Kokosové bounty tyčinky

Inspirace

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun

  Ingredience

  • 3 hrnky strouhaného kokosu (asi 300g)
  • 3 balíčky čokolády (mléčná či hořká)
  • 1 kondenzované mléko



Vidíte, že recept je opravdu jednoduchý. Skládá se totiž pouze ze 3 surovin.

Salko a kokos smícháme dohromady.


Tak aby se vše řádně spojilo - nejepší je smíchat rukou.

Z hotové hmoty začneme tvarovat tyčinky, kuličky - záleží na Vás. A necháme ztuhnout cca 30 minut v mrazáku.


Mezitím si ve vodní lázni rozputíme tabulky čokoládky.

Doporučuji čokoládu při obalování nechat nad hrncem s horkou vodou aby čokoláda netuhla.


Kokosovou hmotu vyndáme z mrazáku a začneme ji obalovat v čokoládě. Chce to opravdu trpělivost.

Hotové tyčinky necháme zcela ztuhnout v lednici a přečuhující čokoládku z tyčinek oříznout, aby to vypadalo lépe.


Je to i super dárek v podobě bonboniéry.

Výběr z fotoreceptů

Parmezánové řízečky a šťouchané brambory

Není řízek jako řízek. Určitě každý z nás dělá řízky naruby, v jogurtu či s cornflakes proto zkuste něco jiného a nového. Budete mile překvapeni jaký šmak dodá řízkům parmezán a šťouchané brambory jsou k tomu absolutní špička. Dokonalý a rychlý tip na večeři či oběd.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.