Hovězí burger

Hlavní jídla

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

  Ingredience

  • kvalitní hovězí mleté maso (15- 20 % tuku)
  • červenou cibulku
  • polníček
  • salát
  • kyselá okurka
  • salátová okurka
  • rajčata
  • paprika
  • slaninka
  • cheddar



Připrávíme si oblíbenou zeleninu.

Na burgery potřebujeme kvalitní hovětí mleté maso ( 15- 20 % tuku ). Nejlepší je z hovězího předního a namlít si ho těsně před grilováním doma.


Hovězí maso na karbanátky stačí jen osolit a opepřit. Nic víc -- a pořádně rukama promícháme.

Vytvoříme karbanátky.


Do burgerů přidáváme i grilovanou slaninku a sýr tipu cheddar.

Housky se dnes dají koupit úplně všude - stačí si jen vybrat.


Nejdůležitější je rozpálit pořádně gril. Karbanátky grilujeme z každé strany 3-4 minuty.

Po prvních 3 minutách.


Těsně než budou karbánátky hotové přidámě na gril slaninu a housky, aby se trochu ogrilovaly.

A na úplný závěr na maso dáme sýr a necháme rozpustit.


Teď už jen opečenou housku naplnit- spodek namažeme kečupem či majonézou, hořčicí, prostě čím je libo. Po- té zeleninku, slaninku, masíčko a přiklopíme.

Výborný je i s česnekovým dresinkem a s nivou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Buřty na pivu

I obyčejná a známá klasika jako jsou buřty na pivu, může být velmi rychlou a chutnou večeří, kterou potěšíte nejenom své muže, ale i celou rodinu. Podívejte se, jak tuto dobrotu připravuji já.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Crème brûlée

Crème brûlée miluji a dávám si ho snad pořád. Trvala jsem na tom, že ho doma nezvládnu, jelikož nerada vytvářím jakékoliv dezerty.. Měla jsem různé výmluvy a obavy proč to nezvládnu Ale chuť byla silnější než já a tak jsem se odhodlala a zjistila, že mé obavy byly zcela zbytečné Zvládne to opravdu každý a navíc si velice pochutná.

Domácí majonéza a tatarská omáčka

Taky se Vám občas stane, že dostanete super nápad a ve finále toho strašně litujete? Já jsem zrovna jeden takový nápad dostala, a to připravit domácí majolku a tatarskou omáčku. Asi po 10 vajíčkách, několika litrů oleje a neuvěřitelné bolesti ruky, jsem si myslela, že to svoje snažení vzdám. Nakonec to, ale všechno dobře dopadlo a já pro Vás mám ten nejlepší a nejrychlejší recept na domácí majolku a tatarskou omáčku, která je tisíckrát lepší než z obchodu.