Kostky Margot

Deserty

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kelímek šlehačky
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 čokoládové tyčinky MARGOT
  • 6 tyčinek ledové kaštany
  • 200 g mandlí



Není nic lepšího, než všechno smíchat a dát péct.

Co se týče margot tyčinek, nastrouháme je struhadle nahrubo.


Veškeré suroviny cukr,mouku,vajíčka,šlehačku,mléko,olej a pečící prášek smícháme dohromady v hladké těsto.

Do těsta přidáme nastrouhané margot tyčinky.


Všechno smícháme.

Klasický plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Snažte se opravdu pečlivě ať se Vám buchta nepřilepí.


Těsto vlijeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů.

Moučník se peče cca 20-30 minut. Prostě zkusíme špejlí jestli se těsto nelepí. Moučník necháme zcela vychladnout a mezi tím si připravíme polevu.


Ledové kaštany si nalámeme na menší kousky.

A rozpustíme ve vodní lázni. Můžeme přidat trošku mléka či tuku, aby poleva byla trochu řidší.


Mandličky můžeme zvolit oloupené či neoloupané. Nebo vybrat úplně jiné ořechy.

V kutru oříšky rozsekáme na malé kousíčky.


Na vychladlý moučník vlijeme polevu s ledových kaštanů.

A celou polevu rozetřeme.


Povrch posypeme oříšky nebo třeba i kokosem.

Celý moučník necháme ztuhnout.


Buchta je výborná a opravdu jednoduchá. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Čočková polévka

I když čočka nepatří k mým oblíbeným surovinám při vaření, ráda bych Vám představila recept na čočkovou polévku, kterou si i já s chutí dám. Polévku nezahušťuji a přidávám velké množství bylinek.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.