Houbový krém

Polévky

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

  Ingredience

  • 400-500 g čerstvých hub
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 cibule
  • 1 oloupaná brambora
  • máslíčko,hladká mouka
  • toastový chleba



Co se týče hub je to opravdu směs - hnědáci, babky, kováři, klouzci a nějaký ten pravák. Pokud chcete polévku ozdobit, dejte si pár praváku na stranu.

Jako vždy si připravíme vše potřebné. Nakrájíme cibulku, houby očistíme a pokrájíme na kousky.


Na kousku máslíčka necháme zesklovatět cibulku.

K cibuli pak přidáme houby.


Houby změknou do 5 minut.

Změklé houby posypeme hladkou moukou. Krátce promícháme a brambory nakrájíme na kostičky.


K ''houbové jíšce'' přidáme brambory. Všechno pořádně osolíme a opepříme.

Zalijeme plnotučným mlékem.


Vaříme dokud houby nezměknou ( cca 20 min. )

Teď už nám zbývá pouze polévku rozmixovat. Úplně dohladka a bez hrudek. Vzniklý krém stačí už pouze dosolit a máme hotovo.


Pokud chcete polévku dozdobit, stačí pár kousků hřibů nakrájet na plátky a na máslíčku z obou dvou stran opéct.

Krém podáváme s topinkou z toustového chleba.


Polévka má dokonalou a silnou houbovou chuť. Není ani potřeba žádných voňavých bylinek či dochucovadel. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Španělský ptáček

Čas od času je potřeba si udělat pořádnou omáčku. Španělský ptáček patří ke klasice v české kuchyni, velice oblíbený a chutný. Máte rádi ptáčky?

Boršč

Každý z nás se občas něčemu vyhýbá .I já se dlouhou dobu vyhýbala a to tomu,že uvařím Boršč. Na internetu a v kuchařkách je neuvěřitelně mnoho variant a receptů. Čert, aby se v tom vyznal. Avšak základní ingredience jsou pořád stejné. Proto pokud máte rádi zelí, červenou řepu a maso je tato polévka pro Vás ideální.

Piškotová roláda

Dnes je svátek a já si užívám volno. A jelikož nás honí mlsná tak jsem upekla rychlou a vláčnou sváteční piškotovou roládu, která se dá naplnit úplně čímkoliv. U nás je vždy rychlostí blesku zbaštěná.

Carpaccio z pečené červené řepy

Podzim je snad nejhezčí období z celého roku. Stromy a listí mají krásné barvičky a i podzimní plody hýří různými barvami. Třeba taková červená řepa, na první pohled je nevzhledná a nudná, ale po zpracování je překrásně rudá a je ozdobou na talíři. Navíc je řepa neuvěřitelně zdravá a má božskou chuť. Je to jedna z mála podzimních plodin, která se dá zpracovat snad na všechny způsoby.