Hrníčkové knedlíky

Inspirace

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.

  Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • máslo
  • libeček, petržel
  • 5 rohlíků



Do knedlíků určitě patří něco zeleného - nejlepší je petržel nebo libeček.

Pokud nemáte rohlíky, mám vyzkoušený i toustový chleba. Pečivo nejlépe den staré je nutné nakrájet na kostky.


Mléko, žloutky, mouku, sůl a bylinky smícháme dohromady. S bílků ušleháme tuhý sníh

Do vzniklé hmoty přidáme pokrájené pečivo a spojíme.


Na závěr rychle, ale opatrně přimícháme ušlehaný sníh a osolíme.

Hrníčky Vámi zvolené poctivě vymažeme máslem a naplníme do 3/4 . Hrnečky jsou ideální normálního tvaru a 200-250 ml


Do vařící vody vložíme hrnečky s knedlíkem, přiklopíme pokličkou a vaříme pozvolna 25-30 minut. Hrníčky musí být ponořené max do poloviny.

Hotové knedlíky vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Pokud se správně vymazalo máslem půjdou krásně vyklopit, pokud ne tak si pomůžeme nožem.


Knedlíky jsou velice chutné a jednoduché. Kam se hrabou klasické kynuté knedlíky. Z jednoho hrníčku budeme mít max 5 knedlíky a dávka je cca na 7 hrníčků

Výběr z fotoreceptů

Houbová smaženice

Dnes bylo krásné počasí a tak jsem konečně vyrazila na houby. Všichni mi tvrdili, že nic neroste a je ještě brzo, tudíž jsem si vzala pouze menší košík než obvykle a řekla si, že aspoň obhlédnu terén, les a okolí. Ejhle,v lese bylo neuvěřitelně mnoho hub. Naplnila jsem košík a pak musela sbírat i do trička, bylo mi líto, nechávat v lese tak krásné houbičky. Napadlo by Vás, z nich udělat něco jiného než smaženici s čerstvým chlebem? Mě tedy ne, už v lese jsem na nic jiného nemyslela.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Jablkový dort

Tento recepis mám od mé maminky. Jako malá jsem neměla ráda sladké dorty, a tak nám mamka dělala tento - a je nejlepší.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.