Hrníčkové knedlíky

Inspirace

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.

  Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • máslo
  • libeček, petržel
  • 5 rohlíků



Do knedlíků určitě patří něco zeleného - nejlepší je petržel nebo libeček.

Pokud nemáte rohlíky, mám vyzkoušený i toustový chleba. Pečivo nejlépe den staré je nutné nakrájet na kostky.


Mléko, žloutky, mouku, sůl a bylinky smícháme dohromady. S bílků ušleháme tuhý sníh

Do vzniklé hmoty přidáme pokrájené pečivo a spojíme.


Na závěr rychle, ale opatrně přimícháme ušlehaný sníh a osolíme.

Hrníčky Vámi zvolené poctivě vymažeme máslem a naplníme do 3/4 . Hrnečky jsou ideální normálního tvaru a 200-250 ml


Do vařící vody vložíme hrnečky s knedlíkem, přiklopíme pokličkou a vaříme pozvolna 25-30 minut. Hrníčky musí být ponořené max do poloviny.

Hotové knedlíky vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Pokud se správně vymazalo máslem půjdou krásně vyklopit, pokud ne tak si pomůžeme nožem.


Knedlíky jsou velice chutné a jednoduché. Kam se hrabou klasické kynuté knedlíky. Z jednoho hrníčku budeme mít max 5 knedlíky a dávka je cca na 7 hrníčků

Výběr z fotoreceptů

Boloňské ragú

V každé domácnosti je recept na ragú all bolognese u každého jiný a všichni tvrdí, že to jeho je nejelpší. I já mám svůj oblíbený. Tento od mého známého z Itálie. Omáčka není vůbec těžká, ale chce to ty správné kvalitní suroviny a spoustu času. Ragú je výborné do lasagne i do špaget či jiných těstovin. A jaký recept máte Vy?

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Podzimní voňavý hruškový koláč

Víte, jaké je moje nejoblíbenější roční období??Babí léto a podzim. Listy pomalu mění své barvy, člověk se může zachumlat do peřin a relaxovat u zapáleného krbu, v lese rostou houby a dozrávají všechny možné plodiny. Z takových podzimních hrušek se dá udělat všechno možné - kompoty, koláče či sušenky. Na takový jeden koláč jsem dostala recept a ihned ho musela upéct. Splňuje totiž veškeré mé podmínky k tomu, abych se do pečení mohla pustit. Je snadný, relativně rychlý, plný ovoce a není to žádná suchá buchta. A ta skořicová vůně co vychází z trouby je neodolatelné.