Kachní prsa s bramborovými plackami

Hlavní jídla

Už Vás nebaví vařit zdlouhavě knedlíky a vymýšlet co uvařit místo nich?? Zjistila jsem, že se úplně zapomnělo a vůbec nikdo nedělá bramborové placky, které se přitom dají jíst téměř s čímkoliv. Můžou se baštit na slano či na sladko a přitom jsou placky rychlé a navíc šíleně jednoduché.Kachní prsa s houbami jsou už pouze třešničkou. Stejně se vždycky přecpu samotnými plackami a už nic víc k tomu nepotřebuji.

  Ingredience

  • 750 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl, sádlo
  • kachní prsa
  • žampiony
  • cibulka
  • 200 ml smetany
  • houbové koření



Brambory ve šlupce si den dopředu uvaříme do měkka. Ihned po uvaření je oloupeme a necháme vychladnout.

V den D brambory nastrouháme na jemném struhadle.


Přidáme vajíčko, osolíme, opepříme a rukou promícháme.

Jako poslední věc přidáme polohrubou mouku.


Vypracujeme vláčné těsto.

Vál pomoučíme trochou hladkou moukou a z těsta vyválíme plát cca 5-10 mm silný ( jak chcete placky tlusté nechám na Vás )


Z vyváleného plátu vykrajujeme kolečka. Nejlepší je kolečka vykrajovat čistou skleničkou.

Placiček je z těsta hodně, ale nebojte se rychle se snědí.


Na kvalitní pánvi placky opečeme a nepotřebujeme olej, tzn nasucho.

Opečeme jak z jedné tak i z druhé strany. Trvá to opravdu krátkou chvilku.


Opečené placky můžeme potřít trošičkou sádlem.

Placky se můžou jíst jak studené tak i teplé a hodí se k masu či omáčkám. Výborné jsou i s marmeládou.


Kachní prsa osušíme a nařízneme na straně kůže do mřížky.

Naříznuté prsa osolíme a opepříme z obou stran.


Kachní prsa opečeme na suché pánvi kůží dolů asi 5 minut. Po-té prsa otočíme a opečeme i z druhé strany asi 5 minut.

Opečená kachní prsa přendáme do menšího pekáčku a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů dopéct 5 minut.


Po dopečení prsíčka vyndáme a necháme chviličku odpočinout a po-té nakrájíme na plátky.

Při přípravě kachny musíme stihnout uvařit i omáčku. Tím pádem doporučuji si veškeré suroviny pokrájet - cibulku a žampiony nakrájíme.


Na tuku vypečeném z kachním prsou osmažíme cibulku dozlatova.

Přidáme žampiony, osolíme, opepříme a až žampiony změknou tak přilejeme smetanu. Omáčku poprášíme houbovým kořením a počkáme než se omáčka zredukuje zhoustne ) a máme hotovo.


Omáčka s kachnou a plackami je ideální sváteční jídlo.

Kombinace všeho je naprosto dokonalá. Přeji dobrou chuť


Výběr z fotoreceptů

Buřty na pivu

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.