Jablkový dort

Deserty

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

  Ingredience

  • 1kg jablek
  • cca 8 lžic cukr krystal
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 dl vody
  • 1 balíček piškotů



Skutečně jednoduchý dort.

Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme.


Musí jich být 1kg a přidáme cca 8 lžic cukru (podle sladkosti jablek).

Jablka podlijeme trošičkou vody a povaříme dokud jablka nezměknou.


Rozmícháme 2 dl vody a 2 vanilkové pudinky.

Vlijeme do rozvařených jablíček a opět cca 2 min. povaříme.


Hotová uvařená směs.

Do směsi přidáme třičtvrtě balíčku piškotů a smícháme.


Spodek dortové formy vyložíme piškoty.

Do formy vlijeme jablíčkovou směs. Necháme přes noc vystydnout v lednici a druhý den vyndáme s formičky.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Francouzské brambory

Receptů, kde hlavní surovinou jsou brambory, je velmi mnoho. To samé platí o variantách přípravy francouzských brambor. Pro inspiraci přikládám recept na tu naší oblíbenou.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Hrníčkové knedlíky

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.