Houskový knedlík s kypřícím práškem

Inspirace

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.

  Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 dl plnotučného mléka
  • 1/2 prášku kypřícího prášku
  • 1 žloutek
  • 1 rohlík
  • sůl



Pečivo nejlepší když je minimálně den staré.

Rohlík nakrájíme na kostičky.


Mléko a žloutek rozmícháme.

Nakrájený rohlík zalijeme rozmíchaným mlékem a žloutkem.


Hrubou mouku,2 špetky soli, 1/2 kypřícího prášku spojíme dohromady.

Nasáté pečivo a mouku smícháme.


Směs vyndáme na vál a pořádně propracujeme.

Pokud se těsto lepí přidáme trochu mouky.


Uděláme 2 knedlíky cca 20 cm a necháme odpočinout 15 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě cca 18 minut- 9 minut z jedné strany a 9 minut z druhé strany.


Po-té vyndáme a propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Uvařený knedlík nakrájíme a podáváme.


Zkuste a uvidíte, že knedlík je jednoduchý a vynikající.

Výběr z fotoreceptů

Knedlík s vajíčkem

Když zbude knedlík bramborový či houskový tak co většina z nás udělá? Dá ho do mrazáku na příště a přitom knedlík s vajíčkem je prostě to nejlepší. Už několikrát jsem se přesvědčila, že v jednoduchosti je krása. Odmalička to miluji.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta je typický italský moučník. Neznám nikoho komu by tato božská kombinace smetany a ovoce nechutnala. Pokud čekáte návštěvu a chcete se vyšvihnout, zkuste si tuto neuvěřitelnou dobrotu připravit doma, není to nic těžkého.

Jemná kuřecí paštika

Homemade paštiky zažívají v České republice ohromný boom a nejdete ji snad v každé restauraci jako předkrm. Není se čemu divit, jsme národ paštikářů. Zkuste si ji připravit snadno a velice rychle doma, není to vůbec nic těžkého. Navíc oproti kupované budete vědět, že jediné co obsahuje jsou jen játra a žádné kůže či separáty.