Koprová omáčka s hovězím masem

Hlavní jídla

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

  Ingredience

  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 kg hovězí maso ( přední )
  • 150 g másla
  • 5 lžic hladké mouky
  • 300 ml smetany
  • 5 lžic octa
  • 3-5 lžic cukr
  • 5 lžic čerstvého nasekaného kopru



Z předchozích receptů si už umíme uvařit vývar i masíčko. Po zopakování- hovězí maso dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, zalijeme vodou a vaříme dokud není maso měkké cca 2-3 hod. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu ,která se tvoří. Na závěr vyndáme masíčko a vývar přecedíme. To už, ale přeci znáte :)

Do koprovky vždy použijte čerstvý kopr - je to nejlepší. Teď už přejdeme rovnou k přípravě omáčky.


Základ omáčky je jíška. Ve vyšším hrnci si rozpustíme máslíčko, posypeme hladkou mouku.

Vše pořádně rozmícháme, aby se nám jíška nepřipálila.


Jíšku zalijeme připraveným hovězím vývarem. Doporučuji pořádně rozmíchat, aby nevznikly hrudky.

Do bílé omáčky přidáme tvrdé stonky kopru a povaříme cca 10 minut.


Stonky z omáčky vyndáme a začneme omáčku dochucovat. Postupně přidáváme ocet a cukr, dokud nedocílíte Vámi zvolené chuti.

Do dochucené omáčky přilijeme smetanu, která nám omáčku dokonale zjemní.


Kopr omyjeme a nejemno posekáme.

Na závěr přidáme kopr a máme hotovo. Když kopr dáte až takto nakonec, zaručuji, že zůstane krásně zelený. Vidíte, jak je příprava jednoduchá ?


Doporučuji podávat s houskovým knedlíkem. Masíčko se jen rozpadá a omáčka nádherně voní. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kuřecí křídla se zeleninou

Přemýšlíte co jednoduchého a rychlého udělat k večeři?? U nás jsou jídla z jedné pánve velice oblíbené. Nejenom, že se pak nemusí mýt tuna nádobí, ale není ani potřeba u plotny trávit spousta času.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Palačinka

Není nic jednoduššího a rychlejšího než palačinky. Trvalo mi dobu než jsem se naučila palačinky správně smažit, otáčet a najít to správné těsto. Chci Vám to také zjednodušit a ukázat základní, univerzální těsto.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.