Hráškový krém

Polévky

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

  Ingredience

  • 400-500g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • cibulka
  • špetka bílého pepře
  • muškátový květ či muškátový oříšek
  • smetana
  • 500 ml hovězího či zeleninového vývaru



Ingredience na výborný hráškový krém.

V tomto období jsem musela šáhnout po hrášku mraženém.


Na másle zpěníme cibulku,přidáme hrášek, který zalijeme vývarem, můžeme osolit ale vývar je dost slaný a cca 15-20 povaříme.

Povařený hrášek ve vývaru tyčovým mixerem rozmixujeme. Nevadí když se vše nerozmixuje, jelikož potom vše ještě propasírujeme. Přilijeme cca 100-150 ml smetany.


Po-té přecedíme a propasírujeme.

Chvilku povaříme, aby se vše se smetanou spojilo a zhoustlo- na dochucení přidáme muškátový květ,bílý pepř a sůl.


Podáváme s opečenou slaninou a bagetkou - dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Čevabčiči

Čevabčiči je známý pokrm balkánské kuchyně. Nic nám však nebrání si tento pokrm připravit i u nás v čechách.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.