Hrníčkové knedlíky

Inspirace

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.

  Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • máslo
  • libeček, petržel
  • 5 rohlíků



Do knedlíků určitě patří něco zeleného - nejlepší je petržel nebo libeček.

Pokud nemáte rohlíky, mám vyzkoušený i toustový chleba. Pečivo nejlépe den staré je nutné nakrájet na kostky.


Mléko, žloutky, mouku, sůl a bylinky smícháme dohromady. S bílků ušleháme tuhý sníh

Do vzniklé hmoty přidáme pokrájené pečivo a spojíme.


Na závěr rychle, ale opatrně přimícháme ušlehaný sníh a osolíme.

Hrníčky Vámi zvolené poctivě vymažeme máslem a naplníme do 3/4 . Hrnečky jsou ideální normálního tvaru a 200-250 ml


Do vařící vody vložíme hrnečky s knedlíkem, přiklopíme pokličkou a vaříme pozvolna 25-30 minut. Hrníčky musí být ponořené max do poloviny.

Hotové knedlíky vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Pokud se správně vymazalo máslem půjdou krásně vyklopit, pokud ne tak si pomůžeme nožem.


Knedlíky jsou velice chutné a jednoduché. Kam se hrabou klasické kynuté knedlíky. Z jednoho hrníčku budeme mít max 5 knedlíky a dávka je cca na 7 hrníčků

Výběr z fotoreceptů

Znojemská omáčka

Často od Vás dostávám zprávy a vzkazy, že se chcete naučit správně připravit tradiční české omáčky. Proto jsem se rozhodla Vás teď plně zásobovat recepty. Začneme pomaloučku a polehoučku výbornou znojemskou omáčkou s pořádným kusem masa. Nevím jak Vy, ale já omáčky miluji.

Zelňačka

Zítra mě čeká firemní vánoční večírek a tak jsem si radši připravila už dnes mojí oblíbenou zelňačku, která mě doufám postaví na nohy. A co máte Vy za oblíbené vyprošťovací jídlo?

Pohádkové buchty

Jak všichni dobře víte, hrozně nerada peču buchty, dorty atd.. Nejenom, že u toho strašně nadávám, ale udělám vždy v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Po dlouhé době, jsem musela porušit pravidla, jelikož chuť na buchty byla silnější než já. Bála jsem se, že mi buchty nevykynou, popraskají či se prostě nepovedou. A ejhle, hned na poprvé se to povedlo a nebylo to nic tak hrůzostrašného. Proto se chci s Vámi podělit o recept na pohádkové buchty, které zvládne opravdu každý.

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.