Houskový knedlík s kypřícím práškem

Inspirace

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.

  Ingredience

  • 300 g hrubé mouky
  • 2 dl plnotučného mléka
  • 1/2 prášku kypřícího prášku
  • 1 žloutek
  • 1 rohlík
  • sůl



Pečivo nejlepší když je minimálně den staré.

Rohlík nakrájíme na kostičky.


Mléko a žloutek rozmícháme.

Nakrájený rohlík zalijeme rozmíchaným mlékem a žloutkem.


Hrubou mouku,2 špetky soli, 1/2 kypřícího prášku spojíme dohromady.

Nasáté pečivo a mouku smícháme.


Směs vyndáme na vál a pořádně propracujeme.

Pokud se těsto lepí přidáme trochu mouky.


Uděláme 2 knedlíky cca 20 cm a necháme odpočinout 15 minut.

Vaříme v osolené vroucí vodě cca 18 minut- 9 minut z jedné strany a 9 minut z druhé strany.


Po-té vyndáme a propícháme špejlí, aby vyšla pára.

Uvařený knedlík nakrájíme a podáváme.


Zkuste a uvidíte, že knedlík je jednoduchý a vynikající.

Výběr z fotoreceptů

Panenka plněná špenátem a slaninou

Vepřová panenka je nejlepší kus masa na světě. Dá se kombinovat úplně snad se vším. Nejvíce se hodí na pečení nebo na minutkovou kuchyni. Ale jak udělat takový kus masa, aby zůstal šťavnatý? Ukážu Vám kouzlo.

Kuřecí vývar

Polévka je grunt o tom není pochyb. A jak tedy správně připravit kuřecí vývar, který se dá použít jako základ do polévek a omáček místo umělého bujonu. Není to vůbec žádná věda.

Crumble s rebarborou

Crumble je typický anglický desert. Obsahuje pouze drobenku a ovoce. Je jedinečný v tom, že pouze měníme ovoce a pokaždé chutná jinak a můžeme ho dělat po ceý rok. Na jaře s jahodami na podzim se švestkami či rebarborou.

Houskový knedlík s kypřícím práškem

Nejsem příznivec kynutých těst a nerada s droždím pracuji a pokud se ani Vám nechce dělat s kynutým houskovým knedlíkem zkuste tento výborný a rychlý knedlík, který je s kypřícím práškem.