Hráškový krém

Polévky

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

  Ingredience

  • 400-500g hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • cibulka
  • špetka bílého pepře
  • muškátový květ či muškátový oříšek
  • smetana
  • 500 ml hovězího či zeleninového vývaru



Ingredience na výborný hráškový krém.

V tomto období jsem musela šáhnout po hrášku mraženém.


Na másle zpěníme cibulku,přidáme hrášek, který zalijeme vývarem, můžeme osolit ale vývar je dost slaný a cca 15-20 povaříme.

Povařený hrášek ve vývaru tyčovým mixerem rozmixujeme. Nevadí když se vše nerozmixuje, jelikož potom vše ještě propasírujeme. Přilijeme cca 100-150 ml smetany.


Po-té přecedíme a propasírujeme.

Chvilku povaříme, aby se vše se smetanou spojilo a zhoustlo- na dochucení přidáme muškátový květ,bílý pepř a sůl.


Podáváme s opečenou slaninou a bagetkou - dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Hovězí burger

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Čajové skořicové sušenky

Chcete před kamarády či příbuznými být za hvězdu a nevíte co připravit k čaji nebo kávě? Mám pro Vás ideální tip jak se blýsknout a překvapit něčím novým. Zkuste jednoduché křupavé sušenky, které jsou u nás velice oblíbené a navíc nádherně voní.

Bezový sirup

Je krásný slunečný den a tak vyrážím za právě dokvetlým černým bezem. Z květů lze totiž připravit výborný bezový sirup, za který v obchodě zbytečně zaplatíme nemalé peníze a zdaleka nechutná a nevoní tak, jako právě náš domácí. Nebojte se, není to nic složitého.