Králík na smetaně

Hlavní jídla

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

  Ingredience

  • 1 králíčka ( naporcovaného)
  • 130 g másla
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 2-3 lžičky oblíbeného grilovacího koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 3 lžíce hrubozrné hořčice či dijonské



Králíčka si naporcujeme a dáme do pekáčku, v kterém se bude nejdříve marinovat a poté také péct.

Marinádu připravíme tak, že rozpustíme máslíčko v hrnci, přidáme grilovací koření a papriku. Necháme chvilinku povařit a po-té přidáme hořčice.


Hotovou marinádou potřeme celého králíčka ze všech stran, tak aby nic nezbylo.- tzn, že zbylou marinádou králíka zalijeme.

Pekáč zabalíme potravinářskou folií a necháme v lednici odpočívat do druhého dne.


Po vytažení z lednice přikryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby na 200 stupňů. Pečeme 1 hodinku

Po hodině sundáme folii a králíka výpekem potřeme. Přilijeme smetanu na šlehání a pečeme dalších 45-60 minut. Občas králíka potíráme.


Můžeme podávat s gnocchi, knedlíkem či bramborem. Králík je krásně křehoučký a voňavý

Výběr z fotoreceptů

Pečená kachní stehna a gnocchi s červeným zelím

Pečená kachna je prostě vynikající klasika, ale proč ji podávat jako každý s houskovým knedlíkem a červeným zelím? Zkusila jsem udělat přílohu trochu modernější, ale stejně chuťově výbornou a časově nenáročnou.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Drobení do polévky

Co jiného do polévky místo nudlí nebo knedlíčků? Zkuste rychlé a jednoduché drobení.