Deserty
Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.
Skutečně jednoduchý dort.
Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Musí jich být 1kg a přidáme cca 8 lžic cukru (podle sladkosti jablek).
Jablka podlijeme trošičkou vody a povaříme dokud jablka nezměknou.
Rozmícháme 2 dl vody a 2 vanilkové pudinky.
Vlijeme do rozvařených jablíček a opět cca 2 min. povaříme.
Hotová uvařená směs.
Do směsi přidáme třičtvrtě balíčku piškotů a smícháme.
Spodek dortové formy vyložíme piškoty.
Do formy vlijeme jablíčkovou směs. Necháme přes noc vystydnout v lednici a druhý den vyndáme s formičky.
Dobrou chuť.
Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.
Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.
Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.
Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.