Houskový knedlík s kypřícím práškem

Inspirace

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.

  Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 dl plnotučného mléka
  • 1/2 prášku kypřícího prášku
  • 1 žloutek
  • 1 rohlík
  • sůl



Pečivo nejlepší když je minimálně den staré.

Rohlík nakrájíme na kostičky.


Mléko a žloutek rozmícháme.

Nakrájený rohlík zalijeme rozmíchaným mlékem a žloutkem.


Hrubou mouku,2 špetky soli, 1/2 kypřícího prášku spojíme dohromady.

Nasáté pečivo a mouku smícháme.


Směs vyndáme na vál a pořádně propracujeme.

Pokud se těsto lepí přidáme trochu mouky.


Uděláme 2 knedlíky cca 20 cm a necháme odpočinout 15 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě cca 18 minut- 9 minut z jedné strany a 9 minut z druhé strany.


Po-té vyndáme a propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Uvařený knedlík nakrájíme a podáváme.


Zkuste a uvidíte, že knedlík je jednoduchý a vynikající.

Výběr z fotoreceptů

Moje vepřová čína a pečená rýže

Každý z nás má svůj osvědčený recept a postup na dokonalou čínu i já mám svůj, který Vám chci odtajnit zároveň i s pečenou rýží, kterou mám odmalinka moc ráda. Rýže nádherně voní a je dokonale ''lepivá''.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Měkkoučký a nadýchaný perník

Dnes mě honila mlsná proto jsem zabruslila do starého sešítku s recepty a vylosovala výborný nadýchaný perník. Jelikož já mám ráda z marmeládou a druhá polovička bez- udělala jsem dvě varianty. Jak máte rádi Vy perník s marmoškou či bez??

Zázvorovo meduňkový sirup

Na mojí polovičku leze nějaká nemoc, proto jsem udělala do zásoby zázvoro meduňkový sirup nejen na nachlazení. Výborný jak do čaje tak i do limonád. Při vaření jsem měla i malou pomocnici