programu a upečte si nejléčivější čokoládový dezert. Doporučuji se zachumlat pod peřinu, pustit si pěkný film a vychutnat si brownies s hromadou šlehačky. Zaručuji úspěch a klid v duši.