Kapustové karbanátky s mletým masem

Hlavní jídla

Taky jste kapustu jako děti nenáviděli? Vždy když někdo kapustu vařil, tak jsem to cítila na hony daleko a vyhýbala se ji. Teď na ''staré'' kolena se často vracím k jídlům, které jsem jako malá nenáviděla a dávám jim druhé šance. I přes veškerou mojí snahu kapustu nesním samotnou, třeba v polévce či dušenou, ale karbanátky z ní jsou výborné a pochutnám si. Máte rádi kapustové karbanátky?

  Ingredience

  • 1 kg mletého masa ( 1/2 hovězího, 1/2 vepřového )
  • 1 hlávka kapusty
  • 2 vajíčka
  • česnek
  • cibule
  • strouhanka
  • majoránka a drcený kmín
  • sůl, pepř



Kapustu umyjeme od veškerých nečistot a rozebereme na menší kusy.

Kapustu dáme na pár minutek vařit do osolené vody.


Po změknutí kapustu vyndáme a necháme z ní odkapat veškerou vodu v které se vařila.

Než nám z kapusty odteče veškerá voda, připravíme si zbytek surovin, které potřebujeme na karbanátky. Mleté maso doporučuji od řezníka nebo namleté doma. Cibulku si pokrájíme nadrobno.


Odkapanou kapustu ještě ručně vymačkáme a nakrájíme na drobné kousky.

K pokrájené kapustě přidáme vajíčka, 3 stroužky česneku, pokrájenou cibulku a mleté maso.


Všechno pořádně promícháme dohromady a v případě, že se Vám směs zdá řídká tak přidáme trochu strouhanky. Všechno osolíme, opepříme a na závěr přidáme majoránku i drcený kmín.


Z připravené směsi si vytvarujeme karbanátky a obalíme z obou stran ve strouhance.

Teď už jen v rozpáleném oleji osmažíme dozlatova.


Podáváme s bramborou kaší a kyselou okurkou.

Přeji dobou chuť


Výběr z fotoreceptů

Holandský řízek

Nedávno jsem si v práci dala holandský řízek, který vlastně s holandským řízkem neměl nic společného. Proto jsem prolistovala staré kuchařky,porovnala jak se vlastně má ''opravdu'' dělat a tradááá - Holandský řízek z opravdového masa.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Hrníčkové knedlíky

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.