Hrníčkové knedlíky

Inspirace

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.

  Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • máslo
  • libeček, petržel
  • 5 rohlíků



Do knedlíků určitě patří něco zeleného - nejlepší je petržel nebo libeček.

Pokud nemáte rohlíky, mám vyzkoušený i toustový chleba. Pečivo nejlépe den staré je nutné nakrájet na kostky.


Mléko, žloutky, mouku, sůl a bylinky smícháme dohromady. S bílků ušleháme tuhý sníh

Do vzniklé hmoty přidáme pokrájené pečivo a spojíme.


Na závěr rychle, ale opatrně přimícháme ušlehaný sníh a osolíme.

Hrníčky Vámi zvolené poctivě vymažeme máslem a naplníme do 3/4 . Hrnečky jsou ideální normálního tvaru a 200-250 ml


Do vařící vody vložíme hrnečky s knedlíkem, přiklopíme pokličkou a vaříme pozvolna 25-30 minut. Hrníčky musí být ponořené max do poloviny.

Hotové knedlíky vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Pokud se správně vymazalo máslem půjdou krásně vyklopit, pokud ne tak si pomůžeme nožem.


Knedlíky jsou velice chutné a jednoduché. Kam se hrabou klasické kynuté knedlíky. Z jednoho hrníčku budeme mít max 5 knedlíky a dávka je cca na 7 hrníčků

Výběr z fotoreceptů

Domací sekaná plněná vejcem

Máte rádi sekanou? Co zkusit sekanou plněnou vajíčkem a obalenou v křupavé slanince. Myslím, že Vás nadchne více, než kupovaný polotovar.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Mrkvový dort

Dnes má svátek Tomáš. A zrovna dva moji nejmilovanější chlapi na světě, bratříček a můj muž, jsou Tomášové. Chtěla jsem jim udělat radost,obdarovat je a potěšit něčím sladkým a originálním. Mrkvový dort byl proto jasná volba. Nejenže vypadá na pohled krásně, ale uvnitř je božsky vláčný. Tento dort si určitě zamilujete a budete ho chtít si udělat taky - velikonoce jsou na to ideální příležitost.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.