Kostky Margot

Deserty

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

  Ingredience

  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kelímek šlehačky
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 čokoládové tyčinky MARGOT
  • 6 tyčinek ledové kaštany
  • 200 g mandlí



Není nic lepšího, než všechno smíchat a dát péct.

Co se týče margot tyčinek, nastrouháme je struhadle nahrubo.


Veškeré suroviny cukr,mouku,vajíčka,šlehačku,mléko,olej a pečící prášek smícháme dohromady v hladké těsto.

Do těsta přidáme nastrouhané margot tyčinky.


Všechno smícháme.

Klasický plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Snažte se opravdu pečlivě ať se Vám buchta nepřilepí.


Těsto vlijeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů.

Moučník se peče cca 20-30 minut. Prostě zkusíme špejlí jestli se těsto nelepí. Moučník necháme zcela vychladnout a mezi tím si připravíme polevu.


Ledové kaštany si nalámeme na menší kousky.

A rozpustíme ve vodní lázni. Můžeme přidat trošku mléka či tuku, aby poleva byla trochu řidší.


Mandličky můžeme zvolit oloupené či neoloupané. Nebo vybrat úplně jiné ořechy.

V kutru oříšky rozsekáme na malé kousíčky.


Na vychladlý moučník vlijeme polevu s ledových kaštanů.

A celou polevu rozetřeme.


Povrch posypeme oříšky nebo třeba i kokosem.

Celý moučník necháme ztuhnout.


Buchta je výborná a opravdu jednoduchá. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.