Houbový krém

Polévky

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

  Ingredience

  • 400-500 g čerstvých hub
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 cibule
  • 1 oloupaná brambora
  • máslíčko,hladká mouka
  • toastový chleba



Co se týče hub je to opravdu směs - hnědáci, babky, kováři, klouzci a nějaký ten pravák. Pokud chcete polévku ozdobit, dejte si pár praváku na stranu.

Jako vždy si připravíme vše potřebné. Nakrájíme cibulku, houby očistíme a pokrájíme na kousky.


Na kousku máslíčka necháme zesklovatět cibulku.

K cibuli pak přidáme houby.


Houby změknou do 5 minut.

Změklé houby posypeme hladkou moukou. Krátce promícháme a brambory nakrájíme na kostičky.


K ''houbové jíšce'' přidáme brambory. Všechno pořádně osolíme a opepříme.

Zalijeme plnotučným mlékem.


Vaříme dokud houby nezměknou ( cca 20 min. )

Teď už nám zbývá pouze polévku rozmixovat. Úplně dohladka a bez hrudek. Vzniklý krém stačí už pouze dosolit a máme hotovo.


Pokud chcete polévku dozdobit, stačí pár kousků hřibů nakrájet na plátky a na máslíčku z obou dvou stran opéct.

Krém podáváme s topinkou z toustového chleba.


Polévka má dokonalou a silnou houbovou chuť. Není ani potřeba žádných voňavých bylinek či dochucovadel. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Tvarohové knedlíky s jablky

Tvarohové knedlíky je jedno z mála sladkých a bezmasých jídel, které mám ráda. Jako každý si vzpomenu na babičku a letní prázdniny. Škoda, že už nejsem malá a nemám prázdniny. Aspoň, že o tom recept se babička podělila.

Fazolová polévka

Není nad to, si v takovém bláznivém počasí jako je teď, uvařit poctivou a hutnou polévku, která neuvěřitelně zasytí a má dokonalou chuť. Luštěniny všeobecně, jsou pro tělo prospěšné a je vhodné, zařadit je do běžného jídelníčku. To znamená, že fazolovou polévkou pro svoje tělo uděláte nejenom správnou věc, ale i si pochutnáte.

Domácí tiramisu

Nechce se Vám zdlouhavě péct buchty či koláče??Já si zavzpomínala na ( bohužel skoro pořád deštivou ) dovolenou v Itálii a udělala delikátní domácí tiramisu bez "českých" náhražek. Snědl se rovnou v misce,ale jeden jsem uchránila a nafotila.

Domácí těstoviny (fleky)

Konečně jsem letos našla nějakou tu houbu a že jsem těch lesů prolezla a prošmejdila. Zkusila hustý les,stráně,pole, louky. Využila jsem nalezených hub a k nim udělala domácí fleky. Je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel.