Kostky Margot

Deserty

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kelímek šlehačky
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 čokoládové tyčinky MARGOT
  • 6 tyčinek ledové kaštany
  • 200 g mandlí



Není nic lepšího, než všechno smíchat a dát péct.

Co se týče margot tyčinek, nastrouháme je struhadle nahrubo.


Veškeré suroviny cukr,mouku,vajíčka,šlehačku,mléko,olej a pečící prášek smícháme dohromady v hladké těsto.

Do těsta přidáme nastrouhané margot tyčinky.


Všechno smícháme.

Klasický plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Snažte se opravdu pečlivě ať se Vám buchta nepřilepí.


Těsto vlijeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů.

Moučník se peče cca 20-30 minut. Prostě zkusíme špejlí jestli se těsto nelepí. Moučník necháme zcela vychladnout a mezi tím si připravíme polevu.


Ledové kaštany si nalámeme na menší kousky.

A rozpustíme ve vodní lázni. Můžeme přidat trošku mléka či tuku, aby poleva byla trochu řidší.


Mandličky můžeme zvolit oloupené či neoloupané. Nebo vybrat úplně jiné ořechy.

V kutru oříšky rozsekáme na malé kousíčky.


Na vychladlý moučník vlijeme polevu s ledových kaštanů.

A celou polevu rozetřeme.


Povrch posypeme oříšky nebo třeba i kokosem.

Celý moučník necháme ztuhnout.


Buchta je výborná a opravdu jednoduchá. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Bramborový salát

Každý má svůj oblíbený rodinný recept na bramorový salát a každý tvrdí, že ten jeho je nejlepší. I já mám svůj oblíbený a jedinečný.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Brownies s piniovými ořechy

Poslední dobou zažívám v práci nekončící stres a domu chodím unavená a absolutně bez nálady. Je vědecky potvrzeno, že čokoláda a jiné dobroty připraveny s láskou jsou tisíckrát účinnější než polykání prášků. Navíc čokoláda obsahuje ''hormon štěstí'' , který odstraňuje napětí, stres, navozuje pocity pohody a povzbuzuje mysl. Proto nebuďte líní, najděte si 30 minut ve svém nabitém programu a upečte si nejléčivější čokoládový dezert. Doporučuji se zachumlat pod peřinu, pustit si pěkný film a vychutnat si brownies s hromadou šlehačky. Zaručuji úspěch a klid v duši.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.