Houskový knedlík s kypřícím práškem

Inspirace

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.

  Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 dl plnotučného mléka
  • 1/2 prášku kypřícího prášku
  • 1 žloutek
  • 1 rohlík
  • sůl



Pečivo nejlepší když je minimálně den staré.

Rohlík nakrájíme na kostičky.


Mléko a žloutek rozmícháme.

Nakrájený rohlík zalijeme rozmíchaným mlékem a žloutkem.


Hrubou mouku,2 špetky soli, 1/2 kypřícího prášku spojíme dohromady.

Nasáté pečivo a mouku smícháme.


Směs vyndáme na vál a pořádně propracujeme.

Pokud se těsto lepí přidáme trochu mouky.


Uděláme 2 knedlíky cca 20 cm a necháme odpočinout 15 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě cca 18 minut- 9 minut z jedné strany a 9 minut z druhé strany.


Po-té vyndáme a propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Uvařený knedlík nakrájíme a podáváme.


Zkuste a uvidíte, že knedlík je jednoduchý a vynikající.

Výběr z fotoreceptů

Králík na smetaně

Máte rádi králíka a nebaví Vás ho dělat pořád na stejný způsob, chcete změnu?? Zkuste marinovaného králíka. Budete se divit, ale je opravdu křehoučký a výborný.

Hráškový krém

Jedna z našich nejoblíbenějších polévek, která je i naším favoritem ke štědrovečernímu stolu. Velmi často ji připravuji právě když začíná sezóna hrášku.

Bábovka

Káždý z Vás již určitě má svůj vlastní recept na tradiční českou bábovku. I já bych Vám ráda představila recept, který si naše ženské pokolení předává již mnoho generací. Náš trik se skrývá v tom, že formu vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.

Třešnový kompot

♪♪ Joooo třešně zrály ♪♪ Aneb proč kupovat v krámě kompot když si ho můžeme udělat doma. Hodí se do buchet, jako příloha a nebo jen tak. Na výrobu potřebujeme pouze 3 ingredience.