Inspirace
Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun
Vidíte, že recept je opravdu jednoduchý. Skládá se totiž pouze ze 3 surovin.
Salko a kokos smícháme dohromady.
Tak aby se vše řádně spojilo - nejepší je smíchat rukou.
Z hotové hmoty začneme tvarovat tyčinky, kuličky - záleží na Vás. A necháme ztuhnout cca 30 minut v mrazáku.
Mezitím si ve vodní lázni rozputíme tabulky čokoládky.
Doporučuji čokoládu při obalování nechat nad hrncem s horkou vodou aby čokoláda netuhla.
Kokosovou hmotu vyndáme z mrazáku a začneme ji obalovat v čokoládě. Chce to opravdu trpělivost.
Hotové tyčinky necháme zcela ztuhnout v lednici a přečuhující čokoládku z tyčinek oříznout, aby to vypadalo lépe.
Je to i super dárek v podobě bonboniéry.
Pokud jsou venku velké horko, nikomu se nechce připravovat teplé jídlo. Proto jsem protentokrát zvolila velmi chutný a osvěžující ceasar salát.
Nevím proč, ale včera se mi zastesklo po procházce v lese a sbírání hub. Využila jsem tak poslední zbyteček vlastnoručně nasbíraných, usušených houbiček a uvařila nejchutnější polévku, které je rychlá a sytá. Nemůžu pochopit, jak někdo nejí houby. Takovou dobrotu. Souhlasíte?
Jak na těchto stránkách vidíte strašně nerada peču, proto se snažím dělat aspoň něco sladkého, nejlépe co se nepeče. Ráda bych Vám představila podzimní dort, s kterým všechny překvapíte. Nejenom, že krásně vypadá, ale ještě lépe chutná.
Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.