Knedlík s vajíčkem

Hlavní jídla

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

  Ingredience

  • Knedlík houskový či bramborový
  • Jarní cibulku
  • Pažitku
  • Vajíčka
  • Máslo
  • Sůl a pepř



Nemůžu se rozhodnou jestli je lepší houskový či bramborový knedlík.

Najemno nakrájíme cibulku a knedlík na kostičky.


Na pánvi necháme rozpustit máslíčko a cibulku necháme zesklovatět, přidáme knedlík , který opečeme ze všech stran.

Vajíčka si mezitím v mističce prošleháme a po-té vlijeme ke knedlíkům. Vajíčka s knedlíky cca minutu vůbec nemícháme a až pochvilce krátce promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou pažitku.


Mám ráda když jsou vajíčka s knedlíkem ještě vláčná a ne úplně vyschlá.

Nejlepší je s kyselou okurkou.


Výběr z fotoreceptů

Buřty na pivu

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.