Houbový krém

Polévky

Jak už jste nejspíš zjistili, opravdu velice miluji houby a to připravené na všechny možné způsoby. Jedna z mých nejoblíbenějších jídel, je houbový krém. Často si polévku dávám i v restauracích, ale není nad to, uvařit si tuto dobrotu doma s láskou a z ručně sbíraných hub. Rozhodně se nebojte, že u plotny strávíte spoustu času. Polévka je neuvěřitelně rychlá a navíc překrásně voní a má dokonalou houbovou chuť.

  Ingredience

  • 400-500 g čerstvých hub
  • 1 l plnotučného mléka
  • 1 cibule
  • 1 oloupaná brambora
  • máslíčko,hladká mouka
  • toastový chleba



Co se týče hub je to opravdu směs - hnědáci, babky, kováři, klouzci a nějaký ten pravák. Pokud chcete polévku ozdobit, dejte si pár praváku na stranu.

Jako vždy si připravíme vše potřebné. Nakrájíme cibulku, houby očistíme a pokrájíme na kousky.


Na kousku máslíčka necháme zesklovatět cibulku.

K cibuli pak přidáme houby.


Houby změknou do 5 minut.

Změklé houby posypeme hladkou moukou. Krátce promícháme a brambory nakrájíme na kostičky.


K ''houbové jíšce'' přidáme brambory. Všechno pořádně osolíme a opepříme.

Zalijeme plnotučným mlékem.


Vaříme dokud houby nezměknou ( cca 20 min. )

Teď už nám zbývá pouze polévku rozmixovat. Úplně dohladka a bez hrudek. Vzniklý krém stačí už pouze dosolit a máme hotovo.


Pokud chcete polévku dozdobit, stačí pár kousků hřibů nakrájet na plátky a na máslíčku z obou dvou stran opéct.

Krém podáváme s topinkou z toustového chleba.


Polévka má dokonalou a silnou houbovou chuť. Není ani potřeba žádných voňavých bylinek či dochucovadel. Přeji dobrou chuť

Výběr z fotoreceptů

Marinovaná vepřová žebra

I když je venku zima a hnusné počasí nic nám nebráni si udělat doma v troubě vepřová žebra. Není to teda žádná dietka, ale občas se hřešit musí.

Dýňová polévka

Sklízíte už dýni Hokaido? Já zrovna dnes jednu dostala, a tak jsem z ní uvařila tradiční podzimní polévku, která je velmi jednoduchá na přípravu.

Ovocná bublanina s drobenkou

Nevíte jak snadno a rychle zpracovat zbytek ovoce? Co takhle do jednoduché a chutné bublaniny. Připravila jsem pro Vás fotorecept, ve kterém jsem využila čerstvé jahody, které jsem ještě obohatila rebarbourou, která tomu dodala ten správný říz.

Okurková limonáda

Kdysi dávno v jedné restauraci nám doporučila servírka okurkovou limonádu. Představovala jsem si, že to bude extra hnusné, ale bylo to výborné. Od té doby ji vždy v horkých dnech podáváme. Velice osvěží a chuť vždy překvapí. Děti mají limonádu taky rádi, jelikož je přitahuje ta barva.