Kokosové bounty tyčinky

Inspirace

Máte rádi kokosové bounty tyčinky? Tak proč si je neudělat doma. Jelikož měl člen naši rodiny svátek a nechtělo se mi bonboniéru kupovat, z bounty tyčinek jsem bonboniéru vytvořila doma a za pár korun

  Ingredience

  • 3 hrnky strouhaného kokosu (asi 300g)
  • 3 balíčky čokolády (mléčná či hořká)
  • 1 kondenzované mléko



Vidíte, že recept je opravdu jednoduchý. Skládá se totiž pouze ze 3 surovin.

Salko a kokos smícháme dohromady.


Tak aby se vše řádně spojilo - nejepší je smíchat rukou.

Z hotové hmoty začneme tvarovat tyčinky, kuličky - záleží na Vás. A necháme ztuhnout cca 30 minut v mrazáku.


Mezitím si ve vodní lázni rozputíme tabulky čokoládky.

Doporučuji čokoládu při obalování nechat nad hrncem s horkou vodou aby čokoláda netuhla.


Kokosovou hmotu vyndáme z mrazáku a začneme ji obalovat v čokoládě. Chce to opravdu trpělivost.

Hotové tyčinky necháme zcela ztuhnout v lednici a přečuhující čokoládku z tyčinek oříznout, aby to vypadalo lépe.


Je to i super dárek v podobě bonboniéry.

Výběr z fotoreceptů

Orzotto s šafránem

Šafrán patří k nejdražším kořením na světě, má zvláštní vůni a ještě zvláštnější chuť. Jedna z jeho vlastností je, že obarví jídlo na žlutou barvu. Oblíbený je například šafrán v rýži, jak znáte určitě z dovolené v Itálii, kde se šafránové rizoto připravuje ve velkém. Šafrán mám doma již delší dobu, ale nechtěla jsem z něj dělat jen tak obyčejné jídlo. Rozhodla jsem se tedy připravit Orzotto, což je vlastně rizoto z ječných krup. Sice to zní obyčejně, ale je to opravdová delikatesa..

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.