Hovězí burger

Hlavní jídla

Hovězí burger je letní klasika, která nesmí chybět na žádné garden party. Není to tak těžké, jak to na první pohled vypadá. Zakládem pro kvalitní burger je skutečně kvalitní hovězí maso, zbytek je už velmi snadný. Variant, jak poskládat burger je velmi mnoho.

  Ingredience

  • kvalitní hovězí mleté maso (15- 20 % tuku)
  • červenou cibulku
  • polníček
  • salát
  • kyselá okurka
  • salátová okurka
  • rajčata
  • paprika
  • slaninka
  • cheddar



Připrávíme si oblíbenou zeleninu.

Na burgery potřebujeme kvalitní hovětí mleté maso ( 15- 20 % tuku ). Nejlepší je z hovězího předního a namlít si ho těsně před grilováním doma.


Hovězí maso na karbanátky stačí jen osolit a opepřit. Nic víc -- a pořádně rukama promícháme.

Vytvoříme karbanátky.


Do burgerů přidáváme i grilovanou slaninku a sýr tipu cheddar.

Housky se dnes dají koupit úplně všude - stačí si jen vybrat.


Nejdůležitější je rozpálit pořádně gril. Karbanátky grilujeme z každé strany 3-4 minuty.

Po prvních 3 minutách.


Těsně než budou karbánátky hotové přidámě na gril slaninu a housky, aby se trochu ogrilovaly.

A na úplný závěr na maso dáme sýr a necháme rozpustit.


Teď už jen opečenou housku naplnit- spodek namažeme kečupem či majonézou, hořčicí, prostě čím je libo. Po- té zeleninku, slaninku, masíčko a přiklopíme.

Výborný je i s česnekovým dresinkem a s nivou.


Přeji dobrou chuť.

Výběr z fotoreceptů

Tatarák z uzeného lososa s kapary

Tatarák z hovězího masa je naprosto luxusní záležitost, ale pokud Vám tato verze nechutná, zkuste připravit variantu z lososa. Je to skvělý předkrm či chuťovka na párty. Zaručuji, že budete za největší hvězdu.

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Rebarborové muffiny

Na zahradě už vyrostla rebarbora tak ji musím pomalu začít zpracovávat. Výborný je koláč s rebarborou, ale co takhle z ní vytvořit něco jiného jako jsou muffiny? Staňte se machry na muffiny a zkuste tento univerzální recept, který můžete jakkoliv obměňovat jinými náplněmi.

Nádivka

Také se Vám zdá, že už je ta zima příšerně dlouhá?? Na zahrádce už zpod zbytku sněhu vykukují bylinky, malinkaté kytičky a já už se nemůžu dočkat sluníčka. Abych si to jaro aspoň trochu připomněla, uvařila jsem naši dokonalou nádivku, která je božská jak samotná tak i k masíčku.