Hrníčkové knedlíky

Inspirace

Nedávno se mě někdo ptal jaké je moje oblíbené jídlo. Dlouho jsem přemýšlela a došla k závěru, že jsem prostě omáčkový tip a k pořádné omáčce patří dokonalá příloha. Zkuste proto tyto super chutné hrníčkové knedlíky.

  Ingredience

  • 4 vejce
  • 2 hrnky hrubé mouky
  • 2 hrnky plnotučného mléka
  • máslo
  • libeček, petržel
  • 5 rohlíků



Do knedlíků určitě patří něco zeleného - nejlepší je petržel nebo libeček.

Pokud nemáte rohlíky, mám vyzkoušený i toustový chleba. Pečivo nejlépe den staré je nutné nakrájet na kostky.


Mléko, žloutky, mouku, sůl a bylinky smícháme dohromady. S bílků ušleháme tuhý sníh

Do vzniklé hmoty přidáme pokrájené pečivo a spojíme.


Na závěr rychle, ale opatrně přimícháme ušlehaný sníh a osolíme.

Hrníčky Vámi zvolené poctivě vymažeme máslem a naplníme do 3/4 . Hrnečky jsou ideální normálního tvaru a 200-250 ml


Do vařící vody vložíme hrnečky s knedlíkem, přiklopíme pokličkou a vaříme pozvolna 25-30 minut. Hrníčky musí být ponořené max do poloviny.

Hotové knedlíky vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Pokud se správně vymazalo máslem půjdou krásně vyklopit, pokud ne tak si pomůžeme nožem.


Knedlíky jsou velice chutné a jednoduché. Kam se hrabou klasické kynuté knedlíky. Z jednoho hrníčku budeme mít max 5 knedlíky a dávka je cca na 7 hrníčků

Výběr z fotoreceptů

Rozcuchaný řízek

Všeobecně nemusím zeleninu a to už od malička. Tak moje maminka hledala jídla, kde bych zeleninu snědla a dala ji ještě jednu šanci. Rozcuchaný řízek je s porkem. Recept jsem ukradla z naši rodinné kuchařky.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.