Jablkový dort

Deserty

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

  Ingredience

  • 1kg jablek
  • cca 8 lžic cukr krystal
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 dl vody
  • 1 balíček piškotů



Skutečně jednoduchý dort.

Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme.


Musí jich být 1kg a přidáme cca 8 lžic cukru (podle sladkosti jablek).

Jablka podlijeme trošičkou vody a povaříme dokud jablka nezměknou.


Rozmícháme 2 dl vody a 2 vanilkové pudinky.

Vlijeme do rozvařených jablíček a opět cca 2 min. povaříme.


Hotová uvařená směs.

Do směsi přidáme třičtvrtě balíčku piškotů a smícháme.


Spodek dortové formy vyložíme piškoty.

Do formy vlijeme jablíčkovou směs. Necháme přes noc vystydnout v lednici a druhý den vyndáme s formičky.


Dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.