Hovězí burger

Hlavní jídla

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

  Ingredience

  • kvalitní hovězí mleté maso (15- 20 % tuku)
  • červenou cibulku
  • polníček
  • salát
  • kyselá okurka
  • salátová okurka
  • rajčata
  • paprika
  • slaninka
  • cheddar



Připrávíme si oblíbenou zeleninu.

Na burgery potřebujeme kvalitní hovětí mleté maso ( 15- 20 % tuku ). Nejlepší je z hovězího předního a namlít si ho těsně před grilováním doma.


Hovězí maso na karbanátky stačí jen osolit a opepřit. Nic víc -- a pořádně rukama promícháme.

Vytvoříme karbanátky.


Do burgerů přidáváme i grilovanou slaninku a sýr tipu cheddar.

Housky se dnes dají koupit úplně všude - stačí si jen vybrat.


Nejdůležitější je rozpálit pořádně gril. Karbanátky grilujeme z každé strany 3-4 minuty.

Po prvních 3 minutách.


Těsně než budou karbánátky hotové přidámě na gril slaninu a housky, aby se trochu ogrilovaly.

A na úplný závěr na maso dáme sýr a necháme rozpustit.


Teď už jen opečenou housku naplnit- spodek namažeme kečupem či majonézou, hořčicí, prostě čím je libo. Po- té zeleninku, slaninku, masíčko a přiklopíme.

Výborný je i s česnekovým dresinkem a s nivou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Moje vepřová čína a pečená rýže

Každý z nás má svůj osvědčený recept a postup na dokonalou čínu i já mám svůj, který Vám chci odtajnit zároveň i s pečenou rýží, kterou mám odmalinka moc ráda. Rýže nádherně voní a je dokonale ''lepivá''.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Šlehačkové cukroví

Vánoce už klepou na dveře a pokud se Vám nechce dlouho stát v kuchyni a péct cukroví tohle je moje nejoblíbenější cukroví, které je jednoduché,strašně rychlé a úplně delikátní- v jednoduchosti je krása . U nás se hned po šlehačkovém cukroví vždy zapráší.