Kokosové bounty tyčinky

Inspirace

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun

  Ingredience

  • 3 hrnky strouhaného kokosu (asi 300g)
  • 3 balíčky čokolády (mléčná či hořká)
  • 1 kondenzované mléko



Vidíte, že recept je opravdu jednoduchý. Skládá se totiž pouze ze 3 surovin.

Salko a kokos smícháme dohromady.


Tak aby se vše řádně spojilo - nejepší je smíchat rukou.

Z hotové hmoty začneme tvarovat tyčinky, kuličky - záleží na Vás. A necháme ztuhnout cca 30 minut v mrazáku.


Mezitím si ve vodní lázni rozputíme tabulky čokoládky.

Doporučuji čokoládu při obalování nechat nad hrncem s horkou vodou aby čokoláda netuhla.


Kokosovou hmotu vyndáme z mrazáku a začneme ji obalovat v čokoládě. Chce to opravdu trpělivost.

Hotové tyčinky necháme zcela ztuhnout v lednici a přečuhující čokoládku z tyčinek oříznout, aby to vypadalo lépe.


Je to i super dárek v podobě bonboniéry.

Výběr z fotoreceptů

Kapustové karbanátky s mletým masem

Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.