Hovězí burger

Hlavní jídla

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

  Ingredience

  • kvalitní hovězí mleté maso (15- 20 % tuku)
  • červenou cibulku
  • polníček
  • salát
  • kyselá okurka
  • salátová okurka
  • rajčata
  • paprika
  • slaninka
  • cheddar



Připrávíme si oblíbenou zeleninu.

Na burgery potřebujeme kvalitní hovětí mleté maso ( 15- 20 % tuku ). Nejlepší je z hovězího předního a namlít si ho těsně před grilováním doma.


Hovězí maso na karbanátky stačí jen osolit a opepřit. Nic víc -- a pořádně rukama promícháme.

Vytvoříme karbanátky.


Do burgerů přidáváme i grilovanou slaninku a sýr tipu cheddar.

Housky se dnes dají koupit úplně všude - stačí si jen vybrat.


Nejdůležitější je rozpálit pořádně gril. Karbanátky grilujeme z každé strany 3-4 minuty.

Po prvních 3 minutách.


Těsně než budou karbánátky hotové přidámě na gril slaninu a housky, aby se trochu ogrilovaly.

A na úplný závěr na maso dáme sýr a necháme rozpustit.


Teď už jen opečenou housku naplnit- spodek namažeme kečupem či majonézou, hořčicí, prostě čím je libo. Po- té zeleninku, slaninku, masíčko a přiklopíme.

Výborný je i s česnekovým dresinkem a s nivou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Španělský ptáček

Čas od času je potřeba si udělat pořádnou omáčku. Španělský ptáček patří ke klasice v české kuchyni, velice oblíbený a chutný. Máte rádi ptáčky?

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Hraběnčiny řezy

Na zahrádce jsou výborná a slaďoučká jablíčka - proto jsem zkusila trochu jiný koláč. Je sice trochu více pracnější, ale o to víc chutná. Krásně nám provoněl celou kuchyň.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.