Houskový knedlík s kypřícím práškem

Inspirace

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.

  Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 dl plnotučného mléka
  • 1/2 prášku kypřícího prášku
  • 1 žloutek
  • 1 rohlík
  • sůl



Pečivo nejlepší když je minimálně den staré.

Rohlík nakrájíme na kostičky.


Mléko a žloutek rozmícháme.

Nakrájený rohlík zalijeme rozmíchaným mlékem a žloutkem.


Hrubou mouku,2 špetky soli, 1/2 kypřícího prášku spojíme dohromady.

Nasáté pečivo a mouku smícháme.


Směs vyndáme na vál a pořádně propracujeme.

Pokud se těsto lepí přidáme trochu mouky.


Uděláme 2 knedlíky cca 20 cm a necháme odpočinout 15 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě cca 18 minut- 9 minut z jedné strany a 9 minut z druhé strany.


Po-té vyndáme a propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Uvařený knedlík nakrájíme a podáváme.


Zkuste a uvidíte, že knedlík je jednoduchý a vynikající.

Výběr z fotoreceptů

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky mohou být nejenom přílohou, ale i hlavním jídlem. Při přípravě tohoto jídla si vždy vzpomenu na mojí babičku, která je často vařila, když jsem byla malá.

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Kostky Margot

Pokaždé, když navštívím svou tchýni, překvapí mě nějakým vynikajícím sladkým moučníkem. Nedávno jsem ochutnala buchtu, která mě mile překvapila a tak jsem požádala o recept. Nejen, že je buchta výborná, ale navíc je to ten tip dezertu, při jehož přípravě všechno smícháte a dáte péct. Žádné složité šlehání, vážení či jiné vymoženosti. Tímto tedy děkuji mé milované tchýni Lence. Dobrou chuť.

Pražené solené mandle

Huráá, je tu pátek a spoustu z Vás už dnes začne odpočívat a přemýšlet, co bude dělat o víkendu. Bohužel nepatřím mezi ty šťastlivce, co mají volný víkend a musím jít do práce. Proto jsem se rozhodla dnes večer hodit nohy na stůl, dát si skleničku vína, načerpat síly na náročný víkend a udělat něco dobrého na zub. Pražené mandle jsou pro tuto příležitost absolutně ideální. Upozorňuji, že se od toho neutrhnete a budete neustále zobat.