Knedlík s vajíčkem

Hlavní jídla

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

  Ingredience

  • Knedlík houskový či bramborový
  • Jarní cibulku
  • Pažitku
  • Vajíčka
  • Máslo
  • Sůl a pepř



Nemůžu se rozhodnou jestli je lepší houskový či bramborový knedlík.

Najemno nakrájíme cibulku a knedlík na kostičky.


Na pánvi necháme rozpustit máslíčko a cibulku necháme zesklovatět, přidáme knedlík , který opečeme ze všech stran.

Vajíčka si mezitím v mističce prošleháme a po-té vlijeme ke knedlíkům. Vajíčka s knedlíky cca minutu vůbec nemícháme a až pochvilce krátce promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou pažitku.


Mám ráda když jsou vajíčka s knedlíkem ještě vláčná a ne úplně vyschlá.

Nejlepší je s kyselou okurkou.


Výběr z fotoreceptů

Rajčatový salát s vajíčkem

Vždycky když mi na zahrádce něco vyroste tak jsem na sebe strašně pyšná. Letos se mi urodilo strašně moc vynikajících rajčátek, které se skvěle hodí do tohoto salátku.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.