Hovězí burger

Hlavní jídla

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

  Ingredience

  • kvalitní hovězí mleté maso (15- 20 % tuku)
  • červenou cibulku
  • polníček
  • salát
  • kyselá okurka
  • salátová okurka
  • rajčata
  • paprika
  • slaninka
  • cheddar



Připrávíme si oblíbenou zeleninu.

Na burgery potřebujeme kvalitní hovětí mleté maso ( 15- 20 % tuku ). Nejlepší je z hovězího předního a namlít si ho těsně před grilováním doma.


Hovězí maso na karbanátky stačí jen osolit a opepřit. Nic víc -- a pořádně rukama promícháme.

Vytvoříme karbanátky.


Do burgerů přidáváme i grilovanou slaninku a sýr tipu cheddar.

Housky se dnes dají koupit úplně všude - stačí si jen vybrat.


Nejdůležitější je rozpálit pořádně gril. Karbanátky grilujeme z každé strany 3-4 minuty.

Po prvních 3 minutách.


Těsně než budou karbánátky hotové přidámě na gril slaninu a housky, aby se trochu ogrilovaly.

A na úplný závěr na maso dáme sýr a necháme rozpustit.


Teď už jen opečenou housku naplnit- spodek namažeme kečupem či majonézou, hořčicí, prostě čím je libo. Po- té zeleninku, slaninku, masíčko a přiklopíme.

Výborný je i s česnekovým dresinkem a s nivou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Domací sekaná plněná vejcem

Máte rádi sekanou? Co zkusit sekanou plněnou vajíčkem a obalenou v křupavé slanince. Myslím, že Vás nadchne více, než kupovaný polotovar.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Nepečený dort s ovocem

Podle mě jsou nejlepší dezerty ty co se nepečou a tento je u nás v rodině nejvíce oblíbený. Proto ho připravujeme na každé narozeniny a oslavy. Tento byl vyroben pro Lubánka,

Zapečené vajíčko se šunkou a rajčátky

Snídaně je nejdůležitější část dne a toto sobotní zamračené ráno přímo vybízí, abyste si dali bohatou snídani a přitom nestrávili v kuchyni spoustu času. Přivítejte nový den takovouhle dobrotou, nebude chtít snídat nic jiného.