Hráškový krém

Polévky

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

  Ingredience

  • 400-500g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • cibulka
  • špetka bílého pepře
  • muškátový květ či muškátový oříšek
  • smetana
  • 500 ml hovězího či zeleninového vývaru



Ingredience na výborný hráškový krém.

V tomto období jsem musela šáhnout po hrášku mraženém.


Na másle zpěníme cibulku,přidáme hrášek, který zalijeme vývarem, můžeme osolit ale vývar je dost slaný a cca 15-20 povaříme.

Povařený hrášek ve vývaru tyčovým mixerem rozmixujeme. Nevadí když se vše nerozmixuje, jelikož potom vše ještě propasírujeme. Přilijeme cca 100-150 ml smetany.


Po-té přecedíme a propasírujeme.

Chvilku povaříme, aby se vše se smetanou spojilo a zhoustlo- na dochucení přidáme muškátový květ,bílý pepř a sůl.


Podáváme s opečenou slaninou a bagetkou - dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Kachní prsa s bramborovými plackami

Už Vás nebaví vařit zdlouhavě knedlíky a vymýšlet co uvařit místo nich?? Zjistila jsem, že se úplně zapomnělo a vůbec nikdo nedělá bramborové placky, které se přitom dají jíst téměř s čímkoliv. Můžou se baštit na slano či na sladko a přitom jsou placky rychlé a navíc šíleně jednoduché.Kachní prsa s houbami jsou už pouze třešničkou. Stejně se vždycky přecpu samotnými plackami a už nic víc k tomu nepotřebuji.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Luxusní dort z lesního ovoce

Právě v tuto dobu roste v lesích hromada borůvek. Jako každý rok i já vyrazila s kamarádkami na lov borůvek a spoustu jich nasbírala. Udělala jsem z nich všelijaké dobroty a ještě mi zbylo na to, abych udělala tento vynikající, svěží a luxusní dort. Přísahám, že se snědl během chviličky a já jsem byla za největší superstar. Pokud i Vy chcete být za hvězdu, zkuste pro Vaše blízké dortík taktéž připravit. Zaručuji úspěch :)

Guacamole

Moje první zkušenost s avokádem nebyla nějak valná. Přišlo mi, že nemělo žádnou chuť a bylo hořké. Ale mám pravidlo zkusit jídlo dvakrát a pak se mu vyhýbat :) Nastudovala jsem jak poznat správnou zralost a připravila guacamole. Je to mexická salsa plná zvláštní,ale výborné chuti. Hodí se dokonale jako pochoutka k večernímu posezení s přáteli či jako zobání k televizi s kukuřičnými lupínky nachos. Dejte také jako já avokádu ještě jednu šanci a budeme mile překvapeni.