Houbový krém

Polévky

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

  Ingredience

  • 400-500 g čerstvých hub
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 cibule
  • 1 oloupaná brambora
  • máslíčko,hladká mouka
  • toastový chleba



Co se týče hub je to opravdu směs - hnědáci, babky, kováři, klouzci a nějaký ten pravák. Pokud chcete polévku ozdobit, dejte si pár praváku na stranu.

Jako vždy si připravíme vše potřebné. Nakrájíme cibulku, houby očistíme a pokrájíme na kousky.


Na kousku máslíčka necháme zesklovatět cibulku.

K cibuli pak přidáme houby.


Houby změknou do 5 minut.

Změklé houby posypeme hladkou moukou. Krátce promícháme a brambory nakrájíme na kostičky.


K ''houbové jíšce'' přidáme brambory. Všechno pořádně osolíme a opepříme.

Zalijeme plnotučným mlékem.


Vaříme dokud houby nezměknou ( cca 20 min. )

Teď už nám zbývá pouze polévku rozmixovat. Úplně dohladka a bez hrudek. Vzniklý krém stačí už pouze dosolit a máme hotovo.


Pokud chcete polévku dozdobit, stačí pár kousků hřibů nakrájet na plátky a na máslíčku z obou dvou stran opéct.

Krém podáváme s topinkou z toustového chleba.


Polévka má dokonalou a silnou houbovou chuť. Není ani potřeba žádných voňavých bylinek či dochucovadel. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Koprová omáčka s hovězím masem

Další dobrotu, kterou Vás naučím správně připravit, je koprová omáčka s hovězím masem. Vím, že spoustu lidí koprovku zrovna moc nemusí a světe div se, ani já nejsem zrovna její fanoušek. Ráda omáčku uvařím pro svoji polovičku, který ji miluje, ale já ji nebaštím. Rozhodně si koprovku zkuste uvařit a zjistit jestli ji máte či nemáte rádi a co je lepší s bramborem nebo s masem?

Houbový krém

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

Sladká svačina v trávě

Podle mě nejlepší dezert je ten, který se nepeče, netrvá dlouho a je s ovocem. Tento dezert je ideální když čekáte návštěvu a potřebujete něco vynikajícího, nápaditého co bude chutnat úplně všem. Nejvíc chutná venku na zahrádce s dobrou partou kamarádů.

Ledový čaj s mátou a citronem

Proč kupovat ledový čaj v obchodě, když si ho můžeme snadno a rychle připravit v pohodlí domova.