Hovězí na pivu

Hlavní jídla

Chcete Vašeho chlapa potěšit a udělat mu radost?? Nejideálnější je, podstrčit mu kus masa a k tomu pivo, ale co takhle uvařit hovězí omáčku na pivě a k tomu nějakou výbornou přílohu jako je třeba divoká rýže Vsaďte se, že Vám po této baště splní jakékoliv přání , jelikož si velice pošmákne a navíc Vy budete za nejlepší ženu pod sluncem.

  Ingredience

  • 800-1000 g hovězího masa ( zadní )
  • 4 cibule
  • slanina
  • česnek
  • 0,5 l piva
  • 0,5 l vařící vody či hovězího vývaru
  • koření ( majoránka, oregáno, tymián, mletá červená paprika )
  • 100 ml smetany na šlehání
  • sádlo
  • jíšku



Smetanu dávám do omáček na zjemnění, ale můžete buď úplně vynechat nebo dát trochu másla.

Hovězí zadní maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky či nudličky.


Ve větším kastrolu, který se dá zaklopit,rozpálíme olej či sádlo a necháme zesklovatět dozlatova pokrájenou cibuli a pak přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, chvilku společně osmahneme.

K cibuli a slanině přidejte pokrájený česnek a pouze promíchejte ať se všechno spojí.


Po-té vložíme pokrájené hovězí nudličky a opečeme dohněda.

Všechno osolíme a opepříme


Přidáme koření ( majoránka, oregáno, tymián, mletá červená paprika )

Vše zalijte pivem a vařící vodou ( či vývarem ). Přiveďte k varu a pak zaklopte pokličkou. Vaříme do změknutí - klidně i 2-2,5 hod. - po celou dobu vaření občas zkontrolujeme a dolijeme vodou či vývarem.


Pokud Vám omáčka nezhoustla můžeme buď udělat klasickou jíšku či jen poprášit moukou.

Na závěr můžete přidat kapičku smetany či másla a dochutíme.


K této omáčce je nejlepší rýže či čerstvý krajíc chleba. Omáčka je výborná a určitě Vašeho manžele či přítele potěšíte. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Pečený králík na kořenové zelenině

Naštěstí nepatřím ke generaci, která měla králíka každý víkend u babičky, jeho přejedená a nemůže ho ani cítit. Ba naopak. Králíka moc často nemíváme , jelikož mi přijde, že ho koupit v obchodě je nadlidský úkol. Naštěstí nám ho vždy doveze taťka či děda a to samozřejmě bio domácího :) Králíka mám moc ráda a dá se udělat na tisíc způsobů, ale tato verze je naše nejoblíbenější. Tento recept vznikl vlastně náhodou. Původně jsem chtěla vařit svíčkovou, ale chyběla mi smetana, vývar a tak jsem králíčka upekla jen na zelenině a potom nepasírovala na omáčku. A ejhle, vznikla tahle dobrota :)

Polévka z hlívy ústřičné

Hlíva ústřičná je výborná a zdravá. Jeden z jejich léčivých účinků je snižování cholesterolu. Ukážu Vám, jak si lze připravit dršťkovou polévku s touto houbou.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Coleslaw

Coleslaw je typický americký fastfood-ový salát, který je velmi jednoduchý na přípravu. Jeho hlavní surovinou je čerstvé zelí a dresink.