Hráškový krém

Polévky

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

  Ingredience

  • 400-500g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • cibulka
  • špetka bílého pepře
  • muškátový květ či muškátový oříšek
  • smetana
  • 500 ml hovězího či zeleninového vývaru



Ingredience na výborný hráškový krém.

V tomto období jsem musela šáhnout po hrášku mraženém.


Na másle zpěníme cibulku,přidáme hrášek, který zalijeme vývarem, můžeme osolit ale vývar je dost slaný a cca 15-20 povaříme.

Povařený hrášek ve vývaru tyčovým mixerem rozmixujeme. Nevadí když se vše nerozmixuje, jelikož potom vše ještě propasírujeme. Přilijeme cca 100-150 ml smetany.


Po-té přecedíme a propasírujeme.

Chvilku povaříme, aby se vše se smetanou spojilo a zhoustlo- na dochucení přidáme muškátový květ,bílý pepř a sůl.


Podáváme s opečenou slaninou a bagetkou - dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Bramboráčky s masovou směsí

Každý někdy vyklízí lednici a leccos se v ní najde. I já jsem objevila několik surovin, ze kterých jsem připravila výbornou masovou směs a jako přílohu jsem zvolila naše oblíbené bramboráky.

Kroupová polévka

Nastal podzim a musíme se zahřát nějakou dobrou polévkou. Tato je naše nejoblíbenější. Pokud máte rádi kroupy nebo chcete zkusit něco nového, zkuste uzenou polévku s kroupami.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.